Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1670 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 112  Następna

W najbliższych wyborach swój głos oddam na
Czas głosowania minął 10 paź 2007 20:16
Prawo i Sprawiedliwość (PiS) 8%  8%  [ 1 ]
Platforma Obywatelska (PO) 69%  69%  [ 9 ]
Lewica i Demokraci (LiD) 8%  8%  [ 1 ]
Polskie Stronnictwo Ludowe (PSL) 8%  8%  [ 1 ]
Liga Polskich Rodzin (LPR) 8%  8%  [ 1 ]
Samoobrona 0%  0%  [ 0 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Nie będę już na wszystko odpowiadał bo jeszcze przyjdzie to djt i mnie podsumuje jakimś jedynym słusznym artykułem xD

Z PISem cały problem jest taki, że mówi o odsunięciu się od wschodu i pójściu na zachód (zupełnie jakby wciąż dzielił nas mur) a w praktyce wygląda to tak, że nasze narodowe stosunki pogarszają się zarówno z jedną jak i z druga stroną. I przy okazji, jest to odzwierciedlenie charakteru Kaczyńskich, którzy walczą wszystkimi ze wszystkimi. I nie próbujcie mi mówić, że tak nie było bo teraz każdy mądry, pamięta najważniejsze wydarzenia a nikt nie pamięta jak wyglądały na co dzień stosunki z innymi krajami.

Powiem może bardziej ogólnikowo bo podawanie jednego przykładu naraża mnie na czytanie jakiś artykułów, które "udowadniają" jak to 2 lata temu było pięknie i różowo. Co mam więc na myśli? PIS nie walczy z komunistami, lecz ze wszystkimi. Najpierw się szamocze, a potem pyta o co chodzi.

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Nie zgadzam sie z Toba Len.

Dlaczego... tez juz pisac nie bede.

Co do stosunków naszych ze wschodem i zachodem były poprawne tylko wtedy kiedy dawalismy ciała jednym badź drugim.
Tak wiec o wolności mozna zapomniec.
Takie mamy popaprane sasiedztwo.
Ale zwasze mogło byc gorzej no nie twierdze, że nie :)

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Idąc tą drogą to nigdy nie będzie dobrze, ponieważ mieszkamy pomiędzy dwoma naszymi odwiecznymi wrogami.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Dobre stosunki z Niemcami widać na przykładzie sprawy Eriki Steinbach. Najpierw odtrąbiono sukces dypomacji z ministrem Bartoszewskim na czele, a potem i tak wyszło, że Steinbach na wierzchu.

*
djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
że PO to cholerni komuniści a Kaczyński... gdzie tam - całe PIS to bohaterowie narodowi

A widzisz? I znów szufladka, chłopie. Nie zrozumiałeś. Kaczyński też tam siedział - wprawdzie on był po stronie mniej ugodowej, ale siedział. Czy był tzw. pożytecznym idiotą czy też coś miał na sumieniu jak klub Wałęsy w Magdalence - tego w sumie nie wiemy. Ale ponosi pewną odpowiedzialność za to co się stało z Rzeczpospolitą po Okrągłym Stole.
Mam dalej tłumaczyć? :)

Cytuj:
że jeśli się nie ma dowodów to nie ma można człowieka nazwać złodziejem

Masz rację. Mnie też ponoszą czasem nerwy. Ale...

Cytuj:
Polecił mi felieton mówiąc, żebym wreszcie otworzył oczy. Że niby na co mam otworzyć? Że opozycja chciała wroga na prezydenta? Przecież to są suche fakty, bez jakiegokolwiek kontekstu!

Dobrze. Suche fakty. Część użytkowników forum JAC zbiera się w pewnym miejscu by wybrać nowego admina. Pewna ekipa robi sobie bibkę, na którą spraszają zaufanych i ustalają co i jak. Ciebie, Len, Lukasa i 2/3 pozostałych adminów, którzy maja o oto pretensje wyprasza się z obrad a przynajmniej puszcza to mimo uszu, natomiast głosami tych co mieli bibkę forsuje się kandydaturę Scooly'ego, który wygrywa.
Byłbyś zadowolony, że ktoś za Twoimi plecami zabrał coś na co pracowałeś i traciłeś zdrowie?
I takie są podstawy polityczne III RP.
Niezdrowe.

Pozdrowienia.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

djt pisze:
Część użytkowników forum JAC zbiera się w pewnym miejscu by wybrać nowego admina. Pewna ekipa robi sobie bibkę, na którą spraszają zaufanych i ustalają co i jak. Ciebie, Len, Lukasa i 2/3 pozostałych adminów, którzy maja o oto pretensje wyprasza się z obrad a przynajmniej puszcza to mimo uszu, natomiast głosami tych co mieli bibkę forsuje się kandydaturę Scooly'ego, który wygrywa.

Tylko byście spróbowali! :D
Renegaci poszliby pod mur, do rozstrzelania! xD

[To tak poza dyskusją, dla ochłodzenia tematu]

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Na szczęście na JACenter nie ma demokracji. :-)

No patrzcie państwo, nie ma demokracji, a jesteśmy zadowoleni. To może ta demokracja nie jest optymalnym rozwiązaniem? :>

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Jaahquubel pisze:
Na szczęście na JACenter nie ma demokracji. :-)

No patrzcie państwo, nie ma demokracji, a jesteśmy zadowoleni. To może ta demokracja nie jest optymalnym rozwiązaniem? :>
IMO demokracja to jeden z najgorszych ustrojów, patrzac na dobro kraju.

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Czy mi się zdaje czy prezydent przysięgał zawsze działać dla dobra kraju? To, co wczoraj wyczynił to poniżenie dla Polski wśród innych krajów. No ludzie, żeby nasz własny prezydent słuchaj Duńczyka?! jednak najgorsze jest wytłumaczenie rodem z gatunku "nie mam zadania domowego, bo mi chomik zjadł". No żeby słuchać Duńczyka tylko dlatego, że nie mógł się dodzwonić do premiera, który zresztą o 1:00 w nocy już spał? (co bardzo dziwi Kaczyńskiego)

I jeszcze to "nie było żadnych instrukcji" to typowe robienie z nas głupków. No przecież dopiero niedawno o tym rozmawiali. Ale nawet nie to jest ważne, bo wystarczy jedna sesja z wieczornymi wiadomościami w telewizji, aby wywnioskować, że stanowisko rządu jest proste: popieramy polaka. Swoją drogą, myślałem, że dla prezydenta to dość oczywiste, że powinien poprzeć obywatela kraju, na czele którego stoi.

Z punktu widzenia zwykłego obywatela nasz prezydent po prostu odwrócił się od nas plecami, co dosadnie pokazał mówiąc, że kandydatura Sikorskiego nie była realna, i to w momencie, gdy Turcja upierała się na wywaleniu Rasmussena, a największe kraje Europy zachodniej przyznały, że Sikorski jest dla nich kandydatem rezerwowym zaraz po Duńczyku.

Jedyne, co mnie rozśmieszyło to zdanie "następcą Rasmussena musi być Polak", które padło z ust Kaczyńskiego... No cóż, może jest to zapowiedź rezygnacji z ubiegania się o reelekcję? Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Przynajmniej mam kolejną rzecz, którą mogę dopisać do listy "Dlaczego nie głosować na Kaczyńskiego". Ciekaw jestem tylko czy on zdaje sobie sprawę jak bardzo sobie zaszkodził tym czynem, bo jeśli emeryci (tzw. mocherzy) mówią, że on szkodzi Polsce no to już musi być naprawdę źle.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Dość jednostronne spojrzenie na sytuację.

Jakby nie patrzeć na Tuska i Kaczyńskiego, sprawa ta obnaża słabość naszej konstytucji i ustroju jako takiego.
Według mnie najlepszym dla nas rozwiązaniem jest system prezydencki, konkretnie, połączenie funkcji prezesa rady ministrów i prezydenta, bez innych zmian poza wymuszonymi.

Dodane:
Spojrzenie z innej strony (wpis na blogu + nie mniej ciekawe komentarze.
W skrócie:
1. Prezydent nie jest podwładnym prezesa rady ministrów. Nie ma więc obowiązku stosować się do jego instrukcji.
2. Skoro Tusk tak bardzo chciał Sikorskiego na natowskim stołku, czemu:
a. nie jeździł po całej natowskiej części świata zabiegając o to?
b. strona rządowa oznajmiła, że Sikorski nie kandyduje?
c. nie próbował dogadać się wcześniej z Turcją?
3. Dlaczego my (nie mówiąc już o takich np. Niemcach i Rosjanach) w ogóle jesteśmy informowani o treści wewnętrznych dokumentów rządowych? Takie rzeczy zalewa się betonem, a nie radośnie wiesza w gablocie?

No i jeszcze jedno pytanie, wracające jak bumerang: po co Tusk chce zostać prezydentem, skoro według niego prezydent nic nie może?

*
Olinka
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

Przeczytałam.

Nie mam sił i ochoty komentowac prostackich wybiegów Tuska i jego przydupasów.
Artykuł swietny i moim zdaniem obiektywny.
Szkoda, ze naszej polityce, politykom obiektywizmu brakuje.
Ale czego sie spodziewac po elektryku i chłopcu z boiska...

Moja mała "pasja"

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Przed kilkoma dniami dowiedzieliśmy się, że grill to dzieło PiSu...

"Grillowanie to nasze dzieło. To za naszych rządów konsumpcja wzrosła o 31 proc. i to dobrze, że część współczesnego pokolenia Polaków po tylu przejściach może pogrillować." by J. Kaczyński

A spalone kiełbaski to pewnie wina PO...

:wall:

*
zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Bez komentarza.

*

djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

:lol2: A ja te wszystkie grillowe PO/PiS-owe rewelacje olewam. To i tak kłamstwo.
Żal przez wygadywanie takich i innych głupot wylał się na ulicach Warszawy...

Pozdrowienia.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Miałem o tym pisać już w zeszłym tygodniu ale zawsze jakoś zapomniałem. Odnoszę wrażenie, że Solidarność... albo może dokładniej - "stoczniowcy" tracą poparcie społeczeństwa. Obserwuję to, co ludzie piszą i mówią i trudno oprzeć się wrażeniu, że są coraz bardziej zirytowani ludźmi, którzy spalą kilka opon, zablokują ulice i dostają to, co chcieli, a inni ludzie jedyne, co mogą to wylecieć z roboty na zbity pysk.

I druga rzecz, to sposób w jaki osiągają swoje cele. Przykład? Ostatnie starcia policji po których można było odnieść wrażenie, że policja wleciała w tłum i bezkarnie wszystkich pobiła. Już nawet PIS zdążył oskarżyć Tuska za brutalność. A co okazało się następnego dnia, gdy w telewizji pokazano nagranie? Stoczniowców krzyczących niemiłosiernie, targających barierkami (bynajmniej nie w sposób delikatny) i co niektórych rzucających w policję. A co robiła policja? Stała i nie reagowała!
Jeszcze dzień wcześniej nawet wierzyłem "stoczniowcom" ale jak to zobaczyłem to przestałem. I mało tego, dziwię się policji że wzięła się za nich tak późno. Powinni ich od razu stamtąd wypędzić, ale jak rozumiem, czekali na rozwój sytuacji.

Oglądałem dzisiejszą konferencję premiera Tuska i aż mi serce przyspieszyło jak powiedział o Scorpionsach :) A jako osoba, która zamierza w gdańsku dobrze się bawić - niezmiernie cieszę się, że część polityczną przeniesiono do Krakowa. Choć zdaję sobie sprawę, że wiele na tym tracimy. Ale jeszcze więcej byśmy stracili, gdyby przyjechali do nas przywódcy innych krajów środkowo europejskich i zastali Polskę w której policja pryska gazem pieprzowym w "stoczniowców", a ludzie, którzy przybyli na koncert nie mogą dostać się pod scenę przez zamieszki. Jestem niemal pewien, że taki obraz tylko dopełniłby stereotyp polaka-zadymiarza. Szczególnie, że na koncert zjadą się ludzie nie tylko z Polski ale i krajów sąsiadujących.

I jednocześnie zdaję sobie sprawę, że jadąc na koncertowe obchody pierwszych wolnych wyborów, od polityki i tak nie ucieknę. Dziś Tuskowi zadano pytanie czy nie obawia się, że podczas gdy on z premierami innych krajów będzie szczelnie zamknięty na Wawelu. Kaczyński pojedzie pod stocznie korzystając na tym przed eurowyborami. I dziwne by było gdyby PISowcy tam nie pojechali. To partia na tyle natrętna, że nawet tego jednego jedynego dnia w roku nie dadzą o sobie zapomnieć.

*
Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów. Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 112  Następna