Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3
Autor Wiadomość
Czester
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Dobra ten plan nie wypalil i tak nie chce ze mna gadac probowalem gadac z nim za kazdym razem inaczej na setki sposobow przejalem cale drassen nawet wytrenowalem juz pierwza faze samoobrony i nic nadal koles nie chce ze mna gadac zostal mi jedynie maly oddzial samoobrony i IMPowiec i nie wiem co zrobic!! Dopomozcie!!!

*

Crack
Szeregowy

zamieść gdzieś save'a i podaj link to zobacze

*

suicidegirl
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Spróbuj pogadać kimś z dużą liczbą punktów um. dowodzenia.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ew. zajmnij się sprawą Dorren - wzrośnie ci lojalność. Moższesz też zaatakować bazę SAM obok Drassen.

*
suicidegirl
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Tak, no i szkolenie samoobrony też powoduje wzrost lojalności... Kombinuj :)

*
Grizzli
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Możesz jeszcze wybijac patrole wokół miasta

*
Gość

Mam pytanko. Gram w wildfire. Kiedys juz 2 razy przeszedlem JA2 i UB. W tej czesci nie moge sobie poradzic z zarabianiem kasy. Zajalem Drasen i Alme. W Drasen nie moge pogadac z gosciem od kopalni bo go nigdzie nie ma. W Almie pogadalem. Wszystkich powybijalem (wrogow) Mam lojalnosc 26% i 34% i samoobrone ale przychod dzienny to 0$ Co mam zrobic aby zarabiac :?: :!:

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

1. Poszukaj dokładnie gościa w Drassen. Jest tam na pewno, chociaż wiele osób skarży się, że trudno go odnaleźć.
2. Wybij wojska królowej wokół Almy i Drassen.
3. Wykonaj questy, jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś (dostarczenie jedzenia rebeliantom w Drassen, wybicie dzikich kotów obok Almy) - artykuł o tym znajduje się tu: https://jagged-alliance.pl/readarticle.php?article_id=7
4. Musisz wyszkolić samoobronę w tych miastach, jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Musisz mieć większa lojalność aby pogadać tak pogadać z szefami kopalń aby miało to jakiś skutek. Ja polecałbym ataki na oddziały wroga obok miasta i wykonywanie wszytskich zadan dodatkowych (koty w Almie i Doren w Drassen) oraz zajęcia bazy SAM obok Drassen.

Jeżeli zabraknie ci kasy to radzę zacząć od początku ale najpierw atakować Chitzenę i Drassen - dostaniesz całkiem niezłych jak na ten czas gry rebeliantów (wszystkich po zajęciu tych 2 miast).

EDIT:
Snick był szybszy ;)

*
Gość

No niestety nic to nie dalo. Ehh nie wiem o co chodzi. JA2 i UB dzialalo normalnie.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No wiesz Bartek... Wildfire nie jest zły... grałem w UC czy w JA2 też się bugi zdarzają, nie mówmy już o innych producentach bo czasami jest BAARDZO ŹLE ;)

Ja bym polecał grać od nowa albo zainteresowanie się modem do JA2 - Urban Chaos, daje większe wrażenia niż Wildfire.

*
Loucipher
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Dziwna sprawa z tą kopalnią... Nigdy nie miałem problemów z przekonaniem Freda do podjęcia pracy dla mnie. Facet zawsze siedzi w tym budynku, który SuicideGirl wskazała na screenie. Nawet udaje mi się zawsze "wyprowadzić" go najemnikami z budynku i świsnąć mu pilota do detonatora radiowego :)
Aby jednak negocjacje przebiegły bez problemu, musi być spełnione kilka warunków:
- zdobyte muszą być wszystkie sektory miasta (nie da się pominąć tego bocznego sektora)
- lojalność w mieście musi być na poziomie umożliwiającym szkolenie samoobrony (wskaźnik lojalności zielony, poziom 25% lub wyżej)
- musi być wykonany quest z Doreen (UWAGA: nie polecam rozwiązania "kula w łeb", w Wildfire zyskamy na tym o wiele mniej lojalności - dostaniemy nagrodę za wykonanie questa i od razu karę za zabicie cywila)
- najemnik podejmujący negocjacje powinien mieć ok. 40-50 dowodzenia (przy 40 może nie zawsze wyjść, ale z reguły 50-60 i przyjazne podejście załatwia problem od razu)
- wspomniana przeze mnie sztuczka ze świśnięciem pilota musi być wykonana już po przekonaniu Freda do współpracy - ze złodziejami nie będzie współpracował, a jeśli zobaczy naszą próbę kradzieży ("I don't understand!"), to stanie się wrogi i mamy problem (dobra pora na Alt+L)
Aha: jeśli udało się już wyszkolić jakąś samoobronę, warto na czas negocjacji umieścić ją w sektorze kopalni (do licha, w sektorze kopalni samoobrona powinna być cały czas!)

A jeśli się nie udało...
Dwa sposoby, które może pomogą tym, co bardzo ugrzęźli:
- w tym samym budynku, w którym jest Fred, stoi też w bocznym pokoiku facet pilnujący dwóch skrzynek. Jeśli wysadzimy ścianę budynku z drugiej strony, to powinniśmy mieć dostęp do skrzynek - jest w nich ok. 30000$. Normalnie tej forsy lepiej nie kraść, bo strasznie spada produktywność kopalni, ale jeśli inaczej nie można...
- jeśli nawet górnicy nie pracują dla nas, można zejść do samej kopalni i zająć się zbieraniem samorodków. Uważamy tylko, żeby w pobliżu nie było górników. Kilkanaście minut zbierania może zaprocentować nawet kilkoma tysiącami dolców w kasie.

Aha, i jeszcze jedno:
Przed rozmową z górnikiem zawsze quicksave. Jeśli z jakiegokolwiek powodu odmówi współpracy - quickload i idziemy powiększać lojalność. Istnieje coś takiego jak "sequence wreck bug" - niektórzy NPC, jeśli odezwiemy się do nich w złą porę (za mała lojalność, niewłaściwa pora dnia, niewykonany jakiś quest), to jak raz nam odmówią, to koniec - można potem zrobić wszystko, co zechcą, i tak nic to nie da. Aby być pewnym, najlepiej zrobić wszystko co trzeba od razu, a potem pogadać z górnikiem. Albo wysłać do niego Miguela (w WF mając dwa miasta można rekrutować Miguela i Carlosa) :)

"Fight for freedom, kill for cash, play for fun."

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3