Cytuj:
1. Maria musi być z kimś w oddziale, żeby podróżować (występuje w grze jako 'cywil' i nie może podróżować samotnie).
2. Nim opuści sektor, musi najpierw stać odpowiednio blisko krawędzi = wyjść z domu wątpliwej rozkoszy i niewątpliwej rzeżączki.
3. Żeby dość łatwo wyprowadzić Marię, można wykraść klucz do drzwi na zapleczu. Klucz jest w stróżówce wewnątrz burdelu (zadbaj o to, żeby nikt Cię nie zaważył, kiedy wykradasz klucz, i wyprowadzasz Marię, metoda Save&load w tym przypadku bardzo się przydaje, najlepiej korzystać z nowego osobnego save'a).
4. Kiedy wyprowadzisz Marię z sektora, w którym była (a zaprowadzisz do sektora z Angelem), to nikt nie powinien Cię zaczepić (o ile w poprzednim sektorze nikt Cię nie zauważył, i nie zaczął walki).
2. Nim opuści sektor, musi najpierw stać odpowiednio blisko krawędzi = wyjść z domu wątpliwej rozkoszy i niewątpliwej rzeżączki.
3. Żeby dość łatwo wyprowadzić Marię, można wykraść klucz do drzwi na zapleczu. Klucz jest w stróżówce wewnątrz burdelu (zadbaj o to, żeby nikt Cię nie zaważył, kiedy wykradasz klucz, i wyprowadzasz Marię, metoda Save&load w tym przypadku bardzo się przydaje, najlepiej korzystać z nowego osobnego save'a).
4. Kiedy wyprowadzisz Marię z sektora, w którym była (a zaprowadzisz do sektora z Angelem), to nikt nie powinien Cię zaczepić (o ile w poprzednim sektorze nikt Cię nie zauważył, i nie zaczął walki).
1. Umieszczałem ją w oddziale z najemnikami i także nie może przejść do sąsiedniego sektora.
2. Właśnie tak próbowałem przejść głownie, chociaż na mapie całego Arulco jest to samo (że Maria nie może przejść aktualnie)
3. Niestety na to już za późno, już jestem parę godzin do przodu z save'm (przejęcie miast, samoobrona, trochę ekwipunku) - przy przejmowaniu innych miast Maria cały czas była w San Monie jako "oddział 2".
4. Właśnie nie mogę Marią przejść do sektora - nie tylko do tego z Angelem, Maria nie może opuścić sektora z 'Shady Lady', właśnie na tym polega mój problem.
edit: jutro po zajęciach wrzucę jakiegoś screena, bo dziś już nie mam czasu.
BTW. też macie tak, że w Win 7 64x po zminimalizowaniu JA2 (alt+tab) i powróceniu do gry, zacina się sterowanie, nie da się przesuwać ekranu itp? (trzeba wyłączyć i ponownie uruchomić grę, aby ponownie było dobrze)