Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 699 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 47  Następna

Czy mod 1.13 uważasz za dobry?
Tak 94%  94%  [ 136 ]
Nie 6%  6%  [ 8 ]
Liczba głosów : 144
Autor Wiadomość
Svean
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Miotacz ognia OK - był w kilku wersjach czy to w v1.13 czy nawet w Urban Chaos przed erą 1.13 ;)

Ale artyleria....?
Nie jestem przekonany czy to dobry pomysł - przede podejrzewam że będzie to trochę przegięcie, bo ostrzał artyleryjski stosuje przede wszystkim w celu przygniecenia piechoty (co obniża morale, daje czas na oskrzydlenie i szturm ew. wzięcie do niewoli), ew. zniszczenia umocnień i osłon (zburzenia budynków) a niekoniecznie "fizycznej eliminacji".

Poza tym artylerią powinien dysponować dyktator, a już na pewno nie paru najemników zrzuconych ze śmigłowca... dodajmy że w sumie to artyleria w grze jest - moździerz to co bynajmniej nie pluszowy miś targany ze sobą dla "+10 do charyzmy".

Zresztą ten miotacz ognia na filmiku także jest ostro przegięty - nawet jeśli sama idea nie jest zła to miotacz służy do niszczenia siły żywej (i siania strachu/paniki) na bardzo BLISKIE odległości (na pewno nie dalej niż efektywna celność pistoletu) za osłonami (w bunkrach i umocnieniach, ew. krzakach na których mieszanka może się zatrzymać). Generalnie w grze powinien działać jak coś w rodzaju granatu zapalającego posiadającego bardzo duży współczynnik przygniecenia...

Ale filmiki to narazie generalnie propaganda - zobaczymy co z tego wyjdzie - ma nadzieje ze w miare realistycznie...

*

Klepczar
Plutonowy
Plutonowy

nie no miotacz ognia fajny, tylko mocno przegięty. (zakładam że na filmie wywalili cały zbiornik, jeśli nie to ostre przegięcie)
miło by było go nieco osłabić, szczególnie że ja np. gram na podwojonym zasięgu broni...

wyżej dobry pomysł: granat z dużym przygnieceniem (ja bym to sprecyzował do serii małych granatów wywołujących pożar (mały pożar!) z dużym pinowaniem przeciwnika)

a artyleria....
skąd do vibrio cholare najemnicy mają takie wsparcie!?
i jeszcze ta odległość z której celowali... (namierzanie artylerii stojąc 10 pól od celu!?)
co z celnością?
i co to było? pojedyncza jednoczesna salwa z 10+ luf??

to już przesada.
Sam grając potrafiłem wystawić 4osobową drużynę z dwoma moździerzami (i dwoma nosidełkami z granatami do nich)
jako forfunowe wsparcie dla atakującej drużyny...
ale coś takiego??
to już pomyłka.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Artyleria dobra rzecz tylko wolałbym żeby to był pokaz w formie testu i pokazania jak to wygląda. A na co dzień nie będzie ona dostępna dla gracza. Bo to by było przegięcie. Dobrze jakby ustawili na mapie artylerię i po zdobyciu tego sektora dopiero gracz miałby możliwość kierowania ogniem.

*

Coyote123
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Jakby dali do nowej wersji miotacz o osłabionym zasięgu oraz lokacje z artylerią jak to byłoby wspomniane wyżej to byłoby super. Ach już wyobrażam Steroida z zapalarą :D Pasuje do niego jak ulał :P.

*

Ant4gon1st
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Buahahhahh padłem :D No tak, były strażak :diabelek:

Enyłej, ja za to mam nadzieję, że efekty dźwiękowe zostały wstawione na szybkiego, bo jeśli to to będzie w pełnym patchu, to ja dziękuję. No i jak na moje oko, to miotacz nie powinien mieć za cholerę zasięgu większego niż ok 7-8 pól.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Nooo, zależy jaki, poczytaj sobie o zasięgu ciężkich miotaczy piechoty z drugiej wojny ;)

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Assur-ad-mu pisze:
Artyleria dobra rzecz tylko wolałbym żeby to był pokaz w formie testu i pokazania jak to wygląda. A na co dzień nie będzie ona dostępna dla gracza. Bo to by było przegięcie. Dobrze jakby ustawili na mapie artylerię i po zdobyciu tego sektora dopiero gracz miałby możliwość kierowania ogniem.

Jestem za.

Zdobycie sektora z rakietami SAM mogło by dawać dostępność artylerii w sektorach w których łapią rakiety z powietrza.
Ale mogłaby zamiast ładunku HE zrzucać napalm albo coś innego (ale nie burzącego).

Miotacz ognia musiałby zabijać jednym hit-em...a to nudne :no:

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Czy wiecie coś na temat wyjścia pełnej wersji dla 1.13 v5744 :?:

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

5744 ominęli
5990 robią
pełna wyjdzie gdzieś z numerem 7129 :>

czyli mam rozumieć, że na ten czas najnowszą pełna wersją 1.13 jest v4870 :?:

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
czyli mam rozumieć, że na ten czas najnowszą pełna wersją 1.13 jest v4870 :?:

Dokładnie tak :(

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Niby na początku dali artykuł o żarciu i piciu, brudzenie i przegrzewanie broni jak dla mnie pomysły bez dalszego wykorzystania....ale teraz szpieg, nalot z powietrza, pojmanie wroga, bunt w więzieniu, linka do cichego zabijania...podobają mi się te pomysły...To coś dla mnie :P

Ciekaw jestem kiedy wyjdzie ta najnowsza wersja. Ktoś wie?

*

Piotr_1987
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Nie wiadomo ... przy ostatniej próbie komunikacji na Bear's Pit zostałem pięknie olany przez parę dni, do dziś brak odpowiedzi. Na chwilę obecną można zaobserwować większą ilość pracy przy AIMNASie niż samej 1.13 / najnowsza wersja to bodajże 6116

*

mac402
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

micand1989 pisze:
Niby na początku dali artykuł o żarciu i piciu, brudzenie i przegrzewanie broni jak dla mnie pomysły bez dalszego wykorzystania....ale teraz szpieg, nalot z powietrza, pojmanie wroga, bunt w więzieniu, linka do cichego zabijania...podobają mi się te pomysły...To coś dla mnie

Z tego co wiem to były naloty w Demise of Man, w 1.13 nie ma i chyba nie będzie. Jest większość kodu już w oryginalnej grze, ale się nikt za dokończenie tego na Bear's Pit nie zabiera.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 47  Następna