Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna

Czy będziesz oglądał/a EURO 2008?
TAK 78%  78%  [ 14 ]
NIE 22%  22%  [ 4 ]
Liczba głosów : 18
Autor Wiadomość
Popers
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
Hm.. coś mi się wydaje że mamy już pozamiatane na tych mistrzostwach.

nie. może być tak że 3 drużyny będą miały po 6 pkt. Najlepiej dla nas gdyby to Niemcy wygrali albo był remis, ale tak naprawdę i tak teraz trzeba po prostu wygrać 2 mecze. Tylko nie mówcie że "Niemcy dostały, to tym bardziej my dostaniemy". To tak nie działa co pokazał ich mecz z Austrią.

*

Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Ech... troszkę niedobrze... w normalnych warunkach skakałbym z radości że Chorwacja znów pognębiła Niemców, prawie jak 10 lat temu (Suker wtedy rządził i dzielił), ale teraz mam mieszane uczucia.
Polska repra musi teraz możliwie jak najwyżej wygrać z Austrią i Chorwacją i mieć nadzieję że gospodarze urwą punkty Niemiaszkom. Wtedy wyszlibyśmy razem z Chorwatami, byłoby idealnie ale obie te opcje są delikatnie mówiąc, średnio prawdopodobne. Wszystko się pokomplikowało i chyba będzie trzeba pakować walizy już w poniedziałek.
Oby futbol znów mnie zaskoczył :

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Popers pisze:
skład muszę znać

Skład Polski na mecz z Austrią:

Boruc
Jop
Dudka
Bąk
Smolarek
Krzynówek
Saganowski
Wasilewski
Żewłakow
Lewandowski
Roger

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Niemiecka obrona dała ciała, Klose grał biedę, Ballack się tylko wykłucał i narzekał, Schweinsteiger nie wytrzymał nerwowo (beka z niego, dobrze że wyleciał). Podolski i Lahm radzili sobie.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

GOOOLLL!!! Roger Guerriero strzela swoja pierwszą bramkę na tych Mistrzostwach. Jest 1:0 dla Polski. Pora zdominować rywali.

EDIT: Pytanie do Popersa. Jak oceniasz pierwszą część spotkania Austria-Polska oraz całe spotkanie które skończyło się remisem 1:1 chociaż nie powinno sie skończyć takim wynikiem bo moim zdaniem o żadnym faulu być mowy nie powinno. Po prostu ewidentna wina arbitra i tyle. Takie faule się zdarzają kilka razy w meczu ale nikt nie dyktuje za coś takiego rzutu karnego.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Będą wulgaryzmy więc jak ktoś jest czuły na to to proszę dalej nie czytać, ale nie mogę , po prostu nie mogę, więc będę jechać dalej nawet jeśli miałby to być mój ostatni post na tym forum...

Dramat, panowie. Nigdy wcześniej nie krytykowałem Beenhakkera, ani po batach z danią, ani po batach z finlandią , ani po poniekąd nietrafionych nominacjach na EURO. Tym razem to jego uznaję za głównego winowajcę. Ustawienie Saganowskiego na skrzydle, Smolarek jedyny napastnik, Jop... Kompletnie przeszarżował z pomysłami i taktyką. Gramy jednym napastnikiem to gdzie jest Wichniarek strzelający co sezon 10 bramek w bundeslidze i to grajac w badziewnej drużynie? Austria wychodzi z dziurami na bokach wolnej w dodatku obrony to gdzie jest Jeleń? Klęska na całej linii. Mecz z Niemcami , mimo iż przegrany uważam za całkiem udany, mecz z Austrią mimo iż zremisowany to było piekło.
Boruc- co mam napisać? Jako jeden z dwóch graczy którzy zasłużyli na grę w ćwierćfinale. W końcu sie dobrze ustawiał przy dośrodkowaniach, w końcu dobrze wyprowadzał piłkę w pole. Tak jak zwykle bronił fantastycznie na linii, dokonując cudów w sytuacjach sam na sam.

Jop- Pomyłka. Wolny jak wóz z węglem i kompletnie nieprzygotowany. Razem z Bąkiem zbyt wysoko ustawiali linię, co było prostą drogą do prostopadłych piłek.A przy ich szybkości, dynamice dawało to oczywiste rezultaty. Gubił się nawet jak go te bolki z Austrii "na zamach" brały. Jak dla mnie to jego przygoda z piłką na reprezentacyjnym powinna sięzakończyć na tym właśnie etapie. Nie wiem co sobie Beenhakker myślał wystawiając go. Kurwa, chyba go demencja starcza cisnąć zaczyna, bo nie wierzę że się Jop lepiej prezentował na treningach, a już przecież w sparingach grał jak pizda. Niech spierdala na Cypr czy inne San Marino, nie chcę go więcej widzieć.

Bąk- Wolny jak Jop, ale z racji wieku a nie ilości wpierdalanych kotletów. Tyle że Bąk nadrabia doświadczeniem. Potrafił się lepiej zastawić, przy wstrzeleniach piłki ustawiał się od bramki, jak wbiegał napastnik to go potrafił przyblokować i barkiem wybić z rytmu. Dawał dupy w pierwszej połowie jak Jop, bo środkowi obrońcy zawsze są od siebie zależni, ale jednak "troszkę" lepiej zagrał niż ten łysy chuj.

Żewłakow- W pierwszej połowie nie potrafił skoordynować pułapek ofsajdowych z resztą obrońców. Moje pytanie brzmi: Po chuj Beenhakker ustawia na szybkich Austriaków wysoko obronę, skoro oni się wspólnie ustawić nie potrafią ? Jakby stali na 20-tym metrze to by takich zonków nie było, a stali na 40-tym i każdy najdrobniejszy błąd był nie do zaasekurowania i naprawienia. W drugiej połowie lepiej, widać że rozegrał wspólnie z Bąkiem masę meczów bo już nie jebali tak notorycznie. Tyle że tak to i Janas ich ustawić potrafił...

Wasilewski- Jego strona miała najwięcej pracy. Problem leżał w dziurach po bokach pomocy <o tym za chwilę>. Standardowe wycinanki sobie urządził i bardzo dobrze <choć czasem też błądził>, tyle że w ataku już bida. Ani jednego rajdu, odciążenia środka, ani jednego dobrego crossa... dramat

Golański- Gorzej niż łysy chuj zagrać już nie mógł. Grał dobrze, dołączał się do ataków, próbował, w obronie większych błędów nie robił.... ale szału też nie było. Znowu pytanie do beenhakkera: Po chuj wystawiać prawego obrońcę na lewej stronie, skoro w kadrze jest lewy obrońca ? A jak jest słaby <bo jest> to po chuj pojechał ? I dlaczego bronowicki teraz siedzi w domu i popija browara zamiast łatać lewą stronę ? Nawet z dziurą w kolanie by się przydał.

Lewandowski- dramat. Gość który mi imponował niezawodnością, umiejętnościami i zaangażowaniem. Nic nie pokazał. Zamiast robić wycinanki był pół kroku za oponentem. Żenująca dynamika. Zero prostopadłych piłek. Słabo w powietrzu. można by jeszcze parę rzeczy wytknąć, ale go już oszczędzę bo podświadomie sobie wmawiam że to przez kontuzjowaną kostkę.

Dudka- Nic. Zero. Jedyne co robił to podawał piłkę do tyłu. Kurwa, ak można skonstruować atak pozycyjny skoro środek w ogóle nie działa? Skrzydła muszą dostać dobrą piłkę, ktoś musi absorbować drugą linię przeciwnika, a tu nic. 2 razy widziałem go w akcjach ofensywnych ,ale obie nieudane.

Roger- Najlepszy obok Boruca. Jedyny potrafił grać nieprzewidywalnie i niekonwencjonalnie. Parę razy wkręcił Austriaków i po paru zagraniach ,jak dostawał piłkę to mu zostawiali miejsce. Normalnie takiego gracza atakuje się od razu po przyjęciu piłki, ostrym wjazdem, nie zostawiając mu w ogóle miejsca. Roger trochę postraszył przeciwników i , na przykład, po dostaniu piłki z autu miał trochę miejsca żeby coś zakombinować. Próbował starał się ale sam nic nie zrobi. Jeden z niewielu który wyszedł z potyczki z podniesionym czołem

Krzynówek- Kurwa, podobnie jak Jop, temu panu już dziękujemy. Jacek zawsze opierał swoją grę na dynamice, szybkości , determinacji. Lata robią swoje i teraz jest żenująco słaby. Każdą piłkę ciągnął sam i wszystko tracił. ZERO udanych dryblingów, ZERO celnych dośrodkowań. Sorry, jak skrzydłowy ,w drużynie mającej dwóch defensywnych środkowych pomocników, ma zero dosrodkowań i dryblingów to znaczy że jest do wyjebania. Nie ma się co dziwić że w klubie nie gra, tam się od razu poznali że jest chujowy ponad ludzkie wyobrażenie. Tak więc, panie Leo, po chuj gra ? Tutaj nawet nie ma wymówki że na treningach dobrze wyglądał, bo mecz z Niemcami równie chyjowy był w jego wykonani. Należy go odsunąć od drużyny. Lat mu już nie ubędzie.

Saganowski- paradoks i największy idiotyzm trenera,. Gosć stworzony na pozycję "target man". Przyjęcie, zastawienie się , odegranie, wyjście na pozycję, przyjęcie, obrót z przeciwnikiem na plecach i pierdolnięcie z trumny. Gość pokazywał się w meczu TYLKo w sytuacjach gdy był w polu karnym, czyli wtedy gry odgrywał rolę środkowego ( wzięcie "na zamach" obrońcy w sytuacji bramkowej. Znowu "na zamach" jak faul wywalczył pod polem karnym...> Panie Leo, kpina jakaś i horror, o żenadzie nei wspominając

Łobodziński- za krótko grał

Smolarek- Walczył szarpał, ale od kogo miał dostawać podania ? Od Saganowskiego, który nie potrafi grać na skrzydle ? Od krzynówka który nie miał ani jednego dobrego podania więcej niz na 5 metrów? Od drewnianych Dudki i Lewandowskiego ? Sam Roger nie wystarczy, Dodatkowo Smolarek na szpicy to kolejny zły pomysł. Nadawałby się może gdybyśmy mieli 2 ofensywnych playmakerów, a nie mamy. Smolarek jest najlepszy na skrzydle < co zresztą pokazał przy bramkowej akcji- to on dośrodkował do sagana z lewej strony. Sztuka która chujowemu krzynówkowi nie udała się przez półtorej godziny>

Parę słów o taktyce. Nie wierzę że Krzynówek sam wymyślił "albo biegnę sam albo napierdalam z 30 metrów z nieprzygotowanych sytuacji". Albo kazał mu Leo <błąd, mecz taki jak w Lizbonie zdarza się raz> albo go nie opierdolił dostatecznie po Niemcach <błąd, znaczy że nei ma kontroli nad drużyną>. Sagan powinien zamienić się miejscami ze Smolarkiem. Ustawialiby się w trójkąt Sagan-Roger- Smolarek i zawężając dany sektor boiska klepiąc gałę, z tyłu mając jednego z defensywnych pomocników a na drugiej stronie drugiego skrzydłowego rozciągającego obronę.... a tej drużynie nie widziałem żadnego pomysłu <kiedyś wkuwałem na pamięć schematy taktyczne przed treningami i albo nic już z nich nie pamiętam albo po prostu żaden schemat nie działał>. taktyka z jednym napastnikiem zakłada szybkie i częste podłączanie się skrzydłowych. Ani sagan ani krzynówek szybcy nie są. Klepą też się nie dało podejść bo Krzynówek wszystko walił na ślepo albo tracił. Jedynie Roger coś próbował w środku kombinować ale wystarczyło że Ebiego podwoili i już chuj bombki strzelił. Dodatkowo ani krzynówek ani saganowski nie pomagali obronie. Nic. Saganowskiego jeszcze rozumiem , bo to nominalny napastnik ale Jacek... Defensywa- już mówiłem że za wysoko ustawiona. Wyglądali jakby nie ćwiczyli w ogóle pułapek a wysoka obrona VS szybki atak możeTYLKO ofsajdami sobie poradzić.

Mógłbym tak długo , ale jest mi zbyt przykro i smutno po tym meczu. Sędzia nas nie wyruchał bo oprócz karnego dobrze prowadził zawody. Karny niesłuszny ale sprawiedliwy bo my ze spalonego strzeliliśmy. Jeśli Leo wyciągnie wnioski po porażce <Jeleń, na Wichniarka już chyba za późno, taktyka!!!> to bardzo bym chciał by prowadził nas w eliminacjach do MŚ <za to co osiągnął zawsze będzie miał mój szacunek>. Jeśli jutro na konferencji nie przyzna się do błędów to niech spierdala w siną dal.

zapraszam do polemiki

Ostatnio zmieniony 12 cze 2008 23:11 przez Popers, łącznie zmieniany 1 raz

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Dzięki Popres za tak świetne podsumowanie spotkania.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

nie wiem, moze to emocje na gorąco po meczu , możę sie gdzie mylę... zapraszam do dyskusji jeśli ktoś ma gdzieś uwagi.

Ostatnio zmieniony 12 cze 2008 23:33 przez Popers, łącznie zmieniany 1 raz

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Ja mogę się nie zgodzić co do decyzji sędziego głównego. Owszem Roger mógł strzelić gola ze spalonego, ale czy był on odgwizdany. Oczywiście nie był. Tak czy siak wykonana w ostatniej minucie meczu jedenastka praktycznie nie mogła mieć miejsca i wynik powinien zakończyć sie wynikiem 1:0 dla Polski. Sam Leo Beenhakker powiedział po meczu że jeśli przegrywa się mecz choćby 0:3 to i tak ból jest mniejszy ale jeśli przegrywa się w takiej sytuacji jak ta to dopiero jest Ci smutno. Jednocześnie taki wynik oznacza że odpadamy z dalszego turnieju.

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Popers dobrze gada !!!

Piwo mu , flaszkę!

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Dokładnie.

Arbiter w końcu wydał wyrok niekorzystny dla nas, to że wcześniej nie zauważył spalonego to jego problem, mimo wszystko pod koniec nieco zbyt nachalnie i zbyt często oddawał piłkę Austriakom, poza tym gdybym miał się kłócić, to ten felerny faul nie był jedynym podczas tamtej sytuacji. Sądzę jednak, iż nie powinien w ten sposób poprawiać swojej opinii - popełnił błąd na początku, mówi się trudno, nie musi tego w ten sposób "naprawiać".

No to panowie dla nas to już chyba koniec Euro - jest jeszcze cień nadziei ale przypomina mi to sytuację z ostatnich mistrzostw świata - też łudziliśmy się że jedni wygrają z drugimi, ci przegrają. A co wyszło? Brutalna rzeczywistość a nie marzenia.

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Tak na chłodno, to trzeba przyznać że ten mecz nie był zbyt ciekawym widowiskiem. A na pewno był raczej kiepski dla fanów innych drużyn niż Polska, czy Austria.
Pierwsze pół godziny było prawdziwą rzezią niewiniątek. Tylko dzięki miernocie austriackich napastników, Borucowi i odrobinie szczęścia udało się wtedy wytrwać. Po bramce Jasia wszystko się wyrównało, a w drugiej połowie to Polacy zdecydowanie przeważali. Dołujące jest, że właśnie wtedy nie strzelili jeszcze jednej, dwóch bramek. Bo mogli. Może wtedy byłoby inaczej

Ale faktem jest też że sędzia popełnił babola straszliwego, na takim turnieju, w meczu praktycznie o awans i pod koniec doliczonego czasu takich rzeczy po prostu się nie robi. Nawet jeśli miałoby się iść na rękę gospodarzom.
Dla mnie powinno oznaczać to koniec sędziowskiej kariery tego pana.
UEFA, jeśli nie chce by wielkie turnieje były rozgrywane z pomocną rączką i gwizdkiem dla miejscowych, musi zareagować.

No nic, było minęło. Niech nasi teraz zaprezentują się jak najlepiej w meczu z Chorwatami i powoli zaczynają się szykować na eliminacje do Mundialu w RPA. Może tym razem, jeśli się uda zakwalfikować, nie trafimy na gospodarzy.
Leo ma kontrakt, o ile się nie mylę, aż do 2012, więc ma naprawdę dużo czasu na stworzenie fajnej ekipy. Wierzę że wyciągnie wnioski. Tym się przecież różnił od poprzednich, że w eliminacjach do EURO potrafił wziąć gości młodych i z polskiej ligi. Ja tam nikogo innego sobie w jego miejscu nie wyobrażam. Leo to zawsze będzie dla mnie gość.

BTW: Ktoś ma to wrażenie że repra bez szybkich skrzydlowych (Bronowicki/Błaszczykowski) jest jak orzeł bez skrzydeł?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Rafadan_PL pisze:
Leo ma kontrakt, o ile się nie mylę, aż do 2012, więc ma naprawdę dużo czasu na stworzenie fajnej ekipy. Wierzę że wyciągnie wnioski. Tym się przecież różnił od poprzednich, że w eliminacjach do EURO potrafił wziąć gości młodych i z polskiej ligi. Ja tam nikogo innego sobie w jego miejscu nie wyobrażam. Leo to zawsze będzie dla mnie gość.

Taa... ja też. Tyle, że teraz po klęsce na EURO 08 wszyscy "z góry" będą chcieli się go pozbyć. Dadzą nam kolejnego, który również nie da rady i go zwolnią i tak przez następne kilkanaście lat...

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Rafadan_PL pisze:
Ktoś ma to wrażenie że repra bez szybkich skrzydlowych (Bronowicki/Błaszczykowski) jest jak orzeł bez skrzydeł?

no to zależy jak się gra. Beenhakker wybrał od początku wariant z defensywnym środkiem, więc to skrzydła mają być kołem zamachowym w ofensywie i na nich opiera się gra. Bez szybkich gości na bokach pojawiaja się problemy. Wg. mnie Beenhakker powinien zostać. To jego winię za klęskę, ale jednak powienien zostać.... < bo kto inny... >

*

zadra666
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Brakuje nam Franka ....

Hajto też zły nie jest ;p

A o Rasiaku nie wspomonając ;p

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna