Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
Starchris
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lukasamd pisze:
Nie wiem czy ktoś może linkował.
Ciekawa, polska "video-recenzja" dema Back in Action:
https://www.youtube.com/watch?v=bzzyWasFSwE

Kushin już linkował na trzeciej stronie. Recenzja bardzo fajna, w niektórych momentach bardzo zabawna.

*

konrado9
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

mam pytanie jak użyć morfiny ktora ma lynks przyda sie doktorkowi bo on sam nie potrafi sie uleczyć ?

Ostatnio zmieniony 06 lut 2012 22:34 przez konrado9, łącznie zmieniany 1 raz

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

konrado9 pisze:
mam pytanie jak uzyc morfiny ktora ma lynks przyda sie doktorkowi bo on sam leczysz sie nie potrafi ogolnie dziwne ze leczysz nie moga ci co maja 30 pare procent

Ty czasem czytasz co piszesz?

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

http://boards.jaggedalliance.com/index. ... t__p__5842

Peal zagorzały hater BiA przedstawił oto taką listę:

Cytuj:
No Turn Based combat
No Fog of War
No more custom mercs with I.M.P
Climbing on buildings only on predefined spots
Explosives only on predefined spots
No more weekly or daily salary for your mercs
No learn-by-doing, training or practicing
Unrealistic portraits (You can only recognize mercs by name)
Simple Interface (Watch the Screenshots)
There is no longer a Map Inventory. (You have to drop/change/repair/share items in the tactical view)
No more usable vehicles like Skyrider or the Icecreamtruck
No bloodcats
No mortars
Only 1 attachment for each weapon.
Les weapons as in the original
No more decomposition and no more ravens
Only one difficultly level

Mi brakuje mgły wojny, w 7.62 była mgła wojny i aktywna pauza i fajny system słyszenia przeciwnika. Ale to można przeboleć. Nie mogę przeboleć IMPa :no:. Różne ograniczenia w postaci ładunków wybuchowych, etc. też są głupie w XXI wieku. Interfejs ma być prosty, ale mechanika skomplikowana! Poziom trudności jest nawet. Nie śledziłem z trzy miesiące BiA, więc nie wiem skąd wie o reszcie wyciętych rzeczy. Jeśli tak jest, to hooyowo.

Grafika trochę boli, bo np. podłoże to płaska tekstura. Wiem, że trawa zabijałaby karty graficzne, ale mogło by to być w maksymalnych ustawieniach.

Gra na pewno nie jest zła. Resztę dowiemy się za półtorej dnia.

Któryś z kolesi z bitComposer pisał, że ich teamowi Q&A przejście całej gry zajęło dwa tygodnie. 8 godzin dziennie, chyba od poniedziałku do piątku. A Deidrane zabili po tygodniu. Mi tydzień zajmuje przejście całego JA2, nawet na insane w 1.13.

prof. Murray Newton Rothbard

Ostatnio zmieniony 07 lut 2012 12:49 przez Premislaus, łącznie zmieniany 3 razy

*
Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Z całą listą zarzutów do BiA niestety się zgadzam (może z pominięciem pierwszego punktu, ale przy założeniu że aktywna pauza byłaby przynajmniej namiastką tej w 7.62mm). W sumie za hejtera się nie uważam (może jestem :> ) ale moim skromnym zdaniem BitComposer w ramach dema wydał z lekka niedorobionego gniota, zwłaszcza że dało się to zrobić lepiej. Może pojutrze okaże się że wersja Final jest ulepszona ale na cuda bym nie liczył.

A że się dało zrobić lepiej niech świadczy chociażby Jagged Alliance Online - kto nie przetestował niech spróbuje bo brat mi nadał że klucze do beta testów wciąż działają:
http://jaggedalliance.gamigo.com/forum/ ... a-beta-key

Oczywiście warto mieć na uwadze że to sieciówka jest i w fazie beta... ale no gdyby to Gamigo robiło BiA myślę że wyszłoby lepiej... dużo lepiej... pod chyba każdym względem (poczynając od facjat, a na wymaganiach sprzętowych kończąc)...

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Na oficjalnym forum sypią się ostrzeżenia. Kolesie z bitComposer chyba stracili cierpliwość, w każdym razie kiedyś chyba ostrzej po nich jechano. Pojawił się nowy temat parę dni temu, o warnach za obrażanie się na forum, etc.

http://boards.jaggedalliance.com/index. ... -launcher/ - parę ciekawych screenów:

Obrazek

Obrazek

Ostatnio zmieniony 07 lut 2012 14:32 przez Premislaus, łącznie zmieniany 1 raz

*
fallout152
Starszy kapral
Starszy kapral

Widziałem gameplaya i jest dokładnie tak źle jak już kiedyś pisałem że będzie. Gracz widzi wroga przez mgłę a wróg nie może często znaleźć gracza nawet jak się do niego strzela, więc snajperzy czynią cuda. Z tego co widziałem wystarcza jeden snajper(z lekkim wsparciem) a co jakby mieć ich pięciu? Gdzie tu taktyka?
Nie ma już polowania na wroga który ustanie w pobliżu źrudła światła, btw flar już chyba też nie ma. Brak zniszczalnego otoczenia. Twarze w 3D za bardzo podobne do siebie, chyba nawet bez mapowania świetlnego. Głosy jakieś takie słabe.

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

fallout152 pisze:
Gdzie tu taktyka?

Nie no taktyka jest. W Demku, w sektorze, jest taki obóz wroga na południu, trzech gości. Podbiegłem, a potem przeczołgałem się Fidelem. Wcześniej skasowałem kolesia co się szwendał, oczywiście broń miała tłumik. Włażę nim za taki murek, rzucam granat pod budkę wartowniczą, a drugiego kolesia koszę seryjką :).

Potem wziąłem Magicka i Dannego. Ustawiłem ich po dwóch stronach drogi, zamaskowałem, ustawiłem tryb strażnika, ale Dannemu sam wskazywałem cele. Rzeź była fajna, szkoda, że ich więcej nie wyłaziło pod lufy. No ale zabili Fidela.

Snajperka jest wolna, najlepiej mieć karabinki automatyczne i hail yeah ;-).

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

W sumie to jest tak samo, jak w JA2 - wrogowie włażą pod lufy, wystarczy ich zwabić. Skopiowano nawet problem z trafieniem przeciwnika z bliskiej odległości - mój najemnik nie potrafił zabić kogoś, kto stał 2 metro od niego.

Tutaj jednak przeciwnicy są nieco inteligentniejsi, bowiem nie stają w jednym miejscu czekając na nasz ruch. Owszem, myślą wolno, ale kombinują i próbują nas obejść z różnych stron. Zaobserwowałem to, gdy jeden wróg usłyszał, że się kręcę po pobliskim budynku - nie wszedł przez drzwi, tylko sprawdzał czy w oknie się nie pojawię, a kiedy w jednym mnie nie widział, to przechodził do następnego. Dopiero na sam koniec zdecydował się na otwarcie drzwi, ale nie wbiegł do środka jak to robili w JA2.

Reasumując, są nieco inteligentniejsi, ale to "nieco" to trochę za mało jak na 13 lat ewolucji.

*
Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Paradoksalne jest to że JA2 ze swoim trybem turowym miała więcej realizmu niż BiA - bo "taktykę" bez opcji mgły wojny to można potrenować w szachy (chociaż tam widoczność działa w obie strony). Problem polega na tym że gracz może się zamaskować czy podkraść - AI nie... bo jest zawsze widoczne. Olał już te całe wysadzanie w okreslonych miejscach czy wchodzenie na budynki, w JA2 najwięcej tak naprawdę frajdy sprawiało mi lokalizowanie wrogów tak żeby oni mnie nie zlokalizowali - bo zlokalizowanego to już nie problem zdjąć (oczywiście pod warunkiem, że nie pominąłem innego po drodze i mi nie przywali serii w plecy).

Dlatego podoba mi się bardziej JAO - przeciwnik ma dokładnie takie same szanse jak Ty.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6