Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 231 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
Starchris
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

*

chester
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Oni w ogóle nie zrozumieli o co ich pytałem i walnęli od razu linki do najnowszych nie stabilnych wersji, jak przecież prosiłem ich o rozwiązanie problemu na stabilnych wersjach, a nie na betach.

Zrobiłem na szybko we własnym zakresie małego patcha na tą wybrakowaną mapę. Zobaczcie czy Wam coś takiego spasi. Jak tak to zrobię dokładne wersje na wszystkie rozdzielczości.

Po wypakowaniu, wrzućcie to bezpośrednio do katalogu z Waszą grą, gdzie już macie zainstalowanego AIMNASA w wersji 21. Następnie ustawcie rozdzielczość w ini edytor na 800x600 i uruchomcie grę.

Załącznik:
Data-AIM.7z [428.31 KiB]
Pobrany 130 razy

*

chester
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

ciekawi mnie dlaczego tak się dzieje ze mapa jest wybrakowana...
skoro aimnas 21 jest stabilny powinien być w pełni dobry włącznie z mapą bo założę się że u innych graczy po wgraniu Aimnas 21 wszystko jest elegancko...wiec czemu u nas jest zle ;/

czy ta mapa z błędami wpłynie na przebieg gry itp?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

To jest tylko brak linii, nie powinno to wpływać na nic.

*

chester
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

ten gość mówil cos ze to przez to ze mam ja 2 gold,...niby co to ma do rzeczy...

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

On mówił, że źle instalowaliśmy, najpierw powinniśmy zainstalować JA2, na to 1.13, a dopiero na to AIMNAS, próbowałem i dalej to samo.

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam panów ja gram na nie oficjalnej wersji i mape mam dobra.

http://kermi.pp.fi/JA_2/v1.13_Releases/ ... ld/AIMNAS/

ale wydaje sie ze przestrzeliwuje się dachy i trafia we wrogów ;/ chyba buggg i jak nosze niektóre rzeczy z kamuflarzem kamuflarz mi się nie zwiększa ;/ ;/ jak naprawć te bugi...??

dlaczego na nie oficjalnych wersjach lub betach ainmasa mam dobre mapy a na ainmas 21 oficjalnej wersji taki błąd??

P.S czy w wersjach oficjalnych poziom INSANE też wygląda jak nowicjusz??? niby jest dużo przeciwników w sektorach ale mało jest sektorów z przeciwnikami...przeciwnicy są tylko w miastach i rzadko luzem...

jak grałem w ręcznie robionego 1.13 wildfire to tam nie szło przejść gry na insane z omerty nie szło wyjść bo zaraz zajmowali tam była ostra walka a tutaj lipa czemu tak jest to tak ma być czy to kolejny błąd??????????

grałem też tutaj w bety

https://jagged-alliance.pl/plik507/

ale co znaczą te krzyżyki nie wiem...sektory nie różnią się specjalnie...

czy wersje bety lub nie oficjalne są jakieś wybrakowane lub mają pełno błedów w porównaniu do oficjalnej 21?

mam jeszcze takie pytanie co to znaczy :

If you don't feel like testing, the current full release is still v21, get it here and drop it over a JA2 installation with Tais' latest unstable SCI. - że co mam zainstalowac Aimnasa 21 na niestabilną wersje SCI ??? a z kąd ją wezme i dlaczego tak??

(zainteresowałem się ang. stroną bo może jak zainstaluje tego 21 bede miał full eng. ) CZEGO OCZYWIŚCIE NIE MOGĘ ŚCIĄGNĄĆ !

to tekst gościa na tej stronie :
http://www.ja-galaxy-forum.com/board/ub ... 180&page=1

wierze ze Starchris odpowie na dręczące mnie pytaniA. dzieki i pozdro !

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

kyle_shadow_simmons pisze:
ale wydaje sie ze przestrzeliwuje się dachy i trafia we wrogów ;/ chyba buggg i jak nosze niektóre rzeczy z kamuflarzem kamuflarz mi się nie zwiększa ;/ ;/ jak naprawć te bugi...??

Nie naprawisz tych bugów. Autorzy moda o nich wiedzą i je naprawią w przyszłości.

dlaczego na nie oficjalnych wersjach lub betach ainmasa mam dobre mapy a na ainmas 21 oficjalnej wersji taki błąd??

Nikt nie wie, ja też, konkretnej odpowiedzi u twórcy moda też nie otrzymałem, więc chyba już nikt nie wie.

P.S czy w wersjach oficjalnych poziom INSANE też wygląda jak nowicjusz??? niby jest dużo przeciwników w sektorach ale mało jest sektorów z przeciwnikami...przeciwnicy są tylko w miastach i rzadko luzem... jak grałem w ręcznie robionego 1.13 wildfire to tam nie szło przejść gry na insane z omerty nie szło wyjść bo zaraz zajmowali tam była ostra walka a tutaj lipa czemu tak jest to tak ma być czy to kolejny błąd??????????

Tego nie wiem. Odpal oficjalną wersję i sprawdź sam.

jak grałem w ręcznie robionego 1.13 wildfire to tam nie szło przejść gry na insane z omerty nie szło wyjść bo zaraz zajmowali tam była ostra walka a tutaj lipa czemu tak jest to tak ma być czy to kolejny błąd??????????

Trzeba poczekać na oficjalna stabilna wersję. No a jak jest w becie, też insane wygląda jak nowicjusz?

ale co znaczą te krzyżyki nie wiem...sektory nie różnią się specjalnie...

Tylko te sektory zostały wykonane na nowo, przede wszystkim jako wielkie mapy, poza tym w pozostałych (w tych bez krzyżyka) nie znajdziesz ani jednego wroga.

If you don't feel like testing, the current full release is still v21, get it here and drop it over a JA2 installation with Tais' latest unstable SCI. - że co mam zainstalowac Aimnasa 21 na niestabilną wersje SCI ??? a z kąd ją wezme i dlaczego tak??

(zainteresowałem się ang. stroną bo może jak zainstaluje tego 21 bede miał full eng. ) CZEGO OCZYWIŚCIE NIE MOGĘ ŚCIĄGNĄĆ !

SCI to SINGLE CLICK INSTALLER, czyli cała modyfikacja w jednym archiwum, dzięki temu wystarczy, że zainstalujesz JA2 i na to wrzucisz SCI np AIMNASA. Każdy mod, który do instalacji nie wymaga żadnych dodatkowych plików poza oryginalnym JA2 można nazwać wersją SCI.

Nie wiem dlaczego, ale oni pokasowali wszystkie linki do v21 i nigdzie tego nie ściągniesz poza naszym działem download. Jedynie wersja 20 jest dostępna.

http://kermi.pp.fi/JA_2/v1.13_Releases/ ... ld/AIMNAS/

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

gram ww wersje 20 ale jest tam kilka bugów...

a ta oficjalna 21 na foru m to full pełna wersjA tak?

w obu przypadkach gra jest łatwa na insane

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

gram ww wersje 20 ale jest tam kilka bugów...

Tego nie zmienisz ani w wersji 20, ani w wersji 21 i przestań zawracać już głowę o te bugi, bo z nimi nie da się w tych wersjach nic zrobić.

a ta oficjalna 21 na foru m to full pełna wersjA tak?

Tak.

w obu przypadkach gra jest łatwa na insane

No to trudno, tego nie zmienisz i już. Albo grasz tak albo nie graj w ogóle.

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

chyba lepiej grać w oficjalną (bez mapy) czy w zbugowaną 20ke... jak uważasz ?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

No wiadomo, ze w oficjalną v21.

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Czzy wersja oficjalna 21 Ainmas dużo się różni od wersji nieoficjlnej 20 Ainmas??? Testował ktoś??

*

kyle_shadow_simmons
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Witam! Ostatnio podczas gry w Ja Ainmas 21 zauważyłem że poziom ''szalony'' nie sprawia trudności a mianowicie przeciwnicy są bardzo łatwi do pokonania i jest ich bardzo mało na mapie Arulco. Wrogie jednostki występują tylko w miastach lub w okolicach a wolne patrole to rzadkość. Po zdobyciu miasta nawet nie trzeba go bronić bo nikt go nie atakuje. Kiedy grałem w Wildfire 1.13 (starego) tam nie dało się wyjść z omerty bo wróg osaczał z każdej strony a przeciwnicy byli agresywni.

Otóż zajrzałem do pliku Ja2_options i jest tam kilka opcji do zmiany ale nie wiem dokładnie które przestawiać.

Wiec pytanie brzmi które parametry gry zmienić żeby wrogowie byli maksymalnie agresywni a gra była nie do przejścia i na jaki poziom ustawić obrażenia od wybuchów, broni itp. żeby gra była bardzo realistyczna wiadomo wybuchy od razu zabijają tak jak i strzały z broni palnej w głowę itp...

i najważniejsze w którym pliku Ja2_options przestawić te parametry przypominam że mamy ich trzy po jednym w folderze data , data 1.13 i data aim

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna