| Starszy szeregowy |
 |
-
-
|
Niestety błędów jest więcej.
miotacz ognia nie działa - nie można do niego wstawić amunicji. Chyba że ja tego nie potrafię :p Magic - jest zabugowany - Jeśli się go wynajmie bez ekwipunku (z ekwipunkiem niestety też) to gdy dociera do Omerty nie wyświetla się animacja Helikoptera (słychać jak przylatuje, Magic się pojawia jako portrecik w naszym składzie ale na ekranie miasta go nie widać. Klikając na portret 2x obraz ustawia się na budynku na przeciwko tego gdzie nominalnie jest Fatima. Najemnika nie widać, a gdy klikniemy aby się przemieścił wyskakuje komunikat o zablokowanej drodze i na tym koniec. Dopiero wejście w ekran taktyczny i podróż do innego sektora na mapie rozwiązuje ten kłopot). Z reszta w taki sposób pojawiali mi się wszyscy nowo wynajęci najemnicy. Co do Magicka to jego ekwipunek wyświetla się jako albo same adaptery 5.56 albo same celowniki laserowe (ewentualnie trochę tego i tego lub jakiś pojedynczy przedmiot się poprawnie pokazuje). Następny bug to brak zawieszenia taktycznego) W grze jako przedmiot i mamy dodatkowy slot na nie ale po prostu go nie ma i nie można go wstawić do broni. Brak dużej ilości tłumaczenia na polski w różnych momentach w grze (trudno mi wymieniać teraz poszczególne, ktoś wspomniał wcześniej chociażby o znakach zapytania zamiast nicka Fatimy). Nowy system celowania to chyba kpina.... Testowałem go różnymi najemnikami (łącznie z edytowanymi, którzy mieli staty po 100). Ilość pudeł jest szokująca. Odległość też chyba skopana bo można strzelać do wroga który jest 2-4 kratki dalej i chybiać nawet kilkanaście razy z rzędu. Nawet mając znakomite bronie oraz dodatki do nich... Jeśli to ma tak wyglądać to jedynym słusznym wyborem karabinka będzie P90 i to najlepiej od razu z dwiema skrzyniami amunicji... Mając raven ripera lynxa oraz scope poniosłem stratę 2 najemników w PIERWSZEJ potyczce przy lądowaniu na poziomie NOWICJUSZ. Czyli ich 2 a moich 4. Trafić jest tak trudno ze oni sobie podeszli zwyczajnie do moich najemników i załatwili ich w walce wręcz... To jest po prostu absurdalna sytuacja... Przycisk scalania przedmiotów w ekranie inwentarza potrafi tak dobrze scalić ze spora część itemków nagle po prostu znika i nie są już wyświetlane co mocno irytuje gdy zniknie Ci amunicja lub broń na którą bardzo czekałeś. Kliknięcie lewym klawiszem w pola ekwipunku najemnika (puste) w panelu taktycznym nie wyświetla poprawnie okna z listą działań (przynajmniej nie jest to poprawne... raz przywołanie zadziała, a raz nie). Opcja przyspieszania paska postępu tury przeciwnika (zapomniałem jak to się nazywa po angielsku) faktycznie mocno poprawia ten element i tury nie trwają już po kilka czy kilkanaście minut jak to czasem bywało. Niestety kilkukrotnie opcja ta (tak mi się zdaje) spowodowała zawieszenie się gry. Ot po prostu wszystko stanęło bez jakiegokolwiek komunikatu o błędzie....
Systemu żywności nie testowałem (ze strachu przed bugami). Wiec tutaj nie mam żadnych opinii.
W Dressen przy pierwszej obronie sektora z kościołem trafił się mistrz NINJA Czyli niewidzialny przeciwnik (coś jak Magic czy inny najemnik przy lądowaniu w Omercie) i grzecznie aczkolwiek uporczywie wystrzelał mi cały skład  Problem pojawił się jeszcze w 3 następnych wczytaniach gry i dopiero za czwartym razem nie wystąpił hehe..
Na razie tyle mogę napisać...
P.S. Gram oczywiście na wersji dostępnej z dziale download która ma być stabilna i nawet PL. To piszę na wypadek gdyby ktoś uznał ze problemy wyżej opisane są skutkiem jakiejś wersji beta którą sobie zainstalowałem.
Przepraszam za wszelkie błędy w pisowni czy interpunkcji. Nie posiadam klawiatury z polskimi znakami i wszystko wstawiałem ręcznie z poziomu programu (jakoś tak mnie naszło żeby się z tym targać tym razem, ale nie przyzwyczajajcie się ;P)
|
|