Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

mtl pisze:
Nie krępuj się Len, śmiało, przedstaw fabułę tej gry - gry nawet raz nie włączyłeś, a oceniasz jej fabułę?! Tylko nie mów, że ją poznałeś czytają opisy samej gry.

Nie unoś się, jeszcze nie biję twoich maskotek :P Od kilku postów piszę to samo, więc wyjaśnię jeszcze raz:

Szpanerskie postacie - *ówno
Przerysowane postacie - g*wno
Przerysowany styl gry - gó*no
Na siłę filmowe sceny - gów*o
itd. itd. - gówn*
Gameplay - nie mam pojęcia

Tyle.

*
mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Nie unoszę się, po prostu denerwuje mnie jak oceniasz grę (w całości), nawet nie włączywszy jej ten jeden raz. To tak samo jak ja był powiedział, że LS jest do dupy, bo znam jego fabułę, występujące postacie, mniej więcej sektory, ale w ogóle w tego moda nie zagrałem.

Len pisze:
Szpanerskie postacie - *ówno
Przerysowane postacie - g*wno

OK, ale...

Len pisze:
Przerysowany styl gry - gó*no
Na siłę filmowe sceny - gów*o
itd. itd. - gówn*

Jak możesz oceniać styl gry (poza stylem jakim można określić wszystkie gry FPP/TPP), czy jakie w niej pojawiają się sceny, bez włączenia gry?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Anime nie oglądam a też mi się nie podoba. Kaczyńskiego nie znam a go nie lubię. Nigdy nie byłem na 40 stopniowym upale a i tak mi nie odpowiada. Patrząc na same gęby postaci mogę stwierdzić, że mnie wkurzają i będą wkurzały. A stylem gry nazywam tą całą otoczkę wokół właściwej rozgrywki, co np. w przypadku Jagged Alliance jest m.in. banda umięśnionych najemników biegających z gnatami po tropikalnej wyspie. Jeśli ktoś nie lubi gier z przepakowanymi najemnikami to Jagged Alliance sobie daruje. A cała ta dyskusja jest o tym, że tobie podoba się coś, co mi się nie podoba. Czyli bez sensu.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Nie oceniam bo nie klimat nie podchodzi, a nie mówię "gówno bo nie lubię rysowanych postaci" - widać różnicę ?

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Len pisze:
Patrząc na same gęby postaci mogę stwierdzić, że mnie wkurzają i będą wkurzały. A stylem gry nazywam tą całą otoczkę wokół właściwej rozgrywki, co np. w przypadku Jagged Alliance jest m.in. banda umięśnionych najemników biegających z gnatami po tropikalnej wyspie. Jeśli ktoś nie lubi gier z przepakowanymi najemnikami to Jagged Alliance sobie daruje. A cała ta dyskusja jest o tym, że tobie podoba się coś, co mi się nie podoba. Czyli bez sensu.

Tak samo jakbyś kogoś nie grającego wcześniej w Jagged Alliance 2 zapytał, jak wygląda rozgrywka - on takiej rzeczy nie wie, bo nie grał. Owszem, może powiedzieć, że najemnicy, że wyspa, że rzut izometryczny, bo czytał opis i oglądał screeny. Ale o co w tym wszystkim chodzi, jaka jest fabuła, jaka mechanika rozgrywki itp, on tego wiedzieć nie będzie.

Tak jak wcześniej pisałem - ty, nie grając w tą grę, możesz jedynie stwierdzić, że postacie są przerysowane, bo o nich trochę przeczytałeś i zobaczyłeś ich "gęby". Ale Len, nie oceniaj fabuły, stylu gry i nie mów, że w grę są wsadzone sceny na siłę stylizowane na filmowe, bo takich rzeczy, nie sposób ocenić czytając opis czy oglądając parę screenów - żeby to ocenić, trzeba po prostu w grę zagrać. No ale jeżeli ty tak potrafisz, to brawo dla ciebie :wall:

Swoją drogą, jeżeli uważasz, że nasza dyskusja opiera się o to, że mi się gra podoba, a tobie nie i na dodatek jest bez celowa, to po co w ogóle bierzesz w niej udział? Tu nie chodzi o to, że mi się podoba, a tobie nie. Tu chodzi o to, że ty wydałeś wyrok na tej grze nawet jej raz nie uruchomiwszy, co mnie wprawia w głębokie zdziwienie, bo takiego zachowania po prostu nie mogę zrozumieć. To tak samo, jakbyś powiedział, wcześniej w ogóle nie spróbowawszy, że piwo tej a tej marki jest do dupy, bo ma fatalną etykietę na butelce - też masz jakieś informacje, bo widziałeś tą etykietę i wiesz, że to piwo. Ale nie wiesz najważniejszego ;)

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

mtl pisze:
Słyszałeś może o takich objawach?

Coś niecoś słyszałem że owa gra ma problemy z kartami firmy ATI. Spróbuj zainstalować starsze sterowniki (z 2008) do swojego modelu.
Jeśli zainstalowanie starszych "sterów" nie pomoże to w opcjach gry wyłącz opcje "reflections". Gra tnie się może i nadal, ale jest zdecydowanie rzadsze i mniej zauważalne.

PS: I proszę mi bez kłótni tutaj :>

mtl pisze:
O, nie wiedziałem, że mamy nowego moderatora :P

Dobra. Cofam to co napisałem w PS :)

Ostatnio zmieniony 09 sie 2010 00:08 przez Wigen, łącznie zmieniany 2 razy

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Wyłączenie odbić nic nie daje, ba, ustawiłem wszystkie opcje na minimum i dalej to samo. Zobaczymy jutro co da instalacja starych sterów. A na starym sprzęcie też miałem kartę ATI - Radeon 9600 XT, śmigało aż miło.

Wigen pisze:
PS: I proszę mi bez kłótni tutaj :>

O, nie wiedziałem, że mamy nowego moderatora :P

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Len pisze:
Jeśli ktoś nie lubi gier z przepakowanymi najemnikami to Jagged Alliance sobie daruje.

No to jeszcze dzisiaj zamykam JACenter, bo ja takich gier nie lubię, bardzo nie lubię bo kojarzy mi się raczej z tytułem typu "Zostań dresiarzem", "Zostań skinem" albo "Kompania (przed)blokowa"...
Nigdy nie podchodziłem tak do tej gry i gdybym podchodził, to z pewnością bym JACenter nie zakładał, baa, nie zainstalowałbym JA2 z kupionego grudniowego numeru CD-Action :P Tak więc styl dla każdego to co innego, podobnie jak klimat.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2