|
| Podporucznik |
 |
-
-
|
|
Len pisze: Patrząc na same gęby postaci mogę stwierdzić, że mnie wkurzają i będą wkurzały. A stylem gry nazywam tą całą otoczkę wokół właściwej rozgrywki, co np. w przypadku Jagged Alliance jest m.in. banda umięśnionych najemników biegających z gnatami po tropikalnej wyspie. Jeśli ktoś nie lubi gier z przepakowanymi najemnikami to Jagged Alliance sobie daruje. A cała ta dyskusja jest o tym, że tobie podoba się coś, co mi się nie podoba. Czyli bez sensu.
Tak samo jakbyś kogoś nie grającego wcześniej w Jagged Alliance 2 zapytał, jak wygląda rozgrywka - on takiej rzeczy nie wie, bo nie grał. Owszem, może powiedzieć, że najemnicy, że wyspa, że rzut izometryczny, bo czytał opis i oglądał screeny. Ale o co w tym wszystkim chodzi, jaka jest fabuła, jaka mechanika rozgrywki itp, on tego wiedzieć nie będzie.
Tak jak wcześniej pisałem - ty, nie grając w tą grę, możesz jedynie stwierdzić, że postacie są przerysowane, bo o nich trochę przeczytałeś i zobaczyłeś ich "gęby". Ale Len, nie oceniaj fabuły, stylu gry i nie mów, że w grę są wsadzone sceny na siłę stylizowane na filmowe, bo takich rzeczy, nie sposób ocenić czytając opis czy oglądając parę screenów - żeby to ocenić, trzeba po prostu w grę zagrać. No ale jeżeli ty tak potrafisz, to brawo dla ciebie
Swoją drogą, jeżeli uważasz, że nasza dyskusja opiera się o to, że mi się gra podoba, a tobie nie i na dodatek jest bez celowa, to po co w ogóle bierzesz w niej udział? Tu nie chodzi o to, że mi się podoba, a tobie nie. Tu chodzi o to, że ty wydałeś wyrok na tej grze nawet jej raz nie uruchomiwszy, co mnie wprawia w głębokie zdziwienie, bo takiego zachowania po prostu nie mogę zrozumieć. To tak samo, jakbyś powiedział, wcześniej w ogóle nie spróbowawszy, że piwo tej a tej marki jest do dupy, bo ma fatalną etykietę na butelce - też masz jakieś informacje, bo widziałeś tą etykietę i wiesz, że to piwo. Ale nie wiesz najważniejszego
_________________ "There are two kinds of people in the world, my friend. Those who have a loaded gun and those who dig. You dig!"
|
|