Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 209 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
Pablo1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy kapral
Starszy kapral

Powiem szczerze nie przepadałem za nim, ale to co się wydarzyło się zaszkowało mnie tak że nie wiem co powidzieć i wszystko co o nim sądziłem cofam w zapomnienie, jutro Pierwsza dama wraca do kraju, będzia też na publicznym widoku.

Co do innych ofiar też wieeelka szkoda :(

Wielki Sztab naszej Armi (Już sądziłęm że po katastrofie CASY był wystarczjącym ciosem)
i dobrze znami mi politycy Wasserman,Gosiewski , Rybicki i inni.

Początkowo traktowałem nie mogłem uwierzyć dopóki w TV nie zobaczyłem szątków samolotu

*

djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

djt pisze:
Mówcie co chcecie, ale ktoś trafił na spostrzeżenie, które przynajmniej mnie mocno zakłuło w sercu...

To ja powiem, co chcę:

Chciałbym tylko powiedzieć, że IIIRP miała trwać do nastania Braci Kaczyńskich, od jakiegoś czasu mamy chyba IVRP ;)

A tak poważnie, to wszystkie te wyliczanki "policz włosy w prawym wąsie Korwina, pomnóż to przez pierwiastek sześcienny od IQ Ziobry i podziel przez współczynnik zagięcia zorzy porannej, zaokrąglij do 666, i zrozum, że wszystkiemu co złe winni są żydokomuna masoneria i cykliści" są wytworem chorej wyobraźni ludzi nie mających co robić z wolnym czasem (inaczej jak wytłumaczyć dotarcie do tych wniosków?).
Tak w ogóle to cała ta wspaniała stronka opiera się o nacjonalizm (to nie to samo co patriotyzm) i szukanie wspólnego wroga (obecnie Islam), zamiast prezentowania sobą jakichkolwiek wartości.

Mógłbyś z samej przyzwoitości sobie oszczędzić.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Czasami tak bywa że akurat wszystko pasuje daty, liczby, litery itd
Polska pokazała po raz kolejny że w obliczu trudnych sytuacji potrafi być zgodnym narodem. Zdziwiła mnie ta 3 dniowa żałoba w Brazylii, zaskoczyła postawa Rosji, wkurwia postawa wielu ludzi (poparcie prezydenta po śmierci wzrosło kilkakrotnie), Kaczyńskich nie lubiłem przede wszystkim za politykę zagraniczną, szanowałem ich za stanie w pierwszym szeregu z Wałęsą za czerwonych lat, okrągły stół i obalenie komuny.

Szacunek dla zmarłych i niech mi ktoś wyjaśni, obojętnie czy kataklizmy, tragedie, ataki terrorystyczne, każde zdarzenie w którym ginie większa grupa niewinnych ludzi jest tłumaczona przez księży tak samo "Bóg tak chciał".

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

GrU pisze:
Szacunek dla zmarłych i niech mi ktoś wyjaśni, obojętnie czy kataklizmy, tragedie, ataki terrorystyczne, każde zdarzenie w którym ginie większa grupa niewinnych ludzi jest tłumaczona przez księży tak samo "Bóg tak chciał".

Codziennie nie ginie wiele osób, całe masy poniewaz Bóg tak chciał.

Moja mała "pasja"

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Dzisiaj już z oficjalnych źródeł informacji dowiedziałem się że Para Prezydencka spocznie na Wawelu obok Marszałka Piłsudskiego. Z całym szacunkiem dla zmarłego Prezydenta Kaczyńskiego ale On wielkim Królem nie był. Najlepszym miejscem jego pochówku wraz z małżonką byłby warszawskie Powązki gdzie jest pochowany jego ojciec. Jako mieszkaniec podwarszawskiej miejscowości uważam że pochowanie Prezydenta RP na Wawelu to zły pomysł. Wawel to Wawel i zawsze będzie mi się kojarzył z królami oraz wielkimi Polakami do których (moim zdaniem) Prezydent Lech Kaczyński niestety nie należał. Ot, to taka moja osobista refleksja.

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wigen pisze:
Dzisiaj już z oficjalnych źródeł informacji dowiedziałem się że Para Prezydencka spocznie na Wawelu obok Marszałka Piłsudskiego. Z całym szacunkiem dla zmarłego Prezydenta Kaczyńskiego ale On wielkim Królem nie był. Najlepszym miejscem jego pochówku wraz z małżonką byłby warszawskie Powązki gdzie jest pochowany jego ojciec. Jako mieszkaniec podwarszawskiej miejscowości uważam że pochowanie Prezydenta RP na Wawelu to zły pomysł. Wawel to Wawel i zawsze będzie mi się kojarzył z królami oraz wielkimi Polakami do których (moim zdaniem) Prezydent Lech Kaczyński niestety nie należał. Ot, to taka moja osobista refleksja.

Podejrzewam że znaczna większość Polski z Tobą się zgadza. Sądzę że nawet zmarły Prezydent by wolał być pochowany gdzieś w Warszawie, gdyż był ponoć z tym miastem mocno związany, a poza tym jak mówią bliskie jemu osoby był skromny.

Na forach, większość osób do tej pory pisała z dużym szacunkiem i ubolewaniem o Kaczyńskim, ale teraz jak się dowiedziano gdzie ma być pochowany to pojawiło się dużo negatywnych komentarzy na ten temat. Natomiast od bardzo mocnych zwolenników Pana Kaczyńskiego da się usłyszeć słowa iż jak najbardziej na to zasługuje gdyż był to człowiek tak wspaniały jak Jan Paweł II czy Józef Piłsudski. :|

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

lukasamd pisze:
Odpada więc motyw, jakoby Rosjanie chcieli odsunąć świat od tej sprawy, jawnie pokazują, że nie mają niczyjej krwi na rękach.

Zgadzam się w zupełności.

lukasamd pisze:
nakaz prób lądowania

Ponoć były 2 podejścia, nie 4, jak mówił jakiś Rosjanin. Twoja teza jakoś mi się nie widzi.

djt pisze:
Mówcie co chcecie, ale ktoś trafił na spostrzeżenie, które przynajmniej mnie mocno zakłuło w sercu...

Cytuj:
Ani pół dnia różnicy, co w tak dużej skali, liczącej tysiące dni, zakrawa na kpinę z rachunku prawdopodobieństwa

Kpiną to jest to zdanie. Jak ktoś nie rozumie różnicy między "mało prawdopodobne" a "niemożliwe" to... niech pomyśli.

Stridingshadow pisze:
A tak poważnie, to wszystkie te wyliczanki "policz włosy w prawym wąsie Korwina, pomnóż to przez pierwiastek sześcienny od IQ Ziobry i podziel przez współczynnik zagięcia zorzy porannej, zaokrąglij do 666, i zrozum, że wszystkiemu co złe winni są żydokomuna masoneria i cykliści" są wytworem chorej wyobraźni ludzi nie mających co robić z wolnym czasem

Jeszcze do piątku byłoby "Kaczyńscy, żydokomuna masoneria i cykliści"...
Co do reszty, zgadzam się.

GrU pisze:
niech mi ktoś wyjaśni, obojętnie czy kataklizmy, tragedie, ataki terrorystyczne, każde zdarzenie w którym ginie większa grupa niewinnych ludzi jest tłumaczona przez księży tak samo "Bóg tak chciał".

Nie jest to prawdą. Temat rozwinę w stosownym wątku. Już wcześniej chciałem po innym Twoim wpisie.

Co do pochówku Kaczyńskich, to moim zdaniem lepiej byłoby, żeby spoczęli w Świątyni Opatrzności Bożej, byłoby i w Warszawie, i w wyjątkowym miejscu - kompromisowo. Albo na Powązkach i już.
Tłum Warszawiaków nie pójdzie za trumną w kondukcie na cmentarz. :/

*
djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
To ja powiem, co chcę:

Chciałbym tylko powiedzieć, że IIIRP miała trwać do nastania Braci Kaczyńskich, od jakiegoś czasu mamy chyba IVRP

A tak poważnie, to wszystkie te wyliczanki "policz włosy w prawym wąsie Korwina, pomnóż to przez pierwiastek sześcienny od IQ Ziobry i podziel przez współczynnik zagięcia zorzy porannej, zaokrąglij do 666, i zrozum, że wszystkiemu co złe winni są żydokomuna masoneria i cykliści" są wytworem chorej wyobraźni ludzi nie mających co robić z wolnym czasem (inaczej jak wytłumaczyć dotarcie do tych wniosków?).
Tak w ogóle to cała ta wspaniała stronka opiera się o nacjonalizm (to nie to samo co patriotyzm) i szukanie wspólnego wroga (obecnie Islam), zamiast prezentowania sobą jakichkolwiek wartości.

Mógłbyś z samej przyzwoitości sobie oszczędzić.

Na wyliczankę trafiłem przypadkiem. Nie wiem dlaczego tak Cię to bulwersuje.
Wybacz, jeśli zmąciło to Twoje analityczne postrzeganie świata.

Pozdrowienia.

*

Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Moja mała "pasja"

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

strata tylu osobistości w jednym wypadku to wielka tragedia dla ojczyzny, która dotknęła też mnie. współczuję ofiarom tragedii jak chyba wszyscy. Ceniłem go za obronę tradycyjnych, chrześcijańskich wartości i twardą postawę w sprawach polityki zagranicznej.
chciałem jednak zwrócić uwagę na coś innego, co mnie bulwersuje. mianowicie na postawę ludzi polityki i mediów. Normalne, że ludzie z przeciwnych partii mają różne zdania. ale pozwolę sobie przypomnieć sytuację, gdzie konwój prezydenta został ostrzelany w Gruzji - Komorowski powiedział wtedy "jaki prezydent, taki zamach". teraz zaś, po wypadku, lukruje go ponad wszelkie granice. ja wiem, ze zmarłym należy się szacunek, ale teraz nagle przedstawiają go jako idealnego prezydenta. co biorąc pod uwagę kandydaturę Komorowskiego w wyborach dodatkowo każe wątpić w szczerość jego wypowiedzi. to samo z mediami. w telewizji czy radiu Kaczyńscy często byli obśmiewani, przez lata wypominali mu to "spieprzaj dziadu" czy kanapki w samolocie. a ostatnio znaleźli nagrania z jego wnuczką, pokazali go jako dobrego kochającego dziadka. wszędzie się mówi o jego zaletach, często nawet sprzecznych z tym, co było mówione niedawno przed katastrofą (jeden z posłów lewicy nawet wspomniał, że to jego słynne i często wytaczane jako broń przeciwko prezydentowi "spieprzaj pan" w ogóle nie pasuje do Kaczyńskiego i powinno się to traktować jako wyjątek). nagły zwrot o 180 stopni, bo ludziom się go zrobi szkoda, że go dalej obgadujemy i spadną słupki oglądalności w TV (bo jak inaczej to traktować?).
Nie mówię, że nie mogli odczuć tej straty. chodzi mi tylko o pewną hmmm... dwulicowość, nagłą zmianę wersji wydarzeń pod publiczkę. mam nadzieję, że na tyle zrozumiale to napisałem, ze pojmiecie, o co mi chodzi.

*

Beowulf
Starszy kapral
Starszy kapral

A czego innego się spodziewałeś? Taka uprzejmość jest pewnego rodzaju akceptowalną umową społeczną. Czy ktoś poważnie oczekuje, że jakiś polityk powiedziałby np.:[...] był kiepski prezydentem, teraz nasz kraj ma szansę na lepszego, do tego jego partia została osłabiona, więc mamy większe szanse w wyborach, o ile jego brat nie skorzysta z fali popularności niedawno zmarłego, et cetera [...]. Takie są kanony zachowania, i nikt nie oczekuje, że ktoś poza nie wykroczy,a każda inteligentna jednostka, która ma jakieś rozeznanie w polskiej scenie politycznej, wie jak wygląda prawdziwa sytuacja. Chociaż fakt, rażąco nieprzyzwoite jest zachowanie osób, które jawnie się mu sprzeciwiały, a teraz traktują takie sytuacje jako niebyłe, ale cóż, tacy są (niektórzy) ludzie.

Wigen pisze:
Mam teraz nadzieję, że i Rosja i Polska będą miały przyjacielskie stosunki.

Na tyle przyjacielskie, na ile państwo będące praktycznie mocarstwem w "swoim" regionie może mieć przyjacielski stosunki z dawnym wasalem, a kiedyś jednym z najpotężniejszych wrogów, który praktycznie rzucił (na chwilę rzecz jasna) Rosję na kolana. I nie czarujmy się, śmierć prezydenta, ani wszelkie gesty natury medialno - politycznej tego nie zmienią, przykładem stanowisko w sprawie Nord Streamu (i Polskie poszukiwania złóż gazu łupkowego), ale to nie temat na takie dyskusje. Nie chce też sprawiać wrażenia, ze nie lubię Rosjan, jestem rusofobem itd. Z moich niewielkich w sumie z nimi kontaktów odniosłem bardzo pozytywne wrażenia, uważam, że to dobrzy ludzie, tak samo jak i my; ale co innego spotkanie bratniej słowiańskiej duszy w głuszy, czy przy jakiejś konsumpcji, a co innego polityka.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Cóż, ja jestem wierzący ale mówienie "bo Bóg tak chciał" to dla mnie głupota i niepotrzebne mieszanie Boga w błędy zwykłych ludzi. Tak samo ta wyliczanka, że II RP istniała dokładnie tyle samo dni ile minęło od obalenia komunizmu do śmierci prezydenta Kaczyńskiego. Nie wiem jak to skomentować ale wiecie, kiedy samoloty walnęły w wieże WTC, ktoś zrobił zdjęcie na którym w chmurze dymu dało się rozpoznać twarz człowieka. Co prawda, na upartego na innych zdjęciach można by się pewnie doszukać roweru i czerwonego Ferrari ale przecież nie ma dowodów, że szatan takimi jeździ, co nie?

Uściślając - przestańcie pieprzyć.

Co do Wawelskiego miejsca pochówku prezydenta. Wczoraj jeden z reporterów telewizji wypytywał przechodniów i jeden z nich powiedział "Szanuję prezydenta Kaczyńskiego ale uważam, że troszeczkę nie pasuje do towarzystwa" (tj. do królów). Poza tym, to jakaś kpina że byłego prezydenta Warszawy chce się pogrzebać w dalekim mieście. Ja jestem skłonny negować słuszność pochowania na Wawelu Piłsudskiego, ale skoro już tam jest to lepiej z tym nic nie robić.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Beowulf pisze:
Wigen pisze:
Mam teraz nadzieję, że i Rosja i Polska będą miały przyjacielskie stosunki.

Na tyle przyjacielskie, na ile państwo będące praktycznie mocarstwem w "swoim" regionie może mieć przyjacielski stosunki z dawnym wasalem, a kiedyś jednym z najpotężniejszych wrogów, który praktycznie rzucił (na chwilę rzecz jasna) Rosję na kolana. I nie czarujmy się, śmierć prezydenta, ani wszelkie gesty natury medialno - politycznej tego nie zmienią, przykładem stanowisko w sprawie Nord Streamu (i Polskie poszukiwania złóż gazu łupkowego), ale to nie temat na takie dyskusje. Nie chce też sprawiać wrażenia, ze nie lubię Rosjan, jestem rusofobem itd. Z moich niewielkich w sumie z nimi kontaktów odniosłem bardzo pozytywne wrażenia, uważam, że to dobrzy ludzie, tak samo jak i my; ale co innego spotkanie bratniej słowiańskiej duszy w głuszy, czy przy jakiejś konsumpcji, a co innego polityka.

Mam dokładnie takie samo zdanie.

Moja mała "pasja"

*

djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
Cóż, ja jestem wierzący ale mówienie "bo Bóg tak chciał" to dla mnie głupota i niepotrzebne mieszanie Boga w błędy zwykłych ludzi. Tak samo ta wyliczanka, że II RP istniała dokładnie tyle samo dni ile minęło od obalenia komunizmu do śmierci prezydenta Kaczyńskiego. Nie wiem jak to skomentować ale wiecie, kiedy samoloty walnęły w wieże WTC, ktoś zrobił zdjęcie na którym w chmurze dymu dało się rozpoznać twarz człowieka. Co prawda, na upartego na innych zdjęciach można by się pewnie doszukać roweru i czerwonego Ferrari ale przecież nie ma dowodów, że szatan takimi jeździ, co nie?

Uściślając - przestańcie pieprzyć.

Skoro nie wiesz jak skomentować, to tego nie rób.
Ja się poddaję.

Pozdrowienia

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna