Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 206 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
Premislaus
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Nie miałem tydzień neta i trochę już pograłem. W misji dla rebeliantów, gdy zdobywamy Ciudad de Oro, nie pojawiają się kolejne posiłki, nigdzie nie ma wroga. Rozwaliłem wszystkich, po jakimś czasie przyszli kolejni, też ich rozwaliłem. I nic! Czekam wieczność, potem wychodzę z sektora i widzę zieloną flagę\trójkącik na mieście, czyli dotarli już, ale nie weszli. Jak wychodzę z miasta to mam crasha, albo idę gdzieś po mapie globalnej i próbuje wrócić i wtedy tez dostaje crasha.

Może dlatego, że zabiłem dwóch takich żołnierzy którzy mnie nie atakowali, ale chodzili jako cywile po mieście?

W każdym razie walnąłem moda i gram po stronie rządu, gdyż rebelianci to niezłe komuchy - przeglądałem pliki gry ;-).

A zdobyłem bazę i od razu zaniosłem teczkę Cyrusowi (miałem samochód), a tu po jakimś czasie agenci CIA, przebrani za turystów mnie ataknęli, wtf? Ciekawe co było w tej teczce?

prof. Murray Newton Rothbard

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Premislaus pisze:
Ciekawe co było w tej teczce?

Zgodnie z jej opisem "tajne akta, których zawartość nie powinna ujrzeć światła dziennego", dodaj do tego instrukcję pilotażu Boeing'a z adnotacjami po arabsku :P
Żeby nie było, na aktach zależy Brytyjczykom (Cyrus Lond jest agentem MI-5).

Kiedy oddajesz Lond'owi akta, on mówi, że na pewno nie omieszkałeś w nie zerknąć, i dlatego musi zlikwidować Cię, jako potencjalny przeciek.
Po zabiciu jego i jego pomagierów (muszą Cię zaatakować pierwsi, jeżeli sam zaatakujesz Lond'a bez powodu, po jego stronie stanie policja) i odzyskaniu akt, masz w dzienniku wpis.
Potem akta można komuś opchnąć, bodajże Emiliano Calderon'owi.

*

Zhenia
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

A nie amerykańskim agentem? Bo o MI-5 pyta główna postać, ale później okazuje się że to akta amerykańskie, baza też była amerykańska a atakują główną postać amerykańscy "turyści"
Emiliano chętnie kupi akta. Wtedy "turyści" i Cyrus znikną.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Zhenia pisze:
Bo o MI-5 pyta główna postać

Dokładnie, i zapis o Lond'zie brzmi mniej więcej:
"Spotkałem Cyrus'a Lond'a, przedstawił się jako reprezentant pewnego supermocarstwa. Nie chciał wyjawić jakiego, ale zdradził go jego akcent."
Jeżeli bohater pyta o MI-5, to pewnie dlatego, że Lond ma (przypuszczalnie) brytyjski akcent.

Zhenia pisze:
ale później okazuje się że to akta amerykańskie,

Wydaje mi się, że akta zagraniczne są równie (jeśli nie bardziej cenne) dla wywiadu, niż akta własne.

Zhenia pisze:
baza też była amerykańska

Z tego co pamiętam, to była to po prostu baza NATO.

Zhenia pisze:
a atakują główną postać amerykańscy "turyści"

Znani także jako "Turyści" i "Amerykanie", pod których się podszywają.

*

paciorus
Szeregowy

po pirwsze witam wszystkich bo to mój pierwszy post

w JA 2 zagrwywałem sie latami ale dopiero pare dni temu odkryłem 7.62 i nie ukrywam ze mnie wciągnęło.

i teraz dwa szybkie pytania czy przydzielanie misji zalezy od cgl? bo ma cgl 3 i jedyna misja to ta udawana egzekucja Barrery w Obozie w Dzungli. Wzyscy mnie olewaja nikt misji nie chce zadnej dac, nawet wiilli Kraumpf kaze mi spadac. Jedyne co w tej chwili robie to sledzenie atakow rebelii na miasta i zberanie kasy na gunnara oraz przyadkowe potyczki z bandytami po lasach.
Czy sa jakies misje dostepne na tak niskim poziomie?
Drugi moj problem dotyczy Gunnara. Spotkałem go na jakiejs uliczce ale nie mialem wtedy kasy. A teraz w notatniku jest infomacja ze bedzie czekał w barze w Sangardzie, tylko ze tam nigdzie nie moge znaleźć baru, jakis kosciółi mnostrwo ekskluzywnych budynków wokół polsterunku policji -poczta,jakis hotel stacja kolei, a baru -ze takpowiem - jak na lekarstwo. Czy ja jestem slepy czy Gunnar czeka gdzies indziej?

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

paciorus pisze:
po pirwsze witam wszystkich bo to mój pierwszy post

Witaj, mamy takie miejsce na forum gdzie wrzuca się posty powitalne, wrzuć i Ty, poznasz stałych bywalców.

paciorus pisze:
i teraz dwa szybkie pytania czy przydzielanie misji zalezy od cgl?

Dostępność misji i sprzętu zależy od CGL.

paciorus pisze:
A teraz w notatniku jest infomacja ze bedzie czekał w barze w Sangardzie

Gucio warta informacja. Po prostu prędzej czy później możesz go spotkać gdzieś w kraju.
Ponieważ w Sagardzie nie ma baru, najemnicy czekają pod ratuszem (tam gdzie są burmistrz i handlarz).

*

konek79
Szeregowy

Ponownie wróce do zadania w którym trzeba zabic Pedro Nuneza wiem, ze bylo ta zadanie walokwane ale zrobilem wszystko co sie dalo ( nie ma postronnych ludzi, noc, wszyscy patrza w inna strone, zakradam sie od tylu i strzelam jeden smiertelny strzal z róznych odleglosci i bezposrednio do glowy, podkladam bron ) i nic nic nic caly czas jestem atakowany wiec juz naprawde nie wiem o co chodzi:(

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

konek79 pisze:
Ponownie wróce do zadania w którym trzeba zabic Pedro Nuneza wiem, ze bylo ta zadanie walokwane ale zrobilem wszystko co sie dalo ( nie ma postronnych ludzi, noc, wszyscy patrza w inna strone, zakradam sie od tylu i strzelam jeden smiertelny strzal z róznych odleglosci i bezposrednio do glowy, podkladam bron ) i nic nic nic caly czas jestem atakowany wiec juz naprawde nie wiem o co chodzi:(

Jeżeli wszystko zrobiłeś tak jak w poście Aszka (zastrzeliłeś Nuneza z ukrycia, z odległości maks. 2m, bez światków w odległóści 15m, a broń zostawiłeś Nunezowi w inwentarzu po czym opuściłeś sektor), a mimo wszystko jest źle, to oznacza to niestety błąd gry.

*

Below
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Sugeruje spróbować zabić go między druga a trzecią w nocy, nie trzeba się skradać, ani strzelać w tył głowy wystarczy mu odebrać broń, i po prostu strzelić w głowę stojąc przed nim. Przynajmniej u mnie to za pierwszym razem zadziałało.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Below pisze:
nie trzeba się skradać, ani strzelać w tył głowy

Chodzi o to, że jeśli Nunez zauważy jak do niego celujemy, to przed strzałem krzyknie.

*

Below
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

aszek pisze:
Nie pamiętam już jak się kto tam nazywał, ale ten gość co jest zastępcą szefa górników i co daje wytłumiony pistolet - to prosi o takie załatwienie sprawy i zabicie jego szefa aby wyglądało że on się sam zastrzelił. Pierwsza sprawa to trzeba podreptać w kucki za te kontenery i pokręcić się tak aby szef stał tyłem do naszego terminatora i wtedy z zaskoczenia, jednym (i tylko jednym) strzałem w łeb z wytłumionej broni zakończyć sprawę. Druga kwestia to trzeba włożyć mu ten pistolet do jego inwentory (w końcu szef miał popełnić te suicide) i podreptać z powrotem do zastępcy zameldować, po wszystkim sprzątamy ciało a pukawkę zwracamy nowemu szefowi - i dopiero wtedy można do Tani po wypłatę pojechać.

Jak widać poniosła fantazja, bo tym sposobem nie udało mi się ani razu wykonać zadania.

Stridingshadow pisze:
Jeżeli wszystko zrobiłeś tak jak w poście Aszka (zastrzeliłeś Nuneza z ukrycia, z odległości maks. 2m, bez światków w odległóści 15m, a broń zostawiłeś Nunezowi w inwentarzu po czym opuściłeś sektor), a mimo wszystko jest źle, to oznacza to niestety błąd gry.

Nie bawiłem się z żadne odliczanie odległości jedynie ukryłem najemników przed widokiem Indian, podszedłem do ofiary, po rozmowie zabrałem pistolet i z dokładnego mierzenia strzeliłem mu głowę więc jest dość czasu żeby go zabić bez żadnych "podchodów".

Stridingshadow pisze:
Chodzi o to, że jeśli Nunez zauważy jak do niego celujemy, to przed strzałem krzyknie.

Logiczne jest jeżeli zbyt długo będziemy celować (a raczej będziemy mieli uniesioną broń do strzału) to podniesie alarm, jak każdy npc w grze.

*

konek79
Szeregowy

Dzieki wszystkim za odpowiedzi niestety dalej zadna z metod nie dziala, byc moze blad gry, ale udalo mi sie zrobic to inna metoda dlatego napisze tutaj jak by ktos mial jeszcze problemy.
Kiedy Pedro da nam swoja bron nie zabijamy go tylko calkowicie wychodzimy z sektora, po chwili wracamy i Pedro powinien byc juz wrogiem z racji tego, ze mamy jego bron.
Nie podchodzimy do niego tylko trzeba go zdjac najlepiej ze snajperki z tlumikiem (teraz nie trzeba strzelac z jego broni) gdy padnie zadanie jest wykonane pomyslnie...:)

Gdy wrocicie do miasta z bronia Pedro nie podchodzcie do jego ludzi bo beda zaznaczeni jako wrogowie, najpierw trzeba zabic Nuneza...

Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi...:)

*

Below
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Proszę.

Jeżeli Indianie się zorientują co kombinujesz to i tak ci misji nie zaliczy, bo "jedyny człowiek który chciał z tobą współpracować chce cię zabić" (czy jakoś tak), więc trzeba kombinować. Dla mnie jest dziwne że każdy ma inny sposób i u innych te sposoby nie działają.

Ostatnio zmieniony 21 lip 2010 15:49 przez Below, łącznie zmieniany 1 raz

*

aszek
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Ludzi Nunetza nie można nawet ruszyć w tej misji, bo raz że misja spaprana, a dwa że potem jest jeszcze jeden quest dla tej grupy podczas którego dopiero można zacząć walczyć z rządowcami. Atakowałaś może jakieś patrole rządu/barona ? Engine gry jest trochę przeczulone (oskryptowane) na punkcie relacji między frakcjami - łatwo zawalić fabułę, najlepiej w ogóle nie podejmować wali bez wyraźnych instrukcji z questa (tylko do Cali można bezkarnie wpadać po łupy).

Ostatnio (na Blue Sun'ie) tą misję w nocy robiłem (po 21.00). Jednym najmitą poszedłem za kontener (żeby się klient odwrócił do hałasującego), a impem po cichu podkradłem się tuż za jego plecy. Trzeba go zastrzelić pierwszym strzałem, bo inaczej misja spaprana i indiańce zaczną walczyć.

*

paciorus
Szeregowy

czy można gdzieś znaleźć schemat wzajemnej zależności poszczególnych misji?
tzn np. czytałem, że misję od Williego Kauffa można dostać po wykonaniu misji dla MI5. wydaje się ze w grze jest wiecej takich zależności. Mam cgl 6 a Loyd nie chce dac tej misji z bazą i w ogóle mam jakoś mało misji ale chyba skopałem grę bo podjąłem walkę z patrolami rebelii i chyba mi się ów schemat wykrzaczył.
Podsumowując da się jakoś wyciągnąc z plików gry ten schemat wzajemnych zależności między misjami?

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna