Pierwsze co mnie bardzo zdziwiło to muzyka w menu i laptopie, ja już ją gdzieś słyszałem bodajże w NO, B2B albo SJ, jest dobra ale kradnięcie muzyki z innych modyfikacji to nie jest dobry pomysł. Samo menu wygląda dobrze. Ale to co zobaczyłem w laptopie... ta tapeta zupełnie nie pasuje, lepiej będzie jeśli przywrócisz oryginalną, reszta laptopu się nie zmieniła.
Nająłem więc najemników z całkiem ciekawymi pukawkami, szczególnie ta którą ma Len. Przeszedłem do mapy i się okazało, że jest nieco odświeżona ale nie wiele. Za to ciekawe, że niektóre sektory zostały umiejscowione na wodzie, dobrze że jest jakaś odmiana i nie trzeba chodzić ciągle płaskim lądem. Pierwszy sektor gry się nie zmienił, jak i drugi, i mam wrażenie że wszystkie sektory na drodze do Varrez pozostały niezmienione ale tam nie szedłem, poszedłem w górę by sprawdzić co to takiego tam jest.
Pierwszy nowy sektor do jakiego weszłem jest słabo zaprojektowany, za mało szczegółow, dalej jest lepiej ale wciąż zdarzają się błędy typu kanciaste brzegi jeziora albo śniegu.
Gdy nastąpiła walka bardzo mnie raziły odgłosy broni, nie wiem co to jest ale myslałem, ze coś z moimi głośnikami się dzieje. Napewno nie przypomina to wystrzału z broni i należy poprawić. Jak pisałem bronie są ciekawe ale denerwuje mnie, że prawie każda z nich to pojedynczego wystrzału wymaga conajmniej kilkanaście punktów! Denerwuje to gdyż nie można oddać więcej niż jeden strzał na turę. I jeszcze coś z wrogami się dzieje, zamiast do mnie strzelać to siedzieli albo uciekali nie wykorzystując nawet przerwania.
A co do broni. Jak to się dzieje, że w każdej polskiej modyfikacji jest/będzie/miała być moja ulubiona broń Vintorez VSS? :mrgreen: Jednakże cieszę się że ją ujrzałem i od razu ją dałem Magicowi, tylko od kiedy Vintorez ma ciągły ogień? :wink:
Aha, u mnie gra coś zaczęła skakać. Coś tam nakombinował w exeku?
Narazie tylko tyle bo nie grałem zbyt wiele. Jak widzicie skupiłem się głównie na wadach ponieważ one podczas gry były najbardziej widoczne i mam nadzieję że Bartek nie będzie miał mi tego za złe, ale mimo to modyfikacja nie jest zła. Oczywiste jest, że nie ma szans konkurować z Urban Chaos, ale można w nią pograć, tymbardziej że jest to rodzima modyfikacja, jedna z niewielu. Żałuję tylko, że nie ma nowych postaci i, że gra nie przeszła zewnętrznych testów co pozwoliłoby na wyeliminowanie niepotrzebnych błędów.