Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Premislaus
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Nie wiem czy już to gdzieś pisałem, ale brakuje tutaj takiego tematu :). BTW wiadomo coś już o mgle wojny?

1. Chciałbym aby po wynajęciu najemników można było im dokupić broń. By lądowali w Arulco już z kałachami. Podobnie było w Hired Guns.
2. Możliwość własnego dozbrajania milicji, z zapisywaniem schematów wyposażenia. Chociaż jakieś menu ze szczątkowymi opcjami dotyczącymi ich taktyki.
3. Wiem, ze to nie Simsy ale chciałbym by można było zmieniać wdzianka najmitom, już widzę te modyfikacje ;). Różne dziwne mundury, etc. Nawet mam pomysł na małego moda. Mały antykwariat w Arluco ze sprzętem z demobilu, coś w stylu tego sklepu z 7.62 (Rico?).
4. By milicja łaziła po mapie jak w 1.13.
5. By można było przeznaczać fundusze na milicje, by mieć z głowy ich szkolenie, by się uzupełniali sami i dokupywali sobie lepszą broń.
6. By czołgi jeździły.
7. Byśmy mogli na naszym pojeździe zainstalować jakiś WKM.
8. By nasze pojazdy miały bagażnik, jak w Brygadzie i 7.62.
9. By w San Monie można było szkolić milicję i czerpać dochód z kasyna i burdelu.
10. Jakieś małe wydarzenia w grze, w stylu natrafiamy na potyczkę rebeliantów z patrolem i im pomagamy, albo jakimś szmuglerom, etc.
11. Coś w stylu Radia z 7.62 - np. e-miale z wiadomościami, z komentarzami o sytuacji w Arulco i o naszych poczynaniach - tego rodzaju smaczki.
12. Zdecydowanie więcej questów, chociaż dwa razy tyle.
13. Nowy system dialogów znany z RPGów.

Mam jeszcze więcej pomysłów, ale one bardziej pasują do JA3. No jeśli wszystko jest w 3D i mapę można obracać( w górę, w dół, pod kątem, etc.), to fajnie by było dodać ataki wrogich helikopterów i je zestrzeliwać przenośnymi zestawami p-lot.

prof. Murray Newton Rothbard

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Premislaus pisze:
1. Chciałbym aby po wynajęciu najemników można było im dokupić broń. By lądowali w Arulco już z kałachami. Podobnie było w Hired Guns.

Ze filmiku wnioskuję, że najemnicy będą przybywali pontonem, więc na pewno z własnym wyposażeniem.

Premislaus pisze:
2. Możliwość własnego dozbrajania milicji, z zapisywaniem schematów wyposażenia. Chociaż jakieś menu ze szczątkowymi opcjami dotyczącymi ich taktyki.

Dobre, chociaż jeśli potwierdzi się wielkość map i ich ilość to wątpię czy będzie jakakolwiek milicja.

Premislaus pisze:
3. Wiem, ze to nie Simsy ale chciałbym by można było zmieniać wdzianka najmitom, już widzę te modyfikacje ;). Różne dziwne mundury, etc. Nawet mam pomysł na małego moda. Mały antykwariat w Arluco ze sprzętem z demobilu, coś w stylu tego sklepu z 7.62 (Rico?).

Możliwe, że będzie takie coś, bo niektórzy najemnicy mieli mundury z kamuflażem pustynnym, inni natomiast zielony.

*
Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Len pisze:
Dobre, chociaż jeśli potwierdzi się wielkość map i ich ilość to wątpię czy będzie jakakolwiek milicja.

Nawet mnie nie strasz :no:. Powinno być minimum tyle samo sektorów i ficzerów co w JA2, w końcu to ma być remake.

http://muzeum.jagged-alliance.pl/arulco_is_born.html - w pierwotnym pomyśle też miało nie być milicji.

To jak jej nie będzie, to może rebelianci będą pilnować prowincji? Sensowne jest też to, że wynajmiemy więcej drużyn najemników i nimi będziemy pilnować, ale czy ich nie jest za mało( najemników)?

Mi tak gdzieś zawsze z tydzień grania non stop zajmowało przejście JA2, bo nigdy nie grałem na czas i toczyłem wiele potyczek.

Może jak się uzbiera parę postów, to ktoś przetłumaczy i da im znać co myśli polska społeczność i co by chętnie w grze widziała?

W następnym dev diary mogli by dać listę wszystkich przedmiotów w grze, np. w pliku z Excela. Potwierdzonych przedmiotów i co dodali od siebie. Bo parę giwerek z każdego typu broni mogliby dodać. Ja tam lubię różne dodatki do broni, w 7.62 mi się to podobało.

Dodano: 15 maja 2011 03:31

http://boards.jaggedalliance.com/index. ... f-sectors/

Zapytałem, nie wiem czy dobrze przetłumaczyłem, zobaczymy co odpowiedzą.

Dodano: 15 maja 2011 03:32

Jak tam ustawić by wszystkie napisy na forum były po angielsku?

Dodano: 15 maja 2011 03:40

Tak mi przyszło do głowy, że może będziemy zdobywać konkretne regiony, są tam zaznaczone mniejsze sektory?

Ostatnio zmieniony 15 maja 2011 01:42 przez Premislaus, łącznie zmieniany 2 razy

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Premislaus pisze:

To by trochę godziło w wyważenie rozgrywki. W JA2 początkowe bitwy z kałachem to byłaby pestka, już Lynx na starcie z Rugerkiem czyści ;)
Premislaus pisze:

JA:BiA Militia tower defence? Brzmi ciekawie ;)
Premislaus pisze:

Ponoć wygląd ma zależeć od noszonego sprzętu, więc modyfikacja wyglądu kamizelki kevlarowej przejdzie ;)
Premislaus pisze:
4. By milicja łaziła po mapie jak w 1.13.

:)
Premislaus pisze:
5. By można było przeznaczać fundusze na milicje, by mieć z głowy ich szkolenie, by się uzupełniali sami i dokupywali sobie lepszą broń.

To by znacznie ułatwiło, w standardzie mieliśmy ganianie po mapie i uzupełnianie milicji.
Premislaus pisze:
6. By czołgi jeździły.

Premislaus pisze:
7. Byśmy mogli na naszym pojeździe zainstalować jakiś WKM.

Premislaus pisze:
8. By nasze pojazdy miały bagażnik, jak w Brygadzie i 7.62.

:D
Premislaus pisze:
9. By w San Monie można było szkolić milicję i czerpać dochód z kasyna i burdelu.

Bawimy się w dobrych i wykorzystywanie niewiast nie przejdzie, chyba że mod ;)
Premislaus pisze:
10. Jakieś małe wydarzenia w grze, w stylu natrafiamy na potyczkę rebeliantów z patrolem i im pomagamy, albo jakimś szmuglerom, etc.

To je dobre :)
Premislaus pisze:
11. Coś w stylu Radia z 7.62 - np. e-miale z wiadomościami, z komentarzami o sytuacji w Arulco i o naszych poczynaniach - tego rodzaju smaczki.

Czyli laptop +.
Premislaus pisze:
12. Zdecydowanie więcej questów, chociaż dwa razy tyle.

Opcjonalnych trochę przyjmę.
Premislaus pisze:
13. Nowy system dialogów znany z RPGów.

Akurat zachowanie starego systemu dialogów to dla mnie bardzo wesoła wieść była. Zupełnie nie mogę się wczuć w cRPGowe wybieranie najlepszej z 5 linii dialogowych żeby mieć więcej questów/złota/XPków - nie mogę się utożsamić z postacią, która podąża jedną z narzuconych ścieżek, nie "moją". A model z JA2 pozostawiał pole dla wyobraźni :) No i był szybszy.

Od siebie jeszcze dodam lepszą fizykę granatów - żeby odłamki leciały zależnie od typu sprzętu i żeby można było rzucić jajkiem w ścianę, żeby się odbiło i trafiło kogoś schowanego np. w budynku. I lesze zachowanie gazów. I więcej gnatów. Iiiiii... tyle na chwilę obecną ;)

*

JollyBuszko
Kapral
Kapral

Może by tak połączyć SPECIAL z Ja 2 Ewentualnie zmodyfikować System rozwoju postaci vide STOMP tylko z 9 umiejętnościami . Sztuki walki dla dziewczyn . Żeby można było wreszcie wykorzystać samolot na lotnisku drasen .

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Len pisze:

Cytuj:
Hey Premislaus,

You can rest assured:
there will be no changes to the number of sectors (and only minor changes to their individual layout, actually).

This however also means there will be no changes to the militia / NPC system (at least there is none that i know of.. havent seen the latest build yet).
We noted those suggestions for a JaggedAlliance 3, but the plan & go system was the only notable change to JA2.

best
Jochen

http://boards.jaggedalliance.com/index. ... t__p__2429

Dodano: 16 maja 2011 18:02

Na moje oko to te kontury to coś z edytora.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Dzięki za info, posłużyło za materiał na newsa :)

Jak dla mnie to świetna wiadomość. Już się bałem, że będzie tak jak w HG albo 7.62: sektorów mało, ale niemiłosiernie czasochłonnych.

*
Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Ostatnio zmieniony 16 maja 2011 22:48 przez Premislaus, łącznie zmieniany 1 raz

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Rzeczywiście, ale to i tak nie wyjaśnia sprawy sektorów. Skoro ma być ich tyle, co w JA2 to dlaczego nałożono gęściejszą siatkę?

*
Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Kilka punktów było wymienionych przez innych ale chyba nie zaszkodzi wymienić ich jeszcze raz.
1. Wynajmowanie najemników i dozbrajanie ich osobno
2. Przy szkoleniu milicji cena zależy od uzbrojenia jakie im przydzielimy
3. Możliwość wynajęcia nieograniczonej ilości najemników
4. Czołgi z możliwością poruszania się
5. Możliwość używania karabinów stacjonarnych
6. Więcej źródeł zarobku (np. kopalnie, sprzedaż towarów, czerpanie dochodów z barów, itp)
7. Więcej wydatków (za wynajęcie, za szkolenie i utrzymanie armii, uzbrojenie, koszty utrzymania fabryk, barów, utrzymanie najemników, koszty jedzenia dla najemników i milicji, itp.)
8. Mądrzejsze boty (gracze prowadzeni przez komputer)
9. Więcej wątków pobocznych
10. Więcej broni
11. Mundury armii. Bez podziałów
12. Ujednolicenie uzbrojenia przeciwnika np. używa tylko broni z ameryki.
13. Możliwość wykorzystania broni oraz amunicji po zabitych przeciwnikach do uzbrojenia milicji
14. Wojsko poddaje się gdy widzi że nie ma szans (to samo u milicji)
15. Więcej sklepów z bronią itp.
16. Pomoc z zewnątrz (od innych krajów) dla ciebie tak jak i dla przeciwnika
17. Używanie helikopterów, samolotów, wojsk zmechanizowanych i artylerii
18. Możliwość tworzenia własnych pułapek.
19. Bardziej urozmaicić ceny. W każdym sklepie inna cena. Cena zmienia się od sytuacji na mapie, np. Tony podnosi ceny broni bo wrogie wojska stanęły na drodze i utrudniają sprowadzenie. Po ich wyeliminowaniu przez ciebie ceny wracają do wartości początkowej plus dostajesz od niego upominek
20. Więcej rebeliantów
21. Nie tylko jedna grupa rebeliantów. np. wkraczasz do miasta rozpoczyna się strzelanina i nagle ktoś przychodzi ci z pomocą. Po walce np. przyłącza się do ciebie

Jak coś się powtarza to przepraszam

Ostatnio zmieniony 17 maja 2011 18:00 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 1 raz

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Assur-ad-mu pisze:
Kilka punktów było wymienionych przez innych ale chyba nie zaszkodzi wymienić ich jeszcze raz.
1. Wynajmowanie najemników i dozbrajanie ich osobno
2. Przy szkoleniu milicji cena zależy od uzbrojenia jakie im przydzielimy
4. Czołgi z możliwością poruszania się
5. Możliwość używania karabinów stacjonarnych
6. Więcej źródeł zarobku (np. kopalnie, sprzedaż towarów, czerpanie dochodów z barów, itp)
7. Więcej wydatków (za wynajęcie, za szkolenie i utrzymanie armii, uzbrojenie, koszty utrzymania fabryk, barów, utrzymanie najemników, koszty jedzenia dla najemników i milicji, itp.)
9. Więcej wątków pobocznych
10. Więcej broni
11. Mundury armii. Bez podziałów
13. Możliwość wykorzystania broni oraz amunicji po zabitych przeciwnikach do uzbrojenia milicji
14. Wojsko poddaje się gdy widzi że nie ma szans (to samo u milicji)
15. Więcej sklepów z bronią itp.
16. Pomoc z zewnątrz (od innych krajów) dla ciebie tak jak i dla przeciwnika
17. Używanie helikopterów, samolotów, wojsk zmechanizowanych i artylerii
18. Możliwość tworzenia własnych pułapek.
19. Bardziej urozmaicić ceny. W każdym sklepie inna cena. Cena zmienia się od sytuacji na mapie, np. Tony podnosi ceny broni bo wrogie wojska stanęły na drodze i utrudniają sprowadzenie. Po ich wyeliminowaniu przez ciebie ceny wracają do wartości początkowej plus dostajesz od niego upominek
21. Nie tylko jedna grupa rebeliantów. np. wkraczasz do miasta rozpoczyna się strzelanina i nagle ktoś przychodzi ci z pomocą. Po walce np. przyłącza się do ciebie

Popieram te punkty, w szczególności pkt 10 :D tyle jest rodzajów i modeli broni że można wprowadzić urozmaicenie :>

*

Van
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Ja to bym chciał, żeby w grze położono istotny nacisk na realizm, oczywiście bez przesady, za dużo realizmu może też zaskodzić rozgrywce, ale żeby nie było sytuacji takich jak w JA2, gdzie granat wybuchający pod stopami najemnika zabiera jedynie 1/4 jego życia... Podobnie ze strzałami w głowę. Oraz ekstremalnie denerwująca sprawa, jaką był nierzadko brak reakcji wroga na hałasy na drugim końcu sektora. Ja tu robię "bum" Barrettem, echo strzału powinno się nieść 3 kilometry dalej, potem może rzucę jakiś granat albo wystrzelę z LAWa, a 100 metrów dalej wróg beztrosko patroluje teren, jak gdyby nigdy nic.

Dodatkowo, hmmm... Może miotacz ognia? :> Nie udało się w pierwowzorze, może udałoby się teraz :>

No i żeby było dokładnie widać zmiany w ubiorze najemników (kamizelki, hełmy, broń).

A tak serio - byle można było skutecznie rzucać nożem, to będę zadowolony :>

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Van pisze:
A tak serio - byle można było skutecznie rzucać nożem, to będę zadowolony

Szczyt realizmu to to chyba by nie był?

*
Van
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Jaahquubel pisze:
Van pisze:
A tak serio - byle można było skutecznie rzucać nożem, to będę zadowolony

Szczyt realizmu to to chyba by nie był?

No wieem, wiedziałem, że do tego się można przyczepić xD Ale ja mam hopla na punkcie rzucania nożami xD JA2, Soldat i Smokin Guns to mają, uważam to za świetny element gry xD

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Van pisze:
Ja to bym chciał, żeby w grze położono istotny nacisk na realizm, oczywiście bez przesady, za dużo realizmu może też zaskodzić rozgrywce, ale żeby nie było sytuacji takich jak w JA2, gdzie granat wybuchający pod stopami najemnika zabiera jedynie 1/4 jego życia... Podobnie ze strzałami w głowę. Oraz ekstremalnie denerwująca sprawa, jaką był nierzadko brak reakcji wroga na hałasy na drugim końcu sektora. Ja tu robię "bum" Barrettem, echo strzału powinno się nieść 3 kilometry dalej, potem może rzucę jakiś granat albo wystrzelę z LAWa, a 100 metrów dalej wróg beztrosko patroluje teren, jak gdyby nigdy nic.

Na pewno twórcy kładą większy nacisk na realizm. Dowodem na to jest aktywna pauza, która wyklucza irracjonalne sytuacje w których żołnierz stoi jak słup i czeka aż go ktoś zastrzeli, tylko dlatego, że skończyły mu się jakieś punkty.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna