BTW. Do renderowania nowych animacji z modeli 3d potrzebne są w zasadzie 3 rzeczy:
1. Osoba umiejąca obsłużyć program do grafiki 3d - musi ustawić odpowiednią kamerę i oświetlenie, dodatkowo musi połączyć animację z modelem, ale o tym niżej. Element wg. mnie najważniejszy.
2. Animacje postaci - i tutaj "błogosławieństwem" było by uzyskanie modelu postaci wraz z animacjami z wspomnianego Real Death. Animacje były by z głowy, w przeciwnym razie animacje trzeba by zrobić od nowa.
3. Model 3d postaci. Tworzyć nowy? Jestem na nie. O wiele prościej było by użyć powszechnie dostępnych modeli z innych gier - prosty przykład - http://www.garrysmod.org/downloads/?a=view&id=132592 - a jest tego masa, z samych Call Of Duty mamy całą armię. Pytanie tylko, jak te modele z tymi teksturami będą wyglądały pomniejszone do skali oryginalnych animacji. Ale póki nie spróbujemy to się nie dowiemy

Pliki ze strony Garry's Mod są w formacie mdl, ten konwertujemy na smd i możemy śmiało otwierać taki model w 3ds Max. Teraz tylko połączyć nowy model z animacjami z Real Death i bum, mamy nowe animacje żołnierzy dość małym nakładem pracy. Co myślicie? Lutek, kiedy bierzesz się do pracy?

jednak raczej nieprzydatne.Przy pomniejszeniu do wielkości "duszków"mogą stać się nieczytelnymi plamami.Grafika w JA2 ma swój styl,taka trochę przaśna ale też klimatyczna i to chciałbym zachować.Dlatego spróbuję łopatologii lub znajdę inne rozwiązanie.Tymczasem prośba do forumowiczów;czy te projekty,Waszym zdaniem trzymają "styl" JA2.Każda krytyka mile widziana