Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Stridingshadow pisze:
Chodzi dokładnie o traktowanie.
Kaczyński traktuje swoich kolegów z partii jak narzędzia.
Kiedy narzędzie zaczyna wykazywać własną inicjatywę, staje się narzędziem nad którym ciężko zapanować.
Dlatego Kaczyński tępi inicjatywę.

Trudno mi się z tym nie zgodzić. Dowodem na to może być jego reakcja po przegranych wyborach z której wynikało, że Kluzik-Rostkowska miała być tylko paprotką, warzywem, ładną panią dla fotografów czy jak tam ją nazwać, a w rzeczywistości nie miała pełnić żadnej ważnej funkcji. Wszystko miało wyglądać w ten sposób, że ona miała dawać twarz, a w rzeczywistości szefem kampanii Kaczyńskiego miał być ktoś zupełnie inny. Jednakże, Joanna nie dała się wydymać i zaczęła wykazywać własną inicjatywę. Kaczyński jak to Kaczyński, winę zrzuca na wszystkich tylko nie na siebie. Przegraną obarcza Jakubiak i Kluzik-Rostkowską a nawet nie przyjdzie mu do głowy, aby zastanowić się nad własnym zachowaniem.

Moim zdaniem w jego polityce nie ma żadnego planu, wije się jak glizda w garści. Gada co chce, robi co chce, wymaga od wszystkich lojalności a sam jej nie oferuje. Sam PIS to ani lewica, ani prawica, pomijając już że nie ma programu. Obecnie jedynym programem jego partii jest wypominanie Smoleńska i zrzucanie winy na organizatorów (wśród których był on sam, ale on jest święty). Niech tak dalej robi, to obudzi się z ręką w nocniku.

*
aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Jakiś czas temu słyszałem że Jarek oskarżył Służby Specjalne o sianie krytyki w necie przeciwko PiS i domagał się powołania komisji w celu wyjaśnienia :P Ktoś w komentarzach sugerował wprowadzenie obowiązkowych badań psychiatrycznych dla posłów :D

Czyżby krytyka była powodem abdykacji ?

http://wiadomosci.onet.pl/raporty/rosza ... omosc.html

Więc apeluję, dajcie mu zipnąć na moment, bo jak do chłopaka rzeczywiście dochodzi promil tego co można wyczytać to jeszcze sobie coś zrobi :P

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Moja mała "pasja"

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Słowo "odkrycie" świetnie tu pasuje. :)
To, że nie mieli prawa tego zrobić wiadomo było od dawna.
Inna sprawa to to, że i tak WRON i zwolennicy będą tłumaczyć, że taka była konieczność.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Koniec Układu Warszawskiego, wstąpienie Polski do NATO oraz Unii Europejskiej. Przez zaledwie 20 lat było wiele wydarzeń, które trwale zapiszą się w historii Polski i podręcznikach szkolnych, lecz te, które wymieniłem z pewnością się tam znajdą (albo już są, nawet nie wiem). Teraz do nich dołączy objęcie unijnej prezydencji przez Polskę. Dla zwykłych obywateli niewiele to zmienia, ale ranga tego wydarzenia nie ulega wątpliwości, gdyż w naszym kraju będą zapadały decyzje mające wpływ na niemal cały kontynent Europejski.

Szkoda tylko, że na inauguracji w PE nasi przewspaniali politycy... pokłócili się. Ale to na pewno nikogo nie zaskakuje, a już na pewno nie Europejczyków, podobnie jak nas nie zaskakują sprawcy tego obciachu - PiS i SLD. I tak oto już w pierwszych dniach potwierdziliśmy opinię Polaka kłótliwego, który potrafi tylko innym podskakiwać.

Z całej tej bandy znalazł się jeden mądry - Jacek Protasiewicz, który przeprosił wszystkich za to, że europosłowie przenoszą na forum PE kampanię wyborczą i prowadzą polsko-polskie spory i powiedział Ziobrze "Człowieku, nie wypada".

Obrazek

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Jaahquubel pisze:
Odświeżam wątek.
Oto bowiem przeczytałem bardzo ciekawy felieton dotyczący naszej parlamentarnej ordynacji wyborczej.
Marek Jurek - "Podróż do Polski realnej"

Niestety link nie działa.
Mógłbyś wstawić jeszcze raz?
Próbowałam znaleźć przez wyszukiwarkę ale nie dało rady.

Moja mała "pasja"

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

@Len:
Tak, wielkie wydarzenie i duża szansa, która przez takie osły jak panowie z PiSu może zostać zupełnie zaprzepaszczona i przynieść odwrotny skutek niż zamierzony. Wypowiedź posła SLD co prawda stanowiła odpowiedź na pierdoły mówione przez Ziobrę, kłamstwem bynajmniej nie była, acz potrzebna chyba również nie bardzo w parlamencie.
W ogóle opozycja jako PiS jest naprawdę czymś... no właśnie, jak to w ogóle ująć? Nie uznają niczego co państwowe, może jeszcze ogłoszą sukcesję? Czasami mam wrażenie, że demokracja pozwala na zbyt wiele i naprawdę trzeba by ją miejscami kontrolować (wiem, wtedy to nie jest demokracja, ale jest porządek, wiem również że granica pomiędzy wolnością a kontrolą obywatela jest bardzo cienka i łatwo ją przekroczyć).

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Demokracja to także przestrzeganie pewnych norm, których ludzie pokroju Ziobry, Rydzyka czy Kaczyńskiego nie pojmują. Marek Siwiec z SLD oczywiście chciał pokazać europosłom, że nie każdy Polak to kłótliwy pajac, ale odpowiadanie komukolwiek z PISU, to jak dolewanie oliwy do ognia - tylko ich napędza. Oni sami uważają się przecież za lepszych Polaków, więc nie dziwmy się, że awanturniczość mają we krwi.

Wiesz która prezydencja jest uważana za najgorszą? Czeska, bo odbywała się w trakcie wyborów w Czechach. My ich przeskoczymy i zrobimy taki bajzel, że długo nas popamiętają. Bo jeśli inauguracja (otwarcie, wprowadzenie, początek) zaczyna się od kłótni, to ja wolę nie wiedzieć co będzie dalej.

Edycja:
A zachodnia prasa (w tym Niemiecka) już ogłosiły, że Polska prezydencja zaczęła się od kłótni... Wstyd na całą Europę. Proponuję, żeby pana (p)osła Zbigniewa Z. wywalić i dożywotnio zakazać wystąpień publicznych.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

To ja może dla poprawienia humoru dorzucę zdanie Andrzeja Mleczki. Jak zawsze niejednoznacznie, a i tak wszyscy wiedzą o co chodzi :D

Obrazek

Chodzą słuchy, że jest to burak pastewny, oj sorry - pistewny.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

przepraszam jaka demokracja ?, skład rządu ustalają dwie osoby (Tusk i Pawlak) i opozycji też 2 osoby (Kaczyński i ten komuszek) - za komuny była większa demokracja, bo ludzie na których były głosy oddawane (z zakładów pracy) szli do rządu, a ja głosując na Pana X z mojego miasta, oddaję głos na Pana Y z Warszawy.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

GrU pisze:
przepraszam jaka demokracja ?, skład rządu ustalają dwie osoby (Tusk i Pawlak) i opozycji też 2 osoby (Kaczyński i ten komuszek) - za komuny była większa demokracja, bo ludzie na których były głosy oddawane (z zakładów pracy) szli do rządu, a ja głosując na Pana X z mojego miasta, oddaję głos na Pana Y z Warszawy.

Bo ta ordynacja wyborcza jest prawie żywcem wzięta z peerelowskiej,
z tą różnicą, że zamiast jednej stanowiska obsadzają cztery partie
czyniące zasadniczo to samo w ramach jednego modelu, tak,
władza, korupcja i kłamstwa prowadzą najlepiej do celu.
A różnica, że jedni mówią, że PRL była cool, a drudzy, że nie,
i że jedni mówią, że pewno Boga nie ma, a drudzy mówią, że jest.

*
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 112  Następna