. BTW wiadomo coś już o mgle wojny?1. Chciałbym aby po wynajęciu najemników można było im dokupić broń. By lądowali w Arulco już z kałachami. Podobnie było w Hired Guns.
2. Możliwość własnego dozbrajania milicji, z zapisywaniem schematów wyposażenia. Chociaż jakieś menu ze szczątkowymi opcjami dotyczącymi ich taktyki.
3. Wiem, ze to nie Simsy ale chciałbym by można było zmieniać wdzianka najmitom, już widzę te modyfikacje
. Różne dziwne mundury, etc. Nawet mam pomysł na małego moda. Mały antykwariat w Arluco ze sprzętem z demobilu, coś w stylu tego sklepu z 7.62 (Rico?).4. By milicja łaziła po mapie jak w 1.13.
5. By można było przeznaczać fundusze na milicje, by mieć z głowy ich szkolenie, by się uzupełniali sami i dokupywali sobie lepszą broń.
6. By czołgi jeździły.
7. Byśmy mogli na naszym pojeździe zainstalować jakiś WKM.
8. By nasze pojazdy miały bagażnik, jak w Brygadzie i 7.62.
9. By w San Monie można było szkolić milicję i czerpać dochód z kasyna i burdelu.
10. Jakieś małe wydarzenia w grze, w stylu natrafiamy na potyczkę rebeliantów z patrolem i im pomagamy, albo jakimś szmuglerom, etc.
11. Coś w stylu Radia z 7.62 - np. e-miale z wiadomościami, z komentarzami o sytuacji w Arulco i o naszych poczynaniach - tego rodzaju smaczki.
12. Zdecydowanie więcej questów, chociaż dwa razy tyle.
13. Nowy system dialogów znany z RPGów.
Mam jeszcze więcej pomysłów, ale one bardziej pasują do JA3. No jeśli wszystko jest w 3D i mapę można obracać( w górę, w dół, pod kątem, etc.), to fajnie by było dodać ataki wrogich helikopterów i je zestrzeliwać przenośnymi zestawami p-lot.

. Powinno być minimum tyle samo sektorów i ficzerów co w JA2, w końcu to ma być remake.