Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
mtl
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
Fallout to strategia więc nie można oczekiwać grafiki na miarę Crysisa czy Warhound

lukasamd pisze:
Co do Fallout Tactics (który przez wielu nie jest uważany za prawowitego Fallouta) to się zgodzę, reszta raczej absolutnie nie. Czyste RPG, jak ja grałem to nie ma zbyt wiele strategii w tej grze ;)

Dokladnie, F1 i F2 to na pewno nie strategie. A FT nie jest 'Falloutem' [patrzac na poprzednikow] nawet w 10% [no moze 15% ale to tylko ze wzgledu na miejsce zdarzen, czyli postnuklearna ameryke, reszta to tylko 'idz i zabij' zero rozwinietych dialogow, a ze skilli przydaja sie tylko zwiazane z bronia, ew. prowadzenie pojazdow].

A co do grafiki, od technicznej strony osobiscie nie mam zastrzezen, zobaczy sie jak to wyjdzie w praniu. Jednak co do 'klimatu' grafiki, to stoi na bardzo niskim poziomie. O ile jeszcze wnetrze krypty jako tako przejdzie, to juz np. zniszczona wioska [miasto?] bardziej przypomina mi wygladem obca planete po wojnie niz pustynie przedstawione w F1 i F2. Ktos moze powiedziec - no wlasnie, to wyglada jak planeta po wojnie - owszem, ale osobiscie wogole nie oddczuwam tu klimatu Fallouta. A patrzac na super mutanta to juz calkiem mozna sie zalamac. Wyglada raczej jak za mocno przypakowany dres, ktory zzielenial, niz jak jego poprzednicy 1 2 3

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

De facto muszę się z tymi spostrzeżeniami zgodzić.

Wioska wygląda jakby ktoś po prostu porozrzucał zabawki w różnych miejscach (bobas-mutant?), w F1 i F2 mieliśmy albo pustynię albo miasta w których z piętrowców zostały parterówki i dokładnie człowiek wiedział czym było to wywołane, tutaj wcale nie muszę podejrzewać że była jakaś wojna.

Super mutant to lekkie przegięcie - wygląda jak koleś z Dooma 3 a nie ktoś kto został zmutowany w wyniku silnego promieniowania, do tego jego strój - niby ok ale jakiś taki w ogóle nie podobny do tych znanych z poprzednich falloutów (choć w FT też było z tym kiepsko).

Screeny budzą mieszane uczucia, z jednej strony fajna grafa i wykonanie z drugiej zaś brak klimatu falloutów :| Gra może wyglądać jak chce, jeżeli nie zachowa dotychczasowego klimatu nie będzie godna nazwy Fallout 3 ani zainteresowania graczy.

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Eeem... przyznam że od pewnego czasu zacząłem się lekko niepokoić trzecią częścią Fallouta :| Podziałały tak na mnie zapowiedzi o liczbie NPC'ów (nie więcej niż trzystu :/ )i "ogromnym" czasie który będzie potrzebny do przejścia gry (wedle szumnych zapowiedzi ma być ok. 40 godzin :wall: ). Coś czuję że ci z Bethesdy nie rozumieją koncepcji komputerowych gier fabularnych (takich z prawdziwego zdarzenia), a koncetrują się na tworzeniu pięknych graficznie hybryd strzelanek i action-RPG :(:
Obym się, cholera jasna, teraz mylił.

*

Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Na początku byłem optymistą, teraz mina mi zrzedła.Widok izo, tury mogę sobie darować. W Falloucie liczył się klimat, smaczki, mechanika i questy. Z tego co wiem w grze ma być coś na wzór rzutu izometrycznego (pomijając wybór FPS i TPP). Poza tym nowy system walki może się sprawdzić jeżeli nie będzie zbyt zręcznościowy.

Co do wymienionych przez was zastrzeżeń co do "klimatyczności grafiki" to widzę to tak: mutek jest wyjęty z obrzydliwiona, to trzeba zmienić. Krypta wygląda fajnie (klimat lat 50' mniej lub bardziej utrzymany). Co do zniszczonej wioski/miasta to...jak niby ma wyglądać ludzka osada po wojnie nuklearnej?? :D . Nie sądzicie że pierwszych Falloutach panował w nich dziwny porządek?. No ale prawda jest taka że minęło 200 lat z okładem, brak tu tego specyficznego "sznytu architektonicznego" i całość za bardzo przypomina...stalkera (ale sztucer jest fajny).

Na tych zastrzeżeniach nie koniec, oto moja reakcja na listę nowych informacji która pojawiła się na GOLu :

" Przemieszczenie się metrem "

Mam wątpliwości co do technicznych podstawy do jazdy metrem, lub użycia wózków lub platform do przemieszczania się. Jestem zdecydowanie za możliwością użycia skrótów, lub jakiegoś odpowiednika run lub teleportów z gier fantasy;-). Skoro nie będzie pojazdów (wielka szkoda), to trzeba rozwiązać problem poruszania się na dłuższe odległości, prawda?. Czyli mam dostarczyć super-nitro-hydro-turbo wzmacniacz plazmowy naukowcowi w części mapy 2B. Uderzać z buta, lub użyć skrótu?. Ok, wybieram skrót. Pamiętacie intro do Half Life'a?. Jadę, jadę na tej drezynce (?), ciemno, ciemno, jadę, ja....o! Zmutowany Szczur!. Trach go ze zmodyfikowanego sztucera, dobra nasza!. Jedziem dalej. Oczywiście może to wyglądać inaczej i lepiej. Mi jednak to rozwiązanie podoba się średnio. Czemu?. Po prostu wolałbym random encountery (pamiętacie jeźdźców apokalipsy, UFO i inne?) i jazdę samochodem nawet za cenę zamkniętych lokacji, dogrywania i braku możliwości użycia samochodu po wejściu do niej . Poza tym to rozwiązuje tylko problem z przemieszczaniem się po miastach, a co z wastelandami (bo chyba takie będą)?. Ciuchcia - puf - puf , drezyna (?.

" Malo NPCow = Bardziej rozbudowani? "

Wygląda na to że rzeczywiście unikną anonimowości kukieł i będzie interakcja. Problem w tym że świat Fallouta w sumie nie był aż tak wyludniony jak gdzieniegdzie piszą o tym devsi. To nie hardcore'owa "Neuroshima", tam w miarę dało się żyć...Ok, nieważne, tym się martwię mniej (bo nie brzmi to bardzo źle) - zobaczymy jak to wyjdzie.

" Waszyngton będzie stanowić 25% dostępnego obszaru gry"

WTF, To chyba trochę dużo?. Gdzie pustkowia, wioski, małe miasteczka?.

" Otwieranie zamków za pomocą mini -gier"

Rozwiązanie oryginalne nie było genialne, ale było dobre. Czemu?. Bo zamiast małpiej zręczności używało się zdolności. Nie dopakowałeś umiejętności "lockipicking", albo nie masz narzędzi?. Twoja broha, nie wejdziesz. Patent jak z efpeesowego Bioschocka jest chyba gorszy niż sprawdzona mechanika gry rpg:-/.

"Leczenie za pomocą wody"

Cieszę że kwestia promieniowania będzie potraktowana bardziej poważnie ( w końcu Waszyngton po katakliźmie nuklearnym powinien świecić jak bożonarodzeniowa choinka). . Natomiast odzyskiwanie HP dzięki zeżarciu igauny, przedwojennego pie'a, albo użycia stimpacków to rozumiem. Ale leczenie za pomocą wody??. CRAP!,

W dodatku okazuje się że samochody jednak będą miały te wybuchające reaktory atomowe i możliwe że "atomowe proce" także pozostaną. Nie jestem konserwa, ale ta gra powoli zmierza do FPS/action RPG. Bardzo k***a niedobrze, pocieszające jest to że gotowa jest może w 5%...

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Len pisze:
Fallout to strategia

AAaaauuuuu... heretyk

A najlepszą porą dla gier jest początek grudnia. dzieciakom ślinka cieknie na samą myśl o gwiazdce

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Miałem na myśli to, że wygląda jak strategia. Wiedziałem, że jak to napiszę to kolejne posty będą odpowiedzią tylko na te kilka słów :]

*
Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

W sieci pojawiły się 4 nowe screeny z F3 (co prawda ukazały się wcześniej, ale tylko w gazetach, teraz dostępne są w wysokiej jakości):

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na dodatek (:P) pozostałe screeny jakie do tej pory się ukazały:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

1 screen - czyżby autorzy ponownie zaserwowali nam eksplozję jądrową (tak jak w każdym poprzednim Falloucie) :>

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Czyli powoli przychodzi mi tylko jedno. NIECH BETSEDA ZBANKRUTUJE I NIECH ZROBI TO KTOŚ KTO WIE CO TO ZNACZY FALLOUT. Popieram pogląd Lemura (raz w życiu xD) i Dyrektora Kołchozu że to już nie będzie fallout tylko falloblivion :].

*
Lecter
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

przesadnie sie z oblivionem kojarzy, zenada a nie fallout

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja choć bardzo mało grałem we Fallouta to sądzę, że trzecia część zmierza w dobrym kierunku.

*
Sir Kalach
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Taa.. to będzie podobna ale całkiem inna gra - jak mniej więcej ocenili sami twórcy.

Na moje oko klimat diabli wezną. Pozostanie po nim ładna grafika i być może dobra fabuła.

Skąd takie przekonanie?
Gdy wykupili projekt gra miała już zdaje się gotowy scenariusz. Mają jednak inne wizje więc zmodyfikowali go tak jak im pasowało. Skutek ? Dowiemy się niedługo :/

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Cytuj:
Ja choć bardzo mało grałem we Fallouta to sądzę, że trzecia część zmierza w dobrym kierunku.

HERETYK

Cytuj:
Taa.. to będzie podobna ale całkiem inna gra - jak mniej więcej ocenili sami twórcy.

Na moje oko klimat diabli wezną. Pozostanie po nim ładna grafika i być może dobra fabuła.

Skąd takie przekonanie?
Gdy wykupili projekt gra miała już zdaje się gotowy scenariusz. Mają jednak inne wizje więc zmodyfikowali go tak jak im pasowało. Skutek ? Dowiemy się niedługo :/

I tu sie zgodze. Wogóle uważam za totalny debilizm sprzedawanie licencji do takiej firmy. Rozumiem bethseda robi rpgi ale ludzież no przecież Fallout i Oblivion to praktycznie 2 inne gatunki. NIECH BETHSEDA ZBANKRUTUJE :}.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Następna