Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
Loucipher
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

XBARTEKX pisze:
Bez kitu ale przesadzasz. TO JEST ALMA.

Aha. Czyli "nie przejmuj się, w Medunie dostaniesz łomot, bo TO JEST MEDUNA.".
Gdybyś to powiedział jako członek oddziału, moja odpowiedź byłaby jedna:
"Pakujesz manele, czy mam cię od razu rozwalić za defetyzm?" :D
XBARTEKX pisze:
Na kotach i cambrii straciłem 2 hp ;]

No to to rozumiem. Jakiś zabłąkany rykoszet, czy lekkie potknięcie... takie rzeczy nie spowolnią zespołu. Ale nie sytuacja, że po zdobyciu miasta mam cały oddział ciężko postrzelanych kandydatów na urazówkę w Cambrii. No chyba, że stać mnie na to, aby ich wysłać na leczenie (czytaj: mam drugi zespół ludzi w zapasie).
lukasamd pisze:
Nie przesadzajmy - sam niżej napisałeś 2 razy że czekasz aż wyskoczą zza rogu a to typowy przykład bezmyślności AI w Jaggedach ;)

Skoro komputer tak głupio się zachowuje, to jego własny pech. Zaproszeń im nie wysyłam - sami podłażą :)
XBARTEKX pisze:
Pozatym zanim wyszkole samoobronę i naprawie rzeczy to już wszystko sie poprawi ;]
lukasamd pisze:
dla mnie przerwa w zajmowaniu miast na poziomie kilku dni to normalka (wolę sobie spokojnie wyszkolić samoobronę, naprawić sprzęt itp) więc nawet jak ktoś jest ranny to problemu nie ma

Panowie, nie zrozummy się źle. Nie mam nic przeciwko kilkudniowej pauzie, jeśli trzeba. Przy czym staram się, aby pauza nie była dłuższa, niż potrzeba dla zaprowadzenia w mieście sił samoobrony, które przynajmniej odeprą pierwszy atak. A sześciu ledwo żywych najemników raczej nie da rady jednocześnie skutecznie się leczyć i skutecznie naprawiać/szkolić/patrolować podejścia do miasta. Może nie gram w JA2 na czas, ale każda zmarnowana doba czasu gry wkurza.
lukasamd, czytając Twoje opisy wyposażenia dochodzę do wniosku, że obaj chyba myślimy o tym samym. Albo przynajmniej bardzo podobnym :)
XBARTEKX pisze:
Skoro tak to mógłby rzucić za róg kulki :] . W końcu wtedy przerwanie bardziej prawdopodobne a przeciwnik to jeszcze łatwiejszy cel :] .

Dobry pomysł :) Zresztą już przeze mnie wypróbowany, nawet o tym pisałem :)

"Fight for freedom, kill for cash, play for fun."

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Raz jak łapałem sama pod cambrią. To przyjąłem taktykę wywabienia. W razie alarmu włączają reflektory stałem tak by być poza ich zasięgiem i kosiłem z głośnej broni wrogów. Za każdym razem jak lolki wybiegały to torso shoty i po sprawie. Gdzieś tak jak zostali sami na wieżach ułożył się ładny stos ;].

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Loucipher pisze:
lukasamd, czytając Twoje opisy wyposażenia dochodzę do wniosku, że obaj chyba myślimy o tym samym. Albo przynajmniej bardzo podobnym :)

Może po prostu mamy dobre (sprawdzają się i tu i tu) i podobne gusta? :D

To jest temat o WF więc nie pisałem ale jednak napiszę - nie lubię w Jaggedach walczyć po cichu ani w nocy z wyjątkiem... tak, jest wyjątek... Vietnam SOG69'. To było tak nawiasem i nie będę dalej robił offtopa.

*
XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Loucipher pisze:
XBARTEKX napisał/a:
Pozatym zanim wyszkole samoobronę i naprawie rzeczy to już wszystko sie poprawi ;]
lukasamd napisał/a:
dla mnie przerwa w zajmowaniu miast na poziomie kilku dni to normalka (wolę sobie spokojnie wyszkolić samoobronę, naprawić sprzęt itp) więc nawet jak ktoś jest ranny to problemu nie ma

Panowie, nie zrozummy się źle. Nie mam nic przeciwko kilkudniowej pauzie, jeśli trzeba. Przy czym staram się, aby pauza nie była dłuższa, niż potrzeba dla zaprowadzenia w mieście sił samoobrony, które przynajmniej odeprą pierwszy atak. A sześciu ledwo żywych najemników raczej nie da rady jednocześnie skutecznie się leczyć i skutecznie naprawiać/szkolić/patrolować podejścia do miasta. Może nie gram w JA2 na czas, ale każda zmarnowana doba czasu gry wkurza.

Tak na marginesie jeszcze wcześniej pisaleś że 3 najemników po 10 hp straty to dla ciebie nie do przyjęcia. Przecież 10 hp regeneruje się piorunem. Może zrozumiałeś że chodzili mając 10 hp :].

*
Loucipher
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

XBARTEKX pisze:
przyjąłem taktykę wywabienia. W razie alarmu włączają reflektory stałem tak by być poza ich zasięgiem i kosiłem z głośnej broni wrogów. Za każdym razem jak lolki wybiegały to torso shoty i po sprawie. Gdzieś tak jak zostali sami na wieżach ułożył się ładny stos ;].

A to akurat nie jest zła taktyka :) Wykorzystałeś przewagę, jaką daje strzelanie do oświetlonych celów, samemu będąc nieoświetlonym. Przy czym: taktyka skuteczna tylko nocą - w dzień nie miałbyś szans na przeprowadzenie takiej akcji :)
Dlatego właśnie mój IMP ma umiejętność "Nocne operacje".
lukasamd pisze:

Być może :) Tak, czy owak, wyczułem bratnią duszę :)
XBARTEKX pisze:
wcześniej pisaleś że 3 najemników po 10 hp straty to dla ciebie nie do przyjęcia. Przecież 10 hp regeneruje się piorunem. Może zrozumiałeś że chodzili mając 10 hp :] .

A, to faktycznie, chyba tak to odczytałem. -10hp traktuję jeszcze w kategorii "lekko ranny" i nie tragizuję z tego powodu. Co nie znaczy, że lubię, jak moi ludzie obrywają - najemnik ranny jest jednak nieco mniej sprawny od najemnika zdrowego.
Skoro więc piszesz, że Almę rozkminiłeś mając trzech "lekko rannych" najemników... powiem krótko: to bardzo dobry wynik, jak na miasto najsilniej bronione (nie licząc Meduny).

"Fight for freedom, kill for cash, play for fun."

*

XBARTEKX
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Loucipher pisze:
XBARTEKX napisał/a:
przyjąłem taktykę wywabienia. W razie alarmu włączają reflektory stałem tak by być poza ich zasięgiem i kosiłem z głośnej broni wrogów. Za każdym razem jak lolki wybiegały to torso shoty i po sprawie. Gdzieś tak jak zostali sami na wieżach ułożył się ładny stos ;].

A to akurat nie jest zła taktyka :) Wykorzystałeś przewagę, jaką daje strzelanie do oświetlonych celów, samemu będąc nieoświetlonym. Przy czym: taktyka skuteczna tylko nocą - w dzień nie miałbyś szans na przeprowadzenie takiej akcji :)
Dlatego właśnie mój IMP ma umiejętność "Nocne operacje".
lukasamd napisał/a:

Być może :) Tak, czy owak, wyczułem bratnią duszę :)
XBARTEKX napisał/a:
wcześniej pisaleś że 3 najemników po 10 hp straty to dla ciebie nie do przyjęcia. Przecież 10 hp regeneruje się piorunem. Może zrozumiałeś że chodzili mając 10 hp :] .

A, to faktycznie, chyba tak to odczytałem. -10hp traktuję jeszcze w kategorii "lekko ranny" i nie tragizuję z tego powodu. Co nie znaczy, że lubię, jak moi ludzie obrywają - najemnik ranny jest jednak nieco mniej sprawny od najemnika zdrowego.
Skoro więc piszesz, że Almę rozkminiłeś mając trzech "lekko rannych" najemników... powiem krótko: to bardzo dobry wynik, jak na miasto najsilniej bronione (nie licząc Meduny).

No cóż zgodze sie z większością ale w WF jest taka pora dnia jak wieczorek czyli nie jest to noc ciemna ale takie w miare jasne i aż tak nie są tu poczebne nocne operacje :]. Ale też w dzień to sie tak w miarę sprawdza. Ustawić się tak że ledwo widać i walić torsoshoty.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2