Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Van
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Czytelnicy naszego serwisu nieustannie wyczekują na choćby strzępki informacji z produkcji nowych części ich ulubionej serii, w tym w sposób szczególny na Jagged Alliance Online, które jako pierwszy tytuł z Jaggedów ma oficjalnie oferować rozgrywkę z innymi graczami przez sieć. Tymczasem okazuje się, że fani JA w Rosji nie próżnują i od niecałych dwóch lat rozwijają klona naszej ulubionej gry taktycznej - nastawionego głównie na tryb multiplayer. Naemnik.NET to turowa strategia z elementami RTS insipirowana Jagged Alliance 2, zrealizowana w technologii Flash - co oznacza, że teoretycznie do jej uruchomienia wystarcza dowolna przeglądarka internetowa z wtyczką Adobe Flash Player. Naemnik jest dość rozbudowany, podobnie jak JA2 zawiera kilkadziesiąt zróżnicowanych broni (oprócz oczywistych w tego typu tytule wszelakich kształtów, rozmiarów i kolorów pukawek znaleźć można m.in. katanę lub topór bojowy), szereg kolorowych map (znajdujących się w odmiennych strefach klimatycznych - skądś to znamy), szczątkowe elementy RPG oraz wątki przygodowe.

Całość póki co występuje wyłącznie w języku rosyjskim, a sama gra nie jest w tym momencie dostępna publicznie. Dlaczego? Ponieważ aktualnie twórcy intensywnie pracują nad nową wersją gry, która zostanie przetłumaczona również na język angielski. Jak interesujący może być projekt Naemnik.NET i jakie udostępnia możliwości przeczytamy w naszym unikalnym wywiadzie z jednym z deweloperów gry przeprowadzonym specjalnie dla Jagged Alliance Center!

Trailer poprzedniej wersji gry dostępny jest tutaj.

*

Hurricane
Kapral
Kapral

Dobrze by było, jakby im wyszło.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No, no. Van. Ledwie się pojawiłeś, już mieszasz. Pozytywnie, rzecz jasna.

Co do samej gry, to kaszanka, że tłumaczenie i oddzielny klient (Co to w ogóle ma to być? Jakiś pomysł?) będą dopiero jesienią.

Van, powiedz jeszcze gdzie tę grę znalazłeś i jak złapałeś tego gościa.

*
Van
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Samodzielny klient gry to (jak podejrzewam) będzie klient poza Facebookiem i VK :) Czyli najprawdopodobniej na oficjalnej stronie gry.

Grę znalazłem już wcześniej na YouTube (spójrzcie na datę dodania trailera), ale stwierdziłem, że jak 100% po rosyjsku, to dam sobie spokój.

Ostatnio jednak zadeklarowałem pomoc w redagowaniu JACenter i na dobre rozpoczęcie współpracy dostałem zadanie napisania próbnego artykułu. No i myślałem dwa dni i dwie noce, co napisać, skoro niby wszystko jest już napisane, aż w końcu przypomniałem sobie o Naemniku. Odkurzyłem w pokładach mej pamięci trwałej pod kopułą czaszkową szczątkową znajomość rosyjskiego i zacząłem czytać informacje na stronie głównej gry. W końcu trafiłem do przeglądarkowego klienta wersji beta, w którego wbudowany jest czat. Dowiedziałem się od obecnych tam graczy, że obecnie nie mam szans na rejestrację w grze, ale poprosiłem ich o kontakt z adminem, zostawiwszy swój adres XMPP. Po dwóch dniach napisał do mnie Awake i udało nam się przeprowadzić rozmowę :) W języku angielskim, Rosjanie co prawda zazwyczaj kaleczą angielski, ale da się jakoś z nimi porozumieć :)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Gierka wydaje się ciekawa i na pewno w nią pogram. O ile oczywiście będzie wersja angielska. Trzymaj rękę na pulsie, Van.

*
Van
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Kto ma ochotę zobaczyć demonstrację gry w formie demonstracji wykonanej na silniku gry, proszę bardzo:

http://naemnik.net/demo/276

Niestety, dobrze widać, że to produkcja amatorska. I nie wiadomo, czy demo pochodzi ze starej wersji gry, czy też z nowej. Wygląda na starą, znaną ze wspomnianego wcześniej trailera, ale może obie zbytnio nie różnią się od siebie w kwestii wizualnej?

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie