Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
cialo7
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Cytuj:
1. Maria musi być z kimś w oddziale, żeby podróżować (występuje w grze jako 'cywil' i nie może podróżować samotnie).
2. Nim opuści sektor, musi najpierw stać odpowiednio blisko krawędzi = wyjść z domu wątpliwej rozkoszy i niewątpliwej rzeżączki.
3. Żeby dość łatwo wyprowadzić Marię, można wykraść klucz do drzwi na zapleczu. Klucz jest w stróżówce wewnątrz burdelu (zadbaj o to, żeby nikt Cię nie zaważył, kiedy wykradasz klucz, i wyprowadzasz Marię, metoda Save&load w tym przypadku bardzo się przydaje, najlepiej korzystać z nowego osobnego save'a).
4. Kiedy wyprowadzisz Marię z sektora, w którym była (a zaprowadzisz do sektora z Angelem), to nikt nie powinien Cię zaczepić (o ile w poprzednim sektorze nikt Cię nie zauważył, i nie zaczął walki).

1. Umieszczałem ją w oddziale z najemnikami i także nie może przejść do sąsiedniego sektora.
2. Właśnie tak próbowałem przejść głownie, chociaż na mapie całego Arulco jest to samo (że Maria nie może przejść aktualnie)
3. Niestety na to już za późno, już jestem parę godzin do przodu z save'm (przejęcie miast, samoobrona, trochę ekwipunku) - przy przejmowaniu innych miast Maria cały czas była w San Monie jako "oddział 2".
4. Właśnie nie mogę Marią przejść do sektora - nie tylko do tego z Angelem, Maria nie może opuścić sektora z 'Shady Lady', właśnie na tym polega mój problem.

edit: jutro po zajęciach wrzucę jakiegoś screena, bo dziś już nie mam czasu.
BTW. też macie tak, że w Win 7 64x po zminimalizowaniu JA2 (alt+tab) i powróceniu do gry, zacina się sterowanie, nie da się przesuwać ekranu itp? (trzeba wyłączyć i ponownie uruchomić grę, aby ponownie było dobrze)

Ostatnio zmieniony 16 maja 2011 21:09 przez cialo7, łącznie zmieniany 1 raz

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

cialo7 pisze:
4. Właśnie nie mogę Marią przejść do sektora - nie tylko do tego z Angelem, Maria nie może opuścić sektora z 'Shady Lady', właśnie na tym polega mój problem.

Może, ale musisz to zrobić 'ręcznie'.
Nie może podróżować przez mapę strategiczną.
Musisz kazać jej podejść do krawędzi sektora, i kliknąć na krawędzi, aby przemieścić oddział do drugiego sektora.

*

cialo7
Szeregowy

No próbowałem. Daje Marię do oddziału z najemnikami, podchodzę wszystkimi pod krawędź sektora, klikam na przejście, zaznaczam"wszyscy najemnicy w oddziale" i wyświetla się komunikat, że Maria nie może przejść do innego sektora.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

cialo7 pisze:
No próbowałem. Daje Marię do oddziału z najemnikami, podchodzę wszystkimi pod krawędź sektora, klikam na przejście, zaznaczam"wszyscy najemnicy w oddziale" i wyświetla się komunikat, że Maria nie może przejść do innego sektora.

Takie rzeczy tylko w Erze, ja tego nigdy nie miałem.

*

JollyBuszko
Kapral
Kapral

Można też spróbować się włamać , ciekawe czy można po usypiać wrogich żołnierzy aby nie przeszkadzali . Mam taki problem że gram w Mod wildfire 6.06 więc do tego zadania jeszcze nie doszedłem . Mam pytanie jaki zasięg mają kuszę w rzeczywistości pod czas strzału " prostopadłego " Nie chodzi o parabole jak w średniowieczu . Dochodzę do wniosku że kusza jest nie co za silna 70 dmg . uszkodzeń . Brakuje mi bełtów usypiających .

Ostatnio zmieniony 16 maja 2011 21:28 przez JollyBuszko, łącznie zmieniany 1 raz

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Cytuj:
BTW. też macie tak, że w Win 7 64x po zminimalizowaniu JA2 (alt+tab) i powróceniu do gry, zacina się sterowanie, nie da się przesuwać ekranu itp? (trzeba wyłączyć i ponownie uruchomić grę, aby ponownie było dobrze)

Tak. Nie mam pojęcia, co na to zaradzić. Dobrze, że JA2 samo w sobie nie ładuje się za długo, więc zamiast minimalizować można po prostu na chwilę wyłączyć ;-)

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

cialo7 pisze:

Pierwszy raz się z takim czymś spotykam. Wrzuć save`a do działu z sejwami albo wyślij do mnie go (info na PW) , ja chętnie się z tym pobawie. Może jakieś rozwiązanie znajdę.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

cialo7 pisze:

A czy jest ona w oddziale z innymi najemnikami, czy jest sama w osobnym oddziale?
W oddziale z nią powinna być przynajmniej jedna osoba-najemnik.

*
micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

lukasamd pisze:
A czy jest ona w oddziale z innymi najemnikami, czy jest sama w osobnym oddziale?
W oddziale z nią powinna być przynajmniej jedna osoba-najemnik.

Lukasamd dobrze gada. Ten krok to jest podstawa. Jak tego nie zrobiłeś - to już się wszystko wyjaśnia.

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Toć pisze, że zrobił:

cialo7 pisze:

Coś nie ogarnęliście obaj ze zrozumieniem tego posta ;-)
Co nie zmienia niestety faktu, że nie wiem, jak pomóc.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

hasan_talib pisze:
Toć pisze, że zrobił:

cialo7 pisze:

Coś nie ogarnęliście obaj ze zrozumieniem tego posta ;-)
Co nie zmienia niestety faktu, że nie wiem, jak pomóc.

Jest dużo rozwiązań tego problemu...

- może Maria jest za daleko od krawędzi
- może któryś z najemników za długo bawił się w domu rozpusty i nie ma energii żeby wyjść z sektora i cierpi na tym cały oddział
......
Tak jak pisałem wcześniej....albo "metoda prób i błędów" albo udostępnij sejwa to się rozejże w temacie.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2