Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna

Czy będziesz oglądał/a EURO 2008?
TAK 78%  78%  [ 14 ]
NIE 22%  22%  [ 4 ]
Liczba głosów : 18
Autor Wiadomość
Rafadan_PL
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Cytuj:
nie wiem o co Ci chodzi, Klose który ma w dupie Polskę i się jej wstydzi i wypiera, a Podolski który kilka razy prosił się PZPN o możliwość gry w PL reprezentacji, gdybym był na jego miejscu to po strzeleniu 2 bramek reprezentacji która go olała cieszyłbym się jak głupi, secundo znaczna część jego rodziny nadal mieszka w Polsce

Ehe, Klose to wyjątkowy ****, ale nie ma żadnego związku z moją wypowiedzią. Ja z drugiej strony mógłbym podać Smolarka, prawda nie popisał się dzisiaj, ale Portugalię zatopił i choć wychował się w Holandii Polakiem pozostał.

Sam dokładnie nie pamiętam całej tej batalii o Lukasa(sic!), ale na Wikipedii jak byk można przeczytać że to Podolski odmówił Listkiewiczowi i sam wybrał niemiecką reprę.
Po to wyszedł na boisko w niemieckiej koszuli, żeby strzelać gole naszym. Niech więc zachowuje się jak prawdziwy reprezentant Niemiec i nie ściemnia. Jeśli naprawdę byłoby to dla niego takie ciężkie, grać przeciw Polsce, to aby zachować honor, winien był odmówić gry dzisiaj. WTEDY miałby mój i wielu innych kibiców szacunek. Dla mnie proste.
Zresztą, niech nie gada tylko robi. Jak nakopie Chorwatom i Austriakom po trzy bramki i dzięki temu Polska awansuje dalej, to może mu wybaczę ;)

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Rafadan_PL pisze:
WTEDY miałby mój i wielu innych kibiców szacunek.

dokładnie. dokładnie. dokładnie.
Batalia wyglądała tak że w pewnym momencie mógł wybrać Niemcy albo Polskę, bo PZPN zgłosił się do niego jeszcze zanim wybrał ostatecznie. Tylko że jak Łukaszek zobaczył że może grać w RFN to się na biało-czerwone barwy wypiął. Jak ktoś ma niemieckie obywatelstwo, reprezentuje Niemcy i śpiewa hymn niemiecki to niech nie próbuje wmawiać że nie jest Niemcem. Dla mnie jest tak samo niemiecką świnią jak Ballack czy inny Shweinsteiger.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Mimo tego że urodził się w Polsce pozostaje Polakiem, lecz posiada niemiecki paszport który dostał po rodzicach. Według polskich przepisów jest on obywatelem Polski gdyż obywatelstwo nabył po rodzicach i nigdy się go nie zrzekł ponieważ nikt tego nie wymaga.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Wybacz Wigen ale gówno mnie obchodzi gdzie się urodził. Dla mnie ważne jest jak się zadeklarował, a to zrobił tak jednoznacznie że bardziej już się nie da.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

A i owszem wybaczam. Jednak ja na Podolskiego patrzę mniej przychylnym okiem . Ciekawy jestem tego co będzie mówił jak przegrają mecz i nie wyjdą z grupy.

*

Pavcio
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wigen pisze:
jak przegrają mecz i nie wyjdą z grupy.

Życzę im tego. Dla mnie sprawa obywatelstwa Podolskiego jest prosta- mam zdanie takie jak Popers. Podolskiemu ręki bym nie nie podał. Jak by chciał, to by grał dla Nas. Za Polaka go nie uważam, bo nie postępuje jak Polak (a czyny są ważniejsze od słów).

Wigen pisze:
Kubica jeździ dla Niemców

Jeździ dla prywatnego zespołu, a nie dla niemców. Tak samo np. Krzynówek dla VfL Wolfsburg (prywatnego zespołu), a nie dla niemców.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wciąż senscacje wokół Lukasa Podolskiego (może już zostawić go w spokoju?). Dzisiejsza nowość odnosi się do odebrania obywatelstwa tym osobom które występują w narodowych barwach obcych państw tu również chodzi o wspomnianego Lukasa Podolskiego, ale przeoczono fakt że nasza Konstytucja zabrania odebrania obywatelstwa.

Ten kto wymyślił żeby odbierać obywatelstwo to idiota totalny. Mam tu na myśli polityków. Za to że Polak z niemieckim paszportem strzelił swoim rodakom gola w debiutanckim meczu nie upoważnia ich do odebrania obywatelstwa.

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

1. Poprawka to Podolski pytał PZPN czy może grać dla Polaków, a że był wtedy małolatem to mu powiedzieli spier... (proszę bez wiki mi tutaj, tam 9 latek może pisać co mu się podoba)
2. Został powołany do reprezentacji, nie może odmówić gry, badania wykazują że jest OK, trener mówi graj a on co "nie bo Polacy"? (piłkarze na wypożyczeniach po strzeleniu bramki klubowi macierzystemu też nie pokazują radości)
Ok, dla mnie end tematu Podolskiego (Klose przytoczyłem bo też Polak, ale prawdziwie zgermanizowany).

PS:
Mówił przed meczem, że czuje się Polakiem, że sercem jest Polakiem, ale to jest sport i gra dla Niemiec i dla nich będzie strzelał

Boruc mógł tańczyć jak Dudek a i tak w 2vs1 miał tylko szczęście po swojej stronie (że strzelą akurat w niego)

Jeszcze 2 mecze, damy rade

Zaraz fm'a muszę odpalić ...

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

No to już wiemy że przegraliśmy.

Co gorsze, oba ciosy zostały zadane Polsce przez Polaka... widać dzięki temu jak u nas wygląda selekcja i dbanie o dobrych piłkarzy - wolą grać w reprezentacjach innych krajów, nie dziwię się im.

