Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 699 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 47  Następna

Czy mod 1.13 uważasz za dobry?
Tak 94%  94%  [ 136 ]
Nie 6%  6%  [ 8 ]
Liczba głosów : 144
Autor Wiadomość
Ripper
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy sierżant
Starszy sierżant

lipa lipa, to po co to zapowiadali ;/

*

DEATH ANGEL
Szeregowy

Jak używać zestawu do czyszczenia broni w LEGION 2

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Czy orientujecie się czego może dotyczyć ten błąd? Ma ktoś z Was jakiś pomysł?

Debug Stauctures page 1 of 1 Building 0

Fajna modyfikacja, ale przez ten błąd nie idzie nic zrobić, więc trochę lipa :/

Obrazek

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Jakiś bug, pewnie trzeba na jakiegoś fixa poczekac

*

Luk - Astek
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Niestety błędów jest więcej.

miotacz ognia nie działa - nie można do niego wstawić amunicji. Chyba że ja tego nie potrafię :p
Magic - jest zabugowany - Jeśli się go wynajmie bez ekwipunku (z ekwipunkiem niestety też) to gdy dociera do Omerty nie wyświetla się animacja Helikoptera (słychać jak przylatuje, Magic się pojawia jako portrecik w naszym składzie ale na ekranie miasta go nie widać. Klikając na portret 2x obraz ustawia się na budynku na przeciwko tego gdzie nominalnie jest Fatima. Najemnika nie widać, a gdy klikniemy aby się przemieścił wyskakuje komunikat o zablokowanej drodze i na tym koniec. Dopiero wejście w ekran taktyczny i podróż do innego sektora na mapie rozwiązuje ten kłopot). Z reszta w taki sposób pojawiali mi się wszyscy nowo wynajęci najemnicy. Co do Magicka to jego ekwipunek wyświetla się jako albo same adaptery 5.56 albo same celowniki laserowe (ewentualnie trochę tego i tego lub jakiś pojedynczy przedmiot się poprawnie pokazuje).
Następny bug to brak zawieszenia taktycznego) W grze jako przedmiot i mamy dodatkowy slot na nie ale po prostu go nie ma i nie można go wstawić do broni.
Brak dużej ilości tłumaczenia na polski w różnych momentach w grze (trudno mi wymieniać teraz poszczególne, ktoś wspomniał wcześniej chociażby o znakach zapytania zamiast nicka Fatimy).
Nowy system celowania to chyba kpina.... Testowałem go różnymi najemnikami (łącznie z edytowanymi, którzy mieli staty po 100). Ilość pudeł jest szokująca. Odległość też chyba skopana bo można strzelać do wroga który jest 2-4 kratki dalej i chybiać nawet kilkanaście razy z rzędu. Nawet mając znakomite bronie oraz dodatki do nich...
Jeśli to ma tak wyglądać to jedynym słusznym wyborem karabinka będzie P90 i to najlepiej od razu z dwiema skrzyniami amunicji...
Mając raven ripera lynxa oraz scope poniosłem stratę 2 najemników w PIERWSZEJ potyczce przy lądowaniu na poziomie NOWICJUSZ. Czyli ich 2 a moich 4. Trafić jest tak trudno ze oni sobie podeszli zwyczajnie do moich najemników i załatwili ich w walce wręcz... To jest po prostu absurdalna sytuacja...
Przycisk scalania przedmiotów w ekranie inwentarza potrafi tak dobrze scalić ze spora część itemków nagle po prostu znika i nie są już wyświetlane co mocno irytuje gdy zniknie Ci amunicja lub broń na którą bardzo czekałeś.
Kliknięcie lewym klawiszem w pola ekwipunku najemnika (puste) w panelu taktycznym nie wyświetla poprawnie okna z listą działań (przynajmniej nie jest to poprawne... raz przywołanie zadziała, a raz nie).
Opcja przyspieszania paska postępu tury przeciwnika (zapomniałem jak to się nazywa po angielsku) faktycznie mocno poprawia ten element i tury nie trwają już po kilka czy kilkanaście minut jak to czasem bywało. Niestety kilkukrotnie opcja ta (tak mi się zdaje) spowodowała zawieszenie się gry. Ot po prostu wszystko stanęło bez jakiegokolwiek komunikatu o błędzie....

Systemu żywności nie testowałem (ze strachu przed bugami). Wiec tutaj nie mam żadnych opinii.

W Dressen przy pierwszej obronie sektora z kościołem trafił się mistrz NINJA :) Czyli niewidzialny przeciwnik (coś jak Magic czy inny najemnik przy lądowaniu w Omercie) i grzecznie aczkolwiek uporczywie wystrzelał mi cały skład :P
Problem pojawił się jeszcze w 3 następnych wczytaniach gry i dopiero za czwartym razem nie wystąpił hehe..

Na razie tyle mogę napisać...

P.S.
Gram oczywiście na wersji dostępnej z dziale download która ma być stabilna i nawet PL. To piszę na wypadek gdyby ktoś uznał ze problemy wyżej opisane są skutkiem jakiejś wersji beta którą sobie zainstalowałem.

Przepraszam za wszelkie błędy w pisowni czy interpunkcji. Nie posiadam klawiatury z polskimi znakami i wszystko wstawiałem ręcznie z poziomu programu (jakoś tak mnie naszło żeby się z tym targać tym razem, ale nie przyzwyczajajcie się ;P)

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

To jak? Czekamy na pierwszego Hotfixa? :P

*

Piotr_1987
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Wracam do kraju a tu taka miła niespodzianka ... niestety pierwsza próba podejścia pokazała to co wielu doświadcza. Dużo bugów :/

*

SkaVen
Szeregowy

Zainstalowałem całość na gołą wersję JA 2 Gold z patchem i wszystko śmiga, doszedłem do księdza w Drassen i nie ma ani jednego buga.
Wszystkie powyższe opisane błędy u mnie nie wystąpiły (nowy system celowania faktycznie rzadko trafia, ale nikt mnie wręcz nie ubił na ekspercie).
Sprawdziłem też Magica, wystartowałem grę tylko nim i wszystko działa poprawnie.
W skrócie albo brak kompatybilności z jakimś modem albo błąd instalacji.

Mam za to pytania. Podstawowa wersja JA2 wygląda raczej ubogo względem JA2 Wildfire. Jak najlepiej tę wersję podrasować aby mieć:
1. Fajne poprawione mapy.
2. Bardziej różnorodne wyposażenie u najemników na starcie.

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

A da się zmienić na stary ten system celowania ?

*

Luk - Astek
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Cóż.. Przyznam że nie sprawdzałem czy Magick dalej się wysypuje. Może i było to jakieś jednorazowe ale mimo wszystko pierwszy raz z tym się spotkałem i to akurat właśnie przy tej wersji 1.13...

Przy scalaniu itemkow z poziomu ikonki w panelu nie doszukałem się zagubionych rzeczy. Z błędów które podałem wcześniej przytrafił mi się niewidzialny przeciwnik jeszcze 2x.

1 - w sektorze z kopalnią w chitzenie
2 - w almie w bazie wojskowej

Nowy system niestety dalej jest mocno niecelny. Faktem jest jednak to że i rywale chyba mają z celowaniem jakieś kłopoty. Chociaż trudno to określić jednoznacznie bo bywa że trafiają bardzo skutecznie.

Aaaaa Miotacz ognia dalej nie działa... Znaczy się nie można go przeładować.. Jak ktoś ma go i mu działa to proszę o wyjaśnienie co i jak bo bardzo bym chciał przetestować tę broń :/

Albo mam takie odczucie albo inteligencja przeciwników jest lekko podwyższona... Mowa tutaj o grze na lvlu doświadczony. Na expercie jakoś tego nie odczułem.

Niestety braki w tłumaczeniu są jak były. Tutaj na prawdę przydało by się popracować nad opisami itemków i imionami rpc oraz opisami opcji (częściowo) gry. Jeśli dobrze pamiętam to i chyba kilka dialogów postaci nie było przetłumaczonych.

Co do pytania.

TAK - jest opcja z poziomu ustawień początkowych nowej gry by wyłączyć nowy system celowania i parę innych nowości.

*

Piotr_1987
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Co do Magic'a to również nie mam problemów u siebie

miotacz również mi nie działa :no:

nie jestem pewien ale na lotnisku chyba miałem niewidzialnego gościa który czmychnął z sektora

CTH faktycznie nadal potrzebuje dopieszczenia szczególnie w 100% sytuacjach :no:

co do poziomu trudności bywa różnie ale faktycznie jakby AI trochę (troszeczkę) lepiej się zachowywało

*

cpt.Shen
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Zaistalowalem, wyprobowałem, bugów zbyt wielu nie doświadczyłem. Chciałem się pobawić w te fortyfikacje, ale kiepsko jest to zrobione... skąd mam wiedzieć, które mapy mają tilsety na te druty i worki? To im nie wyszło. Zawód szpieg to jest majstersztyk, świetna zabawa.

Ponoć jest więcej sprzedawców, ale ksiądz i ta murzynka nic mi nie sprzedają. Nowych rodzajów ciał też nie widzę. :|

*

SkaVen
Szeregowy

Zainstalowałem nową wersję 1.13 z Wildfire (https://jagged-alliance.pl/plik567/). W sektorze B13 (lotnisko) mam na mini mapie sektor z Wildfire ale na mapie taktycznej mam już mapę z podstawki :/
Jak na razie na innych obszarach jest OK.

*

Ripper
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Czy istnieje jakiś changelog, gdzie można by było przeczytać wszystkie faktyczne zmiany i nowości, bo jak wiemy miały być nowe ciała a ich niema, także ciekawe czego jeszcze niema a co jest ;p

edit: znalazłem bug LEN sie nie uczy niczego, moze to wina tego że zainstalowane 1.13 mam na wersji pl, niewiem ale sie nie uczy :P

*

cpt.Shen
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

U mnie Len uczy się normalnie. Za to ta neurotoksyna jest zabójczo.....śmieszna. Koles dostaje strzałke i po 2 turach dopiero mu zabiera po 2 hp przez 3-4 tury i koniec. Czyli 8 hp mu spada i tyle. FAIL

Można ją gdzieś edytować? W xml editor próbowałem, ale nie ma tam nic ani o czasie działania ani dmg ani to, że ponoć usypia.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 47  Następna