Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 195 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
Popers
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

powiem jedno - dowiedziałem sięwłaśnie że intro jest robione na silniku gry . fakt że to statyczna sekwencja <nie w real time> ale i tak robi wrażenie. Można brać za pewnik że wizualnie będzie świetna.

@Rafadan - nie sądzisz że to jednak trochę mało jak na trzymający w napięciu 30-dniowy countdown?

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A czego się spodziewaliście? Rewolucji takich, że przez cały tydzień będą nawijać o tym w dziennikach? Jeśli informacje jakie wypłynęły z tego teasera to za mało to nie wiem co wiecej byście chcieli, to tylko teaser a nie pierwsze wrażenia z gry.

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Zgadza się Len :-)

Cytuj:
nie sądzisz że to jednak trochę mało jak na trzymający w napięciu 30-dniowy countdown?
Budowanie napięcia to jedna ze skuteczniejszych technik marketingowych ;)
Zapewne przez nadchodzące miesiące możemy oczekiwać kolejnych strzępów informacji (może przecieków kontrolowanych?) na temat F3. Mnie to nie przeszkadza. Im efektowniejsze oczekiwanie, tym efektowniejsze "wejście"! :-D

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Rafadan_PL pisze:
Budowanie napięcia to jedna ze skuteczniejszych technik marketingowych ;)

O tak, zgadzam się w 100% :D

Ja uwielbiam gdy producenci tak robią, dzięki temu jeszcze bardziej oczekuję danego produktu. Twórcy F3 się postarali i nie sądzę by ich reklama zmieniła się w najbliższych miesiącach. Żałuję tylko, że twórcy JA3 nigdy na takie coś nie wpadną :/

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Rafadan_PL pisze:
Budowanie napięcia to jedna ze skuteczniejszych technik marketingowych

no dobra ale ja nie mam 14 lat żeby się jarać każdym małym bzdetem. chcę w końcu wiedzieć co i jak , konkretne info. Nie podważam skuteczności tej metody sprzedawania produktu tylko stwierdzam że mi się ona nie podoba.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A czemu zaraz 14 lat? Niektórzy ludzie po prostu lubią być trzymani w napięciu a inni wolą od razu znać szczegóły tak jak Ty ;) I większość osób tego nie lubi, a przynajmniej wśród fanów Jagged Alliance bo jak tak po troszeczku ujawniam szczegóły z IS zauważam, że niektórzy zaczynają szykować pięści :D

*
Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Len pisze:
A czemu zaraz 14 lat?

nie no tak się tylko wyraziłem... :diabelek:
Po prostu jestem zmęczony tym wszystkim. Pamiętam na samym początku jak F2 wbił w ziemię- miał być F3, nie miał być ,miał,nie miał. A jak ostatecznie miał być to Black Isle wykupili źli,bezduszni ;) kapitaliści i projekt zarzucono. I tak przez 9 lat <to już tyle ?> się miotali. A ruscy spokojnie siedzieli i mody tworzyli <jest nawet jeden dziejący sie w Europie>.

*

Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Co kto lubi, co się komu podoba...

Zresztą nie jaram się samym trailerem i jego "treścią merytoryczną", ale raczej nieuchronnością premiery F3 którą ów filmik zwiastuje :-)
Sam zauważyłeś że
Cytuj:
miał być F3, nie miał być ,miał,nie miał

Wszystko wskazuje na to że tym razem jednak będzie :-)

Cytuj:
A jak ostatecznie miał być to Black Isle wykupili źli,bezduszni ;) kapitaliści i projekt zarzucono.
Raz patrzę na emotikonkę "z przymróżeniem oka", myślę - "żartuje". Ale zaraz potem patrzę na avatar i nie jestem już tego taki pewien ;-)

Cytuj:
A ruscy spokojnie siedzieli i mody tworzyli <jest nawet jeden dziejący sie w Europie>.
No to dopiero bezduszni kapitaliści! Co teraz ci biedni ruscy będą robić jak już się F3 ukarze :-D
Ah! Już wiem! Będą teraz jeszcze ściślej kontrolować polskie odpady chemiczne (zwane przez bezczelnych obszarników - "mięsem") wwożone bezprawnie do Matuszki Rassji, albo tworzyć nowe typy rakiet balistycznych w ramach zimnej wojny II
<sorry nie mogłem się powstrzymać :P >

*

Popers
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

Rafadan_PL pisze:
Co teraz ci biedni ruscy będą robić

To co ruscy robią najlepiej czyli światową rewolucję socjalistyczną i wódkę :D

*

mtl
Awatar użytkownika
Podporucznik
Podporucznik

W sieci dostepne sa juz skany z lipcowego Game Informera, w ktorym glownym tematem jest oczywiscie F3.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Na screenach widac, ze F3 jest po prostu FPP, nici z rzutu izometrycznego. Czyli Fallout 3 nie jest juz 'klasycznym' Falloutem. Dla mnie, jak i zapewne wielu fanow Fallouta, Bethesda po prostu zjebala sprawe. :evil

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Może nie będzie tak źle... FPP w klimatach Fallouta, brzmi nieźle, tylko że taka gra nie powinna nazywać się Fallout 3.

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Ale zaraz, chwila moment! Przecież RPG z widokiem FPP nie musi być wcale zj***ny :!: Jeszcze nic nie widzieli a już smęcą. A co miało być jak na engine Obliviona? Może taka jak w poprzednich dwóch częściach i w 256 kolorach?
Jeśli to będzie miało klimat poprzednich fall'ów i będzie znakomitym RPG (nawet i w widoku FPP, no cóź teraz tak moda, ja też bym izometryczny wolał) to nie widzę powodów by nie nazywało się Fallout III!

Też cholera martwię się żeby ci Bethesdy nie spaprali sprawy jak w oblivionie, ale do ciężkiej cholery, poczekajmy do premiery! ;-)
Wtedy wszyscy będą mieli wszelkie prawa do smęcenia i narzekania :-D

*

Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Wszyscy się zaliczamy do hardcorowych fanów Fallouta (bo kto powie że nie)? ;) .

Ja też uważam że pomysł z FPP nie jest aż tak z*****y. Zmiany nie są złe dopóki są dobre :) . Fallout 3 pozostanie Falloutem 3 bez względu na rodzaj widoku (no chyba że cała gra będzie niewypałem). Może się przecież okazać że pomysł z FPP będzie strzałem w 10. Osobiście też wolałbym izometrię, no ale nie można mieć wszystkiego. W grze będzie wybór między widokiem FPP I TPP. Natomiast Bethsesda powinna pomyśleć nad umieszczeniem w grze możliwości wyboru większej ilości kątów widoku kamery (jak w NWN2).

To co mnie cieszy to wygląd systemu walki. Po pierwsze w grze będzie system pauzy z możliwością dystrybucji odpowiedniej ilości punktów na wykonia konkretnej akcji. Odetchnąłem, wygląda na to że ten unowocześniony system czerpie z tradycji Fallouta i istnieje duża szansa na to że się sprawdzi. Po drugie istnieje możliwość wyboru strefy ataku, a po trzecie wreszcie widać na screenie eksplodującą fasole mutanta. Bardzo dobrze, bo oznacza to że będą krwawe criticale znane z poprzednich części. :diabel2:

Poza tym gra nie będzie się automatycznie dostosowywać do poziomu gracza jak w Oblivionie. Opisy questów i lokacji wyglądają bardzo ciekawie, są niebanalne i nawiązują klimatem do F1 i F2.

Ja bym nie był złym prorokiem, najważniejsze żeby to nie był STALKER 2. Ma być klimatyczny rpg trzymający poziom i nawiązujący do poprzednich części z: ~turowym systemem walki, wolnością podejmowania decyzji i dobrymi questami. Na razie wszystko wskazuje na to że Bethesda jest na dobrej drodze.

*

Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Znalazłem przypadkiem garśc informacji na temat F3 na Gry-Online: http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=34359

Wygląda na to że po "tribalowym" przerywniku z dwójki, tu ponownie stajemy się przybyszem z krypty. I bardzo dobrze! :one:
S.P.E.C.I.A.L. również będzie obecny.
Innym dobrym znakiem jest kategoria wiekowa. Najwyraźniej twórcy nie próbują na siłę "ugrzecznić" świata Fall'a ;-)

Resztę sami przeczytajcie.

*

Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Oto moje plusy i minusy jak na dzisiaj:
Ja wbrew powszechnej opnii jestem raczej pozytywnie nastawiony:

Plusy:

-V.A.T.S. to ciekawe rozwiązanie i może się sprawdzić. Real time odpada całkowicie z wiadomych względów, a system turowy mógłby być...dla niektórych nudnawy (choć ja bym się nie obraził:-P). System aktywnej pauzy może zadziałać prawidłowo zapewniając odpowiednie możliwości taktyczne przy dużej dynamice. Do poprawienia jest wygląd i funkcjonalność interfejsu.

-Criticale!. Taaa, posoka, flaki, latające konczyny:->.

-Ciekawie opisane questy, świat i linia fabularna.

-S.P.E.C.I.A.L. ! - klasyczne podejście do tematu perków. Bardzo dobrze i niech tak zostanie:-).

-Nawiązania, klimat który z Fallouta 3 rzeczywiście może uczynić...Falouta 3:-).

-Brak dostosowywania się gry do poziomu gracza.

-Modyfikacje broni (?).

Minusy:

-Za dużo tu klimatów fantasy!:-/, ma być postapokaliptyczny cyberpunk do ciężkiej cholery, a nie orki biegające ze średniowiecznymi buławami!. Devsi koniecznie muszą popracować nad sprowadzeniem grafiki do "prawidłowego" klimatu i wyglądu. Nie ma tu miejsca ani na Stalkerowy "hiperrealizm", ani na elementy fantasy. Ma być po prostu Fallout.

-Leczenie za pomocą stimpacków - ok, ale wody??!.

-Gdzie narkotyki?. Będzie Jet?. Powinny być.

-Prostytutki?. Jak kategoria +18 to ma być na całego.

-handheld nuclear catapult . WTF?

Oczywiście mam wiele pytan i wątpliwości, ale wstrzymam się z nimi do opublikowania następnych informacji. Jak dla mnie to na razie wygląda to całkiem obiecująco, a ortodoksy zawsze będą narzekać:-).

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  Następna