Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 250 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
Lemur
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

To bezapelacyjnie jedna z ważniejszych rzeczy w tej grze. Odniesienia do ogólnie pojętej popkultury pompują życie w świat JA.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No tak - gdyby nie one gra na pewno nie miałaby tak wspaniałego klimatu :D

PS: Szkoda że tak zawalili sprawę w JA2 UB...

*
AnnoNimo
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

ALE ale, czy wiecie, że w każdym mieście są ukryte bonusy itp?? Np w Drassen dzieciaki w fabryce w połowie gry zaczynają gubić bronie?? :diabel: Troche sie zdziwiłem jak zobaczyłem dzieciaka uzbrojonego w 2 możdzieże i LAW'a hehe :one: Nie zawsze to działa musze powiedzieć.....hm........ ciekawe dlaczego?? :?:

*

vai1987
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Moimi ulubionymi postaciami są:
moj profil :D
Ivan

Nie lubie:
Deidrany

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Ja lubie bardzo nawet Steroida w końcu to polak. Zaś nienawidze Flo. To gówno do niczego sie nie nadaje tylko trzeba to szkolić.

*
Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ulubiony z AIM:
-Steroid (za narodowość), :D
-druga w kolejce jest Raven(spoko babka i do tego zajefajnie walczy, szybko sie uczy)
-trzeci Trevor(jeszcze szybciej sie uczy, no i otwiera wszystkie zamki i rozbraja lub podkłada bomby)

Znienawidzony z AIM:
-Gus (za odzywki, to "kołku" mnie wpienia) :evil
-Thor (za akcent )

Ulubiony RPC:
-Dynamo(sam nie wiem czemu, po prostu kiedyś zrobiłem z niego mojego głównego atakującego ) :D

*

Loucipher
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ulubione i znienawidzone postaci... no jest tego trochę :)

Kogo lubię: :ok:
Raider i Raven - para najemników stworzona do zabijania :) Zawsze ich wynajmuję i zawsze w parze :)
Trevor - ceni się, skubaniec, ale to, co potrafi, warte jest każdych pieniędzy
Ice - najprzyjaźniejszy najemnik, jakiego znam, przy tym doskonały instruktor
Shadow - archetyp specjalisty od operacji specjalnych - spokojny, opanowany, mało mówi, dużo robi. I to jak robi!
Ivan i Igor - jeśli ich wynajmuję, to zawsze razem :) Są dobrzy (Ivan od razu, Igor po treningu), a dodatkowo lubią się z Gruntym, kolejnym moim ulubieńcem
Grizzly - klimatyczny nieokrzesaniec, ale obok Grunty'ego to najlepszy specjalista od broni ciężkiej, jakiego znam (nie licząc Gusa i Ivana)
Grunty - może to i Niemiec, ale zabawne i klimatyczne teksty decydują o sile tej postaci. Dorzućmy do tego kombinację broni ciężkiej i nocnych operacji... i już wiem, kto będzie wspierał mój "oddział do zadań specjalnych" ogniem z moździerza czy LAWa. A gdy Grunty rozstawi moździerz, albo wyciągnie LAWa, to pora otwierać piwo i paluszki... będzie widowisko :)
Barry - kolejny klimatyczny najemnik (co Węgier robi w Niemczech? :) ), tani, ale inteligentny. Dość szybko można z niego zrobić doskonałego sapera/mechanika/specjalistę od pokonywania zabezpieczeń (Elektronika i Otwieranie zamków to b. przydatna kombinacja!). Przy tym Barry jest dużo tańszy od Trevora, szczególnie na wyższych poziomach.
Conrad - nie wiem czemu, ale lubię tego zarozumiałego żabojada. Może za to, że nie żąda podwyżek i jego cena staje się bardzo niewygórowana, gdy wszyscy w oddziale mają już 7 lub 8 poziom... może za to, że jest skubaniec inteligentny i szybko potrafi się stać nie lada killerem... a może za to, że jest tak uroczo oportunistycznie bezczelny :) Zawsze daję mu szansę zrobienia kariery w moim oddziale, a jeśli kiedykolwiek uzna, że mu się znudziło... to niech nawet nie próbuje biec - pocisk 7,62mm w czaszkę i tak będzie szybszy :diabel2:
Gus - to ten specjalista od broni ciężkiej. Trochę szorstki w obejściu (to chyba przez tą niezaleczoną nogę :) ), ale z moździerzem czy LAWem w ręku to Piąty Jeździec Apokalipsy. No i warto choć raz dać mu szansę zrobić z Deidranny sen naćpanego rzeźnika, aby usłyszeć kultowe "Dziwka obsłużona" (pełne 15 minut dochodziłem do siebie po usłyszeniu tego tekstu po raz pierwszy :one: :D )
Buntownicy (wszyscy) - może dlatego, że to "ci dobrzy" i pracują ze mną za darmo? Nawet Dimitri, mimo że nie najbystrzejszy i nieco gapowaty, jest u mnie w bojowym składzie - przydaje się, gdy trzeba celnie i daleko ciepnąć granat, albo precyzyjnie wpakować ostrze w głowę żołdaka kilkanaście kroków dalej :)
Elliott (NPC) - jest tak uroczo i śmiesznie ciapowaty, że ilekroć muszę go zastrzelić, serce mi się łamie... :)

Kogo nie lubię: :no:
Biff - nikczemny tchórz bojący się własnego cienia, że nie wspomnę o broni, którą trzyma w ręce ("Przy strzelaniu mruży się jedno oko, a nie oba, idioto!"), w dodatku niewyuczalny
Flo - to samo, co Biff, do tego wygląda jak tania pro...letariuszka :> Sam jej wygląd to argument za małżeństwem... z Hickiem :)
Razor - jedyne, w czym ten "błąd genetyczny" wydaje się być "ocertyfikowany", to robienie groźnego wrażenia. To ja już wolę starą dobrą odbezpieczoną broń nuklearną :)
Numb - nie to, żebym był uprzedzony, ale takich pajaców to ja wolę oglądać z perspektywy muszki i szczerbinki, a nie biurka pracodawcy :>
Iggy - rebelianci go nie lubią, więc ma pecha - wrogowie wrogów moich wrogów są moimi wrogami.
Perko (NPC) - za takie odzywki przy przyjmowaniu rzeczy do naprawy dałbym chyba w mordę nawet w realu. Aż się prosi o kulkę, prosiak jeden.
Chris, Annie, Jasmine, Joe, Charlie, Terry (NPC) - terroryści. I wszystko jasne. Nienawidzę terrorystów. Jedyny, który nie ginie w momencie wykrycia, to Terry - jeśli przyjmie u mnie robotę, używam go do wsparcia obrony/transportu/szkolenia samoobrony. Odmowa lub wygaśnięcie kontraktu równoznaczna jest z przeróbką na trofeum dla Carmena.

Reszta wpada gdzieś pomiędzy, choć osobiście, staram się unikać psycholi. Może i są zabójczy z bronią automatyczną w ręce, ale wygrzewanie całych magazynków w stronę wroga z żądzą mordu na pysku to zupełnie nie mój styl walki. Jeśli już psychole, to tylko w obronie sektora, na pierwszej linii obrony, najlepiej na stanowisku z dużym polem widzenia, w pozycji leżącej i na dachu, z dużą liczbą amunicji i szybkostrzelnym erkaemem na dwójnogu do dyspozycji. Zanim żołdactwo obejdzie/unieszkodliwi takiego, połowa z nich dostanie wejściówki do szpitala lub kostnicy (zależy, kto jak trafi :diabel2: :) ), a reszta będzie na tyle przerażona, że nawet samoobrona z łatwością nawkłada im kulek. Pamiętam, jak kiedyś Buzz uzbrojona w FN Minimi wsparta 10 zielonymi milicjantami obroniła akademię wojskową w Almie przed najazdem 20 elit, odnosząc zaledwie 14 pkt obrażeń (przyliczyła szlifa o zabłąkany rykoszet) i tracąc 3 milicjantów. W miejscu, gdzie elity próbowały podejść do budynku, było dosłownie czerwono od krwi... :kosci:

"Fight for freedom, kill for cash, play for fun."

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

O tak, Ice i Barry są świetni. Ja mam ich zawsze, reszta często ulega zmianom ale tych mam po prostu zawsze. Jeśli włączam nową grę a oni są już najęci, to włączam jeszcze raz :)

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Loucipher pisze:
ja wolę oglądać z perspektywy muszki i szczerbinki, a nie biurka pracodawcy

:lol: hehe muszę sobie zapamiętać tę maksymę

*

Rhey
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Ulubieni:
-IMP-owiec
-Steroid - po co pisać za co? I tak każdy wie że ten gość jest najlepszy.
-Sidney - za brytyjski styl.
-Ice - za luzik
-Eliot - za nieporadność
Nielubiani:
-Hick - burak
-Kingpin - bo to wstrętna gnida. (w dodatku jego gangsterzy nieźle napsuli mi krwi przy czyszczeniu San Mony)

*

momo78
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Elliot za to, że ,,nawet nie umie pożądne umrzeć" czy jakoś tak

*

AnnoNimo
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ja powtorze to, co mówilem daawno temu... GUS GUS I Gus. Jak wejddziecie do jaskini karaluchów wtedy zacyna sie zabawa. Zaraz po nim egzekwo Raider i Raven w parze. IMP oraz (nowosć,ostatni go znnalazłem w drassen. pierszy raz...) Braquel. Gosściu dobrze strzela, naprawia itp (jak mój typ) jest to RPC. czy ktoś go widział wcześniej??

A nienawidze wzystkich z tej "drugorzędnej" firmy najemników. (GUMPHY MNIE WQRWIA NA MAKSA, tE JEGO SEPLENIENIE :evil --BYE BYE MASZKARO :-D )

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Cytuj:
pierszy raz...) Braquel. Gosściu dobrze strzela, naprawia itp (jak mój typ) jest to RPC. czy ktoś go widział wcześniej??

Braquel? Całkiem nieźle znam jaggeda, ale pierwszy raz słyszę o tej postaci. Poza tym kod gry jest tak rozgrzebany, że ktoś by na nią trafił i opisał, a nigdzie w sieci opisu nie widziałem. Czy to na pewno czyste JA2? Nie grasz czasem w jakiegoś moda? :>

btw - mógłbyś zarzucić jakimś screenem z tą postacią? Chociażby samą twarz...

*
AnnoNimo
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

NO oczywiscie postaram sie zrobic tego screen'a. Nie sadzicie ze to jakis bug?? Ja grm w czysta JA2 (jeszcze ze sławnego CD-Action 99 ;P) Jego ryj wyglada jak Jeden z portretów w IMP... nie pamietam który...

*

djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Ulubieni: całe MERC oprócz Roachburna i Bubby, do tego Grizzly, Barry, Buns, MD i Grunty oraz wszyscy rebelianci.
Nie lubię: Gusa, Reapera, Shadowa, Meltdown, Larry'ego i Bubby z MERC.

Pozdrowienia.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna