Doprecyzuję. Wiele, wiele lat temu, kiedy o internecie wiedzieli nieliczni, zagrywałem się w turówki - zaczęło się chyba od Sabre team, Ufo 1 (enemy unknown?) no i kultowe Jagged alliance. Potem po kolei różne sequele itd... teraz natknąłem się na najnowszą wersję Jagged'a - Flashback, położyłem żonę i dzieci spać i odpaliłem Flashbacka... no i mieszane uczucia. Niby wygląda to to ładnie, niby coś nowego, ale to chyba nie ta para kaloszy... ale napalić się napaliłem na dobrą turówkę i już nie odpuszczę. A że jak dobrze widzę, w tzw. mięczyczasie pojawiły się jakieś mody, dodatki, nowe części - zapytuję: Która część ze wszystkich zasługuje na miano obiektywnie najporządniejszej? (celowo nie piszę najlepszej...) mając mało czasu na takie rzeczy nie mogę sobie pozwolić na eksperymentowanie i instalowanie wszystkich części... Pomożecie? Którą część zainstalować, aby długie jesienno-zimowe wieczory nie były zmarnowane?
Z góry dziękuję!

tam już dosłownie wszystko jest brane pod uwagę, brakuje chyba tylko wpływu wiatru 

Zanim zdecydowałem się przejść, długo naszukałem się w necie angielskich plików dźwiękowych i polskich napisów (bo wersji "półpolskiej" - bez dubbingu, ale z napisami - chyba nie ma). Więc jak będziesz miał jeden wieczór (to raptem kilka sektorów), to również możesz spróbować.