PS: Mimo wszystko uważam, iż co niektórzy z piłkarzy z całego świata mają o wiele za dobrze - jak można dać komuś kilkadziesiąt milonów zielonych/euro z kopanie? Nawet jeżeli kopie dobrze?

EDIT:
Nie wiem czemu ale otworzyło mi ostatnio post na tamtym z poprzedniej strony - dlatego wyżej jest to co jest :)

*
Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Właśnie teraz od pół godziny trwa kolejny mecz. Tym razem z grupy C która została nazwana mianem "grupy śmierci" Francja podejmuje Rumunię.

*

Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Cytuj:
. Poprawka to Podolski pytał PZPN czy może grać dla Polaków, a że był wtedy małolatem to mu powiedzieli spier... (proszę bez wiki mi tutaj, tam 9 latek może pisać co mu się podoba)

A więc udowodnij mi że ten fragment edytował 9-latek, a nie spec od futbolu.
Zresztą powołuj się raczej na słowa Popersa, jako zapalonego amatora piłki kopanej, niż na wiki. Sam uważasz że to mało wiarygodne źródło ;)

Cytuj:
Został powołany do reprezentacji, nie może odmówić gry, badania wykazują że jest OK, trener mówi graj a on co "nie bo Polacy"? (piłkarze na wypożyczeniach po strzeleniu bramki klubowi macierzystemu też nie pokazują radości)

Psiakrew, a czy jemu, jako wielkiemu gwiazdorowi, spadłby włos z głowy gdyby odmówił? Nie dostałby powołania na następne mecze? Jasssne ;)
Gdyby np. pogadał z trenerem, uzgodnił że w tym meczu nie zagra bo mu serce nie pozwala, a opinii podałoby się że go boli najmniejszy palec u prawej nogi? Co by się stało?
Ale nie, wyszedł na murawę, pierdyknął nam dwie banie, przy pierwszej poudawał jak to jest mu przykro, a na koniec zabrał naszym koszulki i oświadczył że serce ma Polskie.
No rrrrwa mać, do d*** mi jego serce, nie chcę go! Krętactwo niemal identyczne z wykrętami volksdeuchów. Oni też po wojnie utrzymywali że cały czas serce mieli polskie, tylko kuźwa ich czyny mówiło zupełnie co innego.
Aha, by była jasność, Orzechowskiego nie popieram, obywatelstwa nie odbierać, choć osobiście by mnie to zbytnio nie raziło.

Tak, tak, oczywiście, koniec tematu, nie pierwszy raz w dyskusji na ten temat jestem identycznie zbywany. Ech...

Aha, Rumuni remisują z Francuzami 0:0. I dobrze, to sprawiedliwy wynik, choć wolałbym żeby to Rumuni wygrali.
W następnym meczu kibicuję Włochom.

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

lukasamd pisze:
jak można dać komuś kilkadziesiąt milonów zielonych/euro z kopanie?

A próbowałeś tak kiedyś kopać ? Ja tak i powiem ci że to wymaga takich wyrzeczeń że im się należy. Trzeba całe życie temu podporządkować <zero piwka , pizzy itd...>, trzeba mieć predyspozycje mentalne <determinacja, wola walki, wytrwałość - pewnie każdy sobie pomyśli "pfff, nawet ja jestem zdeterminowany", ale mogę zapewnić tych co w piłke nie grywają, że jak wpada na was 100-kilowy obrońca z wyciągniętym butem i trafia was prosto w klate, to żepy się podnieść i grać dalej trzeba mieć pewne pojebanie we łbie> . dodatkowo to jest ciągłe ryzyko- jedna kontuzja i koniec. Ci z najlepszych klubów mają świetną opiekę , ale na początku kariery jak 18-latek zrywa ACL to jest koniec.

Co do Podolskiego, jesli mnie pamiec nie myli to był taki myk, że jednak miał wybór.... ale dobra, skończmy temat bo już nie dojdziemy...

Cytuj:
Zaraz fm'a muszę odpalić ...

:] jakieś sukcesy ? Ja w najnowszym wprowadziłem BKS do Ligi Mistrzów. Ale to nie jest moje ostatnie słowo...

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Fakt jest jeden, gdyby nie on to losy meczu mogłyby potoczyć się zupełnie inaczej. Radości jakoś nie demonstrował, a przynajmniej za pierwszym razem, tylko co z tego skoro i tak to zrobił a wynik poszedł w świat? Wiecie z czego teraz Niemcy będą się śmiali? Z tego, że mieliśmy grać z Niemcami, a bramkę strzelił nam rodak.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

A postawcie się w sytuacji Niemców, dlaczego ma nie grac ich najlepszy napastnik, tylko dlatego ze nie urodził sie w Niemczech (z tego co mówił komentator na 5 szwabskich napastników 1 to rodowity Niemiec ...), miało być end ...

Moja kochana Holandia :D

FM - nowy projekt zaczynam, Aluminium Konin, dowiedziałem sie ze w bazie istnieje i chwila moment w edytorze i już był w II polskiej lidze, tylko ze
-14 piłkarzy
-średnia wieku 17 lat (najstarszy miał 18-19 lat)
-0 funduszy nawet zarząd scouta nie pozwala zatrudnić
-pół meczu i chłopaki siadają
(czyż nie pięknie :D)
Cel: Liga Mistrzów oczywiście :D tak myślę ze kilkanaście sezonów wystarczy

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Nie spodziewałem się wyniku 3:0, w sumie w ogóle spodziewałem się wygranej italiańców, ale jak widać nie poszczęściło im się.

Nie było obrony, dobre kontry Holendrów i oto wynik.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna