Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
PeseiK
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Jak w temacie.

Mnie osobiście dziwi, że wróg, widząc że jestem około 5 kroków od niego, nie strzela tylko ucieka w krzaki ("nie martw się i tak cię dopadnę... :twisted: ") ,chowa się tam i nic nie robi (ewentualnie obraca się i wzywa jakieś "posiłki" - smacznego :) - przez krótkofalówkę).

A śmieszy? Hm... wiele jest rzeczy, które mnie śmieszą, np. genialne teksty niektórych najemników :mrgreen: Ale z sytuacji... To taka rzecz, że jestem w trakcie ognia z 2-ma żołnierzami, mój najemnik i wspomnieni dwaj wrogowie są idealnie w prostej linii. Obaj z żołnierzy stoją. Wtem ten stojący dalej i mający przed sobą swojego kolegę wysyła w moim kierunku serię z karabinu... z 3 kulki otrzymał biedak stojący przed nim :) padł na ziemię i jego status komputer określił jako umierający :) No cóż, każda pomoc dla mnie się liczy :D

A co Was dziwi i śmieszy?

*

Bartek0511
Awatar użytkownika
Porucznik
Porucznik

Mnie śmieszy jak wróg spada z dachu wale z tego chyba z 30 min.

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Mnie śmieszy do tej pory każda scenka z Eliotem - po prostu nie mogę jak ten koleś dostaje i dostaje (a na koniec dalej jest za królową :lol: ) i wygląda coraz gorzej. Wytrzymały jednak jest - potrafi przeżyć trafienie w głowę :lol: , ma po tym nawet ślad ale żyje hehe.

Uwielbiam też kiedy mam w oddziale jakiegoś najemnika którego nie lubię i np. dostanie on serią albo wpadnie na minę, fakt robię wtedy quick load ale i tak lubię to zobaczyć.

*
PeseiK
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Hehe, diaboliczny jesteś :D :) ;)

A najbardziej śmieszy mnie scenka która wyświetla się gdy wyślę kwiaty do Meduny - polecam, ta scenka rozwala, to prawdziwa jazda bez trzymanki, mało co się nie zlałem ze śmiechu :mrgreen: :lol:

*

snick
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Ooo, scena z kwiatami jest niezła. :D Teksty Deidranny rozwalają.

Poza tym dzisiaj mi się zdarzyła rzecz z pogranicza dziwności/śmieszności w UC. W nocy miałem na dachu obok siebie IMPa z goglami UV, G3 z celownikami i dwójnogiem (99 pkt. celności) oraz Razora z Veprem (z celownikami i dwójnogiem), ale bez gogli czy noktowizora (Razor ma 92 pkt. celności i umiejętność snajper).

Dość daleko od dachu, w krzakach IMP widział elitarnego przeciwnika (normalne, miał przecież gogle a była noc). Razor go nie widział. We wroga można było strzelać tylko celując w głowę. IMP nie trafił ani razu na chyba 5 prób, strzelanie seriami też nie dało niczego. Natomiast Razor (który przeciwnika nie widział) spokojnie zaliczył 2 headshooty z rzędu. Mówię wam, ten najemnik wymiata. :twisted:

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Takie sytuacje też się zdarzają - Jagged Alliance jest chwalone za realizm, a często nasi ludzi trafiają nie widząc przeciwnika ;) Co fajne - jeżeli jakiś typ cię wkurza, tzn. siedzi w jednym miejscu i nie daje się ruszyć a ty wiesz gdzie on siedzi to można próbować strzelać tam gdzien on jest. Wtedy NIKT nie widzi wroga a jakoś trafiamy... ślepe kule czy co? ;)

*
PeseiK
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Eee tam ślepe - samonaprowadzające :D

Ewentualnie magnesowe - przyciągające się do przeciwników :D

*

Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Niektóre teksty NPC są niezłe. Na przykład Ojciec Walker z Drassen o Papieżu (no o tym naszym oczywiście! :) ) - "Ojciec Święty potrafi wchodzic dyktatorom w drogę ... to chyba coś w rodzaju jego hobby!" :mrgreen:

No i oczywiście duet Eliot i Deidranna! Pod koniec gry aż żal mi tego głupka (zawsze go rozwalam - "nobiles obliże" ;)), ale cóż - taka robota :twisted: . A tak przy okazji ktoś mógłby zrobic małego moda dzięki któremu Eliota da się zrekturowac :P

A najlepsza scena jest wtedy, kiedy Eliot donosi swej królowej że najemników widziano już na przedmieściach Meduny "Może mam ich zaprosic na grilla z okazji ich zwycięstwa??!! - Mam wysłac zaproszenia, wasza wysokośc? - Aaaaarghh! :evil: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

*

Popuś
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Ooo tak, Kabaret Pałacowy wymiata. Ten duet bawi prawie jak "Seksmisja" :mrgreen: "Chciałbym donieść o postępach naszych wojsk..." ;) Z tymi postępami to chyba tak jak na LA, ale koniec z polityką :twisted:
Poza tym podobają mi się niektóre teksty, gdy najemnik widzi rozpadającą się głowę wroga:
"Jasny szlag! Chyba zwrócę swoje śniadanko..." - Trevor
"Nie będzie trudno wytłumaczyć jego matce jak zginął" - Raven
"Hahahaa! (taki dziki śmiech) Przepraszam, to naprawdę nie jest śmieszne" - Buns
Zabawny tez jest text Maddoga, gdy pierwszy raz widzi robale.
"Widziałem już większe robale. Usmażmy je!" (czy coś w tym stylu)
no i Dimitriego
"Słyszałem o takim stworzeniu jak meduza. Właśnie tak je sobie wyobrażałem"

*
PeseiK
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Mi się podobało też, gdy werbujęTrevora + jakiegoś Amerykanina/Amerykankę i mówi rozżalonym głosem:

Americans, what a band of sux! (Amerykanie, co za banda idiotów)

I jeszcze coś... Grunthy też ma świetny tekst - o kolegach z akademiku. Jest boski! Sami zobaczcie :)

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Mnie śmieszy jeszcze jedno, ale tylko w Wildfire PL - broń MSG90, nie mogę z niej. Dosłownie zawsze trafia (można z niej z dużej odległości trafić snajpera na dachu w głowę) i zadaje jakieś kosmiczne obrażenia -200 -400 HP :lol: gorzej jak wróg ją ma :mrgreen: Błąd ten jest ponoć tylko w polskiej wersji Wildfire. Czyżby ktoś chciał "ułatwić" nam grę :?:

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ja niestety nie pamiętam zbyt wiele tekstów z JA2, ale za to z UC bardzo dobrze :wink:. Choćby taki Rude Dog
Gdy zobaczy rozkładające się ciało - "Chyba będę heftał..." albo "Muszę spytać Gumpy'ego czy obcy zapomnieli wyciągnać mu próbnik analny."

*
nemrod
Awatar użytkownika
Starszy chorąży
Starszy chorąży

moze i to makabryczne, ale mnie najbardziej, bawi, jak po strzale w glowe z bliska wszystko sie rozbryzguje, albo jak np Wolfem z bliska strzele ze SPASa w czyjs korpus, to potrafi ten gosc tak malowniczo odleciec do tylu, a jego brzuch jeszcze dalej :P

oprocz tego przychylam sie do poprzednikow, ze rozmowy intymne :P Deidranny z Elliotem wyciskaja lzy :mrgreen:

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Drastyczne sceny to też fajna zabawa ;) w szczególności w JA2,5 jak się ma już berettę :D idę wtedy shadowem na zwiady a snajper rozwala kolesi leżąć na początku sektora ;)

*
Rafadan_PL
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Chyba Barrett'a, a nie berettę :) To pierwsze to karabin prawie że przeciw pancerny, a to drugie to automatyczny pistolet :wink:

A Barrett kosi ładnie. One shot - one kill :)

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna