Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
Stridingshadow
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Insulina powoduje właściwie tylko magazynowanie energii w formie tłuszczu i jest właściwie całkowicie bezużyteczna jako anabolik w kulturystycznym tego słowa znaczeniu. Jedyne zastosowania jakie można wymyślić dla insuliny stosowanej wraz HGH to zmniejszenie glikemii (HGH działa hiperglikemizująco).
Z kolei zgodzę się z tym że Sylwek wygląda na całkiem żywego jak na kogoś kto ćpa HGH.
Co do nomenklatury
Pavcio pisze:
fakt można się przyczepić do nazewnictwa, bo można użyć nazwy steryd anaboliczny

Jeszcze raz mówię że HGH to żaden steryd.
Są sterydy płciowe (w tym androgeny), są sterydy kory nadnerczy (mineralo i glikokortykosteroidy) i są sterydy anaboliczne (które wykazują bardzo podobne działanie do androgenów). Są hormony które nie są sterydami ale działają na podobnej zasadzie i są za takie używane i są hormony które do sterydów nic nie mają i do nich należy HGH.
Tak na marginesie, steroid to hormon którego rdzeniem jest cząsteczka cholesterolu, HGH jest krótkim białkiem.

Jeżeli chodzi o treść mojej pierwotnej wypowiedzi to zauważ że powiedziałem jedynie że Sylwek boksował amatorsko (dlatego może się ładnie ruszać) oraz że ćpał HGH przez co mógł sobie mocno zaszkodzić.
Twoja odpowiedź miała jakiś taki dziwny wydźwięk, 'że niby tak, może i masz coś z racji ale i tak Ci pokażę że wiem więcej (trochę Ci nie wyszło, szczególnie z tymi jelitami)', podobnie jak wtedy kiedy odpowiedziałeś mi nt. walki po cichu, przemądzrała wypowiedź bez głębszego sensu. Mógłbyś w sumie trochę spasować, jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to (z całym moim szacunkiem dla Ciebie) znajdź sobie inne sposoby na to żeby zaistnieć.

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Z medycznego punktu widzenia HGH nie jest sterydem, z kulturystycznego jest. Myślę iż to jest rozsądny kompromis.

Napisałeś, iż kogoś pouczałem- nie uważam tak, pisząc tego posta nie miałem takiego zamiaru. Zapewniam cię, iż gdybym miał taki zamiar, to bym to wyraził. Nie uważam, abym wiedział więcej, nie oceniam tego, bo takie oceny nie miałyby sensu. zdaję sobie jednak sprawę z tego, iż używanie numeracji w wypowiedziach nadaje im taki ton, ale ja tak robię, bo mi tak łatwiej. Co do walki po cichu ( wybaczcie za offtop), to nie uważam żeby była przemądrzała, bo prostu wyraziłem moje zdanie co to znaczy "po cichu" w JA2. Nie miałem zamiaru przemądrzania. Co do głębszego sensu, to nie można wymagać tego od wypowiedzi, która miała pokazać moje rozumienie tego wyrażenia i dysonans wynikający z różnicy w rozumieniu.Nie ma dla mnie znaczenia to, czy inni uważają, czy moje słowa są ciekawe, czy nie. Prezentuję swój punkt widzenia, do którego mam prawo. Nie szukam sposobu żeby zaistnieć. Co do tego, czy w Twoich wypowiedziach jest racja, to uważam że jest w niej dużo racji. Nie zależy mi tez na tym, aby komuś pokazać, że to ja mam racje, a Ty nie. co do spasowania, to nie mam czego spasować, bo nie działam z jakimkolwiek złym zamiarem.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

*
emanuel
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

Stallone mógłby grać Gusa Tarballisa hihi Obrazek

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Mógłby grać Steroid'a (30 lat po) ale z ksywą zmienioną na Peptide (ze względów merytorycznych oraz ze względu na prawa autorskie :D).

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Jak dal mnie to Gusa mógłby grać dopiero za kilka lat i po zmianie koloru skóry ...

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

A do Steroid'a (o, przepraszam, Peptide'a) musiałby się tylko ogolić i przefarbować włosy :D

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Hmm. To może zarzucić temat pt. Jaki aktor mógłby zagrać jakiego najemnika ? ^^
Czekam na wasze zdane :]

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Rozumiem że zgadzamy się co do roli Stallone'a? Jet Li mógłby grać dr Q. Huaong'a :D

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

*
Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Chodź, zadra666 bierzemy Peptide'a i Dr'a Q do drugiego tematu :D

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Twórcy The Expendables chyba powoli przesadzają. Bruce Willis właśnie ujawnił, że pojawi się na planie obok Sylvestra Stallone i Arnolda Schwarzeneggera! Co prawda, Willis jak i Arni nie zagrają wielkiej roli ale samo to, że wreszcie zobaczymy ich w jednej scenie jednego filmu. To największe gwiazdy lat 80. i 90. i jakby im wtedy powiedzieć, że zagrają wspólnie w jednym filmie to pewnie zaśmialiby się na śmierć :]

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No to nie ma bata we wsi, musi pojawić się jeszcze Robert Patrick. Jedyny aktor, który grał postaci zastrzelone przez postaci grane przez wszystkich 3 wyżej wymienionych założycieli Planet Hollywood. Jako T-1000 przez Terminatora Arniego w Dniu Sądu, jako terrorysta przez Johna McClane'a w Szklanej pułapce 2 i jeszcze gdzieś kiedyś przez kogoś. ;-)
Zawsze lubiłem Bruce'a, więc dla mnie to dobra wiadomość. :)

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna