Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Techland to największa polska firma tworząca gry, ich największe hity to Chrome, Xpand Rally a ostatnio Xpand Rally, Call Of Juarez oraz tworzone obecnie Chrome 2 i Warhound.

Ale w tym temacie mowa będzie o tym ostatnim, czyli Warhound. Od kilku miesięcy wiadomo, że Techland pracuje nad tą grą lecz dopiero niedawno oficjalnie potwierdził, że prace trwają. Gra powstaje na silniku graficznym Chrome Engine, który ostatnio pokazał swoje ogromne możliwości w grze Call Of Juarez (ci co grali potwierdzą).

Warhound ma być taktyczną grą FPS z elementami cRPG. Gra ma oferować bardzo duże możliwości w otwartym świecie. Za dużo o nim nie wiem ale możecie przeczytać na Gry-Online. Gra jest tworzona na PC oraz na... konsolę Xbox 360! Tak więc jeśli z konwersją Call Of Juarez się wyrobią to będzie to druga gra, a trzecia to będzie Infernal, który też zostanie skonwertowany na tą konsolę.

Warhound wzbudza bardzo duże zainteresowanie zarówno w polsce jak i za granicą. Call Of Juarez osiągnął duży sukces choć mniejszy niż się spodziewano, Warhound może być naszym drugim rodzynkiem.

Oficjalna strona gry
Warhound (PC) - Informacje na Gry-Online
Warhound (Xbox 360) - Informacje na Gry-Online

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Po obejrzeniu screenów zgadzam się z tym że może być kolejną dobrą a polską grą :) Oby tak dalej bo grafa wygląda bardzo ładnie (choć to tylko screeny) i pasuje do strzelanki. Może będziemy mieli takiego polskiego Crysisa? :D

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Grafika jest za****ta:-), identyczna jak w Call of Juarez. Widać że właściwie zmienili tylko tekstury postaci. Może być fajna gierka.
Może ja jestem nienormalny i wszystko mi się kojarzy z Jagged Alliance :P , ale czy wam się nie wydaje że niektóre screeny...by pasowały do Jagggeda?.
Ech, Jagged z takim (ale zmodyfikowanym enginie)...czujecie? :D

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

No gra ma taki klimat, takie barwy, że byłby chyba o wiele lepszym silnikiem dla JA3 niż ten, który obecnie używają (zbyt kolorowy). Ale wyobrażacie sobie strategię i to turową z takimi wymaganiami? :D Ale silnik pozwala na tworzenie wielkich map więc sektory mielibyśmy olbrzymie.

Warhound rzeczywiście może być polskim Crisis, zadziwiające jest to, że firma z polski zdołała stworzyć taki silnik graficzny. A od Chrome się zaczęło, już ta gra była w każdej recenzji chwalona za grafikę, a nawet dziś jak ją włączam zachwycam się poruszającą się, żywą roślinnością, wspaniałymi dżunglami i wielkimi mapami.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Chrome rzeczywiście był dobry ale miał spore wymagania a i bez bugów się nie obyło. Ja sam nie grałem ale po przeczytaniu kilku recenzji zrezygnowałem właśnie ze względu na nie (ponoć bardzo odechciewało się grać). W Call of Juarez niczego złego (na szczęście!) nie zaobserwowałem :)

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Techland uderza po raz kolejny. Wchodząc na stronę główną Techlandu nie trudno zauważyć bannera, który przenosi nas do pewnej strony.

A na stronie tej największa Polska firma tego typu prezentuje najnowszą generację swojego silnika, który zwie się Chrome Engine 4. Na załączionych screenach, a jest ich 4 po jednym z każdej najnowszej gry, wyraźnie widać jak szczegółowy potrafi być ten silnik.

Ale to co nas najbardziej interesuje to informacje i screeny z gry Warhound o której mowa w tym temacie. Obejrzyjcie screeny a sami się przekonacie, nie są one idealnej jakości ale widać najważniejsze. Zauważyć da się też tekstury słabej rozdzielczości ale to dobry znak, przynajmniej dla mnie, gdyż wiem, że Warhound nie będzie grą, która będzie musiała przeleżeć na półkach w domach 2 lata zanim ktoś będzie mógł w nią pograć. Szczegóły poniżej.
Techland Game Developers Conference

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja tylko powiem że strona Techlandu jest nieco dziwna jak na firmę która zrobiła Call of Juarez a teraz szykuje kolejny hicior - nie ma na niej żadnych informacji o Call of Juarez czy możliwości jego zakupienia :| .

Sorki za offtopa.

A co do screenow z samego Warhounda - wyglądają "apetycznie" że tak to ujmę :)

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Oby tak było, nie sądzę jednak żeby gra miała dużo niższe wymagania niż Call of Juarez (no i oby tomb-raiderów nie było).

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Strona Techlandu jakiś czas nie działała, gdy wróciła zniknęła parę newsów, musieli mieć problemy z bazą danych. A jakby tego mało teraz nie działa poprawnie. Na szczęście jak się dowiedziałem od jednego z Techlandu robią zupełnie nową stronę wiec tą już się tak nie przejmują.

Lemur: Warhound będzie taktyczną strzelaninką :) Wiec jak na moje oko coś pomiędzy Billem i Rayem ;)

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

A ja ze screenów i z tego wnioskuję że to będzie coś a'la Far Cry.

*
Lemur
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Fakt, klimat jest podobny, ale Far Cry mi się bardzo szybko znudził. Niestety, FPSy już tak mają. Zobaczymy co będzie z tym Warhoundem.
A tak swoją drogą, Far Cry to następna giera która mogłaby podpasić pod silnik Jagged Alliance...

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Heheheh... no tak tym bardziej że tam też mamy najemników ;) Nie zgodzę się że FPSy tak mają - zależy od gustu i tyle :P

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ok, ok ale znowu zaczynacie schodzić z tematu, nie przesadzajmy :)

Ogólnie to Warhound bardziej mi się podoba niż Far Cry, jeśli chodzi o grafikę. Dlaczego? Far Cry jest trochę zbyt kolorowy, wyraźnie przesadzono z barwami no ale nie dziwmy się, te gry dzieli kilka lat.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja bym dodał że kilka lat ery gier wykorzystujących efekty directxa 9 którą far cry de facto rozpoczął.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Techland udostępnił filmiki z gry w tym jeden teaser. Naprawdę jest co oglądać, grafika robi ogromne wrażenie, w tej grze jest coś czego nie ma nawet Crysis (i chyba zadna inna gra poza Call Of Juarez), tą rzeczą jest rozmazywanie się obrazu, który jest dalej lub bliżej elementu na który patrzymy (tak działa ludzkie oko). Muzyka jest fajna a klimat świetny, to wszystko wygląda naprawdę dobrze, teraz okreslenie 'polski Crysis' pasuje jak nigdy.

Filmiki możecie pobrać ze strony oficjalnej gry, a jesli nie chcecie pobierać to na Gry-Online możecie obejrzeć teaser pod tym linkiem. Jest na co patrzeć.

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2, 3, 4, 5  Następna