Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Każdy pewnie słyszał o polskiej serii gier Terrorist Takedown z polskiego studia City Interactive, które ostatnio stworzyło m.in. Mortyra 3. TT to z pewnością nie jest seria, którą możemy wychwalać się za granicą, pierwsze części to typowe niskobudżetówki, które można było ukończyć po 3 godzinach grania.

Rewolucja nastąpiła wraz z Terrorist Takedown: Wojna w Kolumbii, który powstał na silniku Chrome Engine (dobrze znanym z gry Chrome). Różnica była ogromna, gra już tak nie nudziła, nie odrzucała, ale wciąż daleko jej było do zachodnich produkcji. To była po prostu średnia gra, choć twórcy się starali. Potem wyszło gorsze Terrorist Takedown: Tajne Operacje.

Jednak wszystko wskazuje na to, że ciąg dalszy przeistaczania się serii nastąpi. CI zapowiedziało Terrorist Takedown 2, nie pisałbym o tej grze gdyby nie dwa fakty:
- Powstaje na silniku EX Jupiter znanym z gry F.E.A.R.
- Będziemy walczyć z terrorystami polskim GROMem (!)

To pierwsze jakoś nie specjalnie mnie interesuje bo silnik dobrej gry nie gwarantuje sukcesu. Ale tu drugie? I to jak! czy widzieliście jakąś grę w której walczymy jako żołnierz GROM? Oczywiście, że nie! Wszędzie tylko Delta Force, SWAT i SAS!

A reklama w CD Action wygląda całkiem, całkiem:

Obrazek

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez Len, łącznie zmieniany 1 raz

*
Rain
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Poczekamy zobaczymy..oby nie była tak krótka jak najnowszy Medal :/
Odnośnie GROMu..jeżeli nikt sie w Polsce nie skapnie to może być i dobrą reklamą ;) Inaczej będą musieli twórcy zapłacić kasę(seria delta force) ;) Co zaowocuje ceną 150zł
A znając "Polak potrafi" to przyczepią się do wyglądu twarzy :lol: :lol:

Tak czy inaczej, mam nadzieję że będzie to dobra gra, i oczywiści będzie przemyślany MP :diabel:

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Jw. czyli pożyjemy zobaczymy ;) Miejmy nadzieję że im wyjdzie tym bardziej że:

Len pisze:

jeżeli grę zepsują to... no co tu gadać, przekreślę tę firmę w grach które wybieram :D

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970 01:00 przez lukasamd, łącznie zmieniany 1 raz

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

polska gra? wszystko jasne :no: :-D

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Czyli co? Lipa, nędza i gniot? Posługujesz się starymi stereotypami. Już dawno zasłynęliśmy na świecie dzięki takim produkcjom jak Painkiller, Xpand Rally, Call Of Juarez czy choćby ostatnio Wiedźmin. To, że jakieś City Interactive robi średniaki nie oznacza, że wszyscy takie robimy i nawet że ich najnowszy projektem nie okaże się hitem.

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
Czyli co? Lipa, nędza i gniot? Posługujesz się starymi stereotypami. Już dawno zasłynęliśmy na świecie dzięki takim produkcjom jak Painkiller, Xpand Rally, Call Of Juarez czy choćby ostatnio Wiedźmin. To, że jakieś City Interactive robi średniaki nie oznacza, że wszyscy takie robimy i nawet że ich najnowszy projektem nie okaże się hitem.

Przepraszam jeżeli kogoś obraziłem ale po prostu grałem w tak wiele polskich gierek które wedłóg mnie nie były najlepsze, że nie potrafie(a może nie chce) myśleć inaczej.Co nie znaczy że nie zmienie myślenia po jakiejś dobrej polskiej gierce ale call of juarez to za mało aby mnie przekonać

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

dzięki popatrzam.
W INFERNALa grałem demko i jakoś mi się nie spodobało
Xpand rally jest dobre to taki COLIN MC RAE dla(miałem pisać ubogich, ale się powstrzymałem) wszystkich którzy lubią takie gierki
CHROME-chyba nie zagram ale w dwójkę chętnie. Fajnie sie zapowiada na screenach. Ale ja i tak wolę HALO i HALO2-polecam obydwie
HEHE dodał bym Deluxe Ski Jump (DSJ) ale nie jest polska(chyba) ale ją to lubię i lubiał bym tak samo(a może bardziej) gdyby była polska

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ok, ok ale zaczyna się robić offtop a to temat o Terrorist takedown :]

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Len pisze:
Ok, ok ale zaczyna się robić offtop a to temat o Terrorist takedown :]

OK więc podaj jakiś powod dla którego miałbym, mógłbym sięgnąć po tą gierke? co ma w sobie takiego szczególnego?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Powodu nie ma sensu podawać bo:
Cytuj:
pierwsze części to typowe niskobudżetówki, które można było ukończyć po 3 godzinach grania.

A Terrorist Takedown: Wojna w Kolumbii i Terrorist Takedown: Tajne Operacje to średniaki. Ja jedynie mogę podać powód dla którego warto choćby na chwilę zwrócić uwagę na Terrorist Takedown 2 dla którego założyłem ten temat:
Cytuj:

*
momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Dzięki. Byćmoże ściągnę demko albo coś. T O F O R U M R Z Ą D Z I

I can feel it. My mind is going. There is no question about it.
I can feel it. I can feel it. I can feel it.
I'm a... fraid.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:

Teraz to zauważyłem i powiem tylko ooooOOOOO.... FEAR nowy nie jest ale... ale gram w najnowszy dodatek i na pewno silnik ten zły nie jest, został nieźle zoptymalizowany dodatkowo ;) Czy gra będzie gniotem czy nie to już zależy od producenta - zobaczymy czy się spiszą czy nie .

PS: @Len następnym razem wrzucaj obrazki przez fotos itp. a nie rozjeżdżasz mi tu forum :P

*
ak96
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

momo78 pisze:
polska gra? wszystko jasne :no: :-D

No właśnie, wystarczy przytoczyć tytuł "Detektyw Rutkowski is back", może pozostawie go bez komentarza :P

Ale jestem pełen nadziei :)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

ak96 pisze:
No właśnie, wystarczy przytoczyć tytuł "Detektyw Rutkowski is back", może pozostawie go bez komentarza

A ja mogę przytoczy tysiące więcej gorszych produktów wyprodukowanych w USA, w kraju w którym powstaje cała masa hitów. To, że powstał u nas jakiś tam Rutkowski czy Maluch Racer wcale nie oznacza, że wszystkie inne gry, które powstały lub powstają to gnioty.

Różnica pomiędzy Rutkowskim a TT2 jest przepaścią. Nie będę już wspominał, że twórcy TT2 to profesjonaliści a twórcy Rutkowskiego to jacyś studenci. I, że na produkcję Rutkowskiego wydano max. kilka tysięcy a na TT2 kilkadziesiąt razy więcej.

Podstawową różnicą jest silnik graficzny. Gra Rutkowski powstała na czymś z przełomu wieków. Podczas, gdy TT2 powstaje na osławionym silniku użytym w grze FEAR.
Zresztą, Rutkowski powstał tylko po to, by naciągnąc klientów i odejśc w niepmięc, bez jakichkolwiek ambicji.

Nauczcie się odróżniac bo to tak jakbyście w teście limuzyn porównywali Mercedesa Klasy S z Maluchem.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3  Następna