Lisiec pisze:
-
AK-47 jest lepszy przy jesli chodzi o siłe ognia i użytkowania, mniej celny, trudna kontrola ognia, jak ujęto w moim "źródle" jest mu bliżej do MG niż AR (nie znam pl nazewnictwa), to idealnie pasuje do doktryny bloku wschodniego gdzie bardziej chodziło o moc słabo wyszkolonego personelu. M-16 jest celniejsze, ma lepsza kontrole ognia, przy złej konserwacji potrafi być wadliwy, czyli jest przeznaczone dla wyszkolonych oddziałów które występowały w mniejszej liczbie (na to stawiały kraje zachodu). To jest moje zdanie, nie mam linkow
Opinia własna, książki, internet, gry
Sorki musiałem to napisac
Też uważam że porównywanie jest bezsensowne, to tak jak PlayStation 3 vs X-Box 360, każde ma swoje wady i zalety, jest dobre do określonych rzeczy
offff skonczylismy
może ktoś inny sie wypowie 
Lemur pisze:
Zwyczajnie dlatego że po moich słowach krytyki zacząłeś pisać o "doktrynie wojennej"
AK-47 jest lepszy przy jesli chodzi o siłe ognia i użytkowania, mniej celny, trudna kontrola ognia, jak ujęto w moim "źródle" jest mu bliżej do MG niż AR (nie znam pl nazewnictwa), to idealnie pasuje do doktryny bloku wschodniego gdzie bardziej chodziło o moc słabo wyszkolonego personelu. M-16 jest celniejsze, ma lepsza kontrole ognia, przy złej konserwacji potrafi być wadliwy, czyli jest przeznaczone dla wyszkolonych oddziałów które występowały w mniejszej liczbie (na to stawiały kraje zachodu). To jest moje zdanie, nie mam linkow
Opinia własna, książki, internet, gry
Sorki musiałem to napisac

Też uważam że porównywanie jest bezsensowne, to tak jak PlayStation 3 vs X-Box 360, każde ma swoje wady i zalety, jest dobre do określonych rzeczy

offff skonczylismy
może ktoś inny sie wypowie 
Hehe
, widzisz czyli jest ta druga strona medalu co?
. Tak można odbijać piłeczkę w nieskonczoność. Piłeczka w koncu się popsuje i uczestnicy meczu zaczną się nawalać paletkami po głowach. Bez sensu:-D.To o czym piszesz nadal nie ma żadnego związku z tematem
. Doktryna doktryną, ogólny opis ogólnym opisem, nic z tego nie wynika Co do nazewnictwa:
MG - zapewne " machine gun ". Polski odpowiednik to karabin maszynowy który jest w tym przypadku określeniem błędnym.
AR - zapewne masz na myśli " ArmaLite/Colt AR-15 " konstrukcji pana Eugene'a Stonera przemianowy później na M-16.
Co do bezsensowności zgoda w 100%
. Co do kontynuacji to już nie wykażę entuzjazjmu
ale niech będzie.

to wynika
::