Niemniej pragnę poinformować że mniej-więcej weekendowa poprawka (24.08.2012) dodała m.in. (z takich ważnych rzeczy):
- opcję ustawienia broni w gotowości do strzału (można to zrobić w jednej rundzie a w następnej tylko strzelać) - moim zdaniem bardzo ważna rzecz i bardzo fajna;
- dropy itemków do craftingu (typu taśma, soczewki, craft kit czy nawet holosight, grip, bipod) , - craftingu jeszcze nie ma ale narzędzia i materiały już można gromadzić (!!!), poza tym sugeruje to że będą dodatki do broni (co ciekawe chyba tylko bronie typu common mają ikonkę craftingu);
- poszerzone opisy itemków - np. teraz każda broń ma wypisane ile strzałów wali serią, jaki ma bonus do przerwania i ile dają kolejne przycelowania - małe a cieszy;
- zróżnicowanie dropów w zależności od poziomu (?) a może zużycia paliwa (?) - tzn. teraz robiąc niskolevelowe misje w te i spowrotem zdobywamy czasem po 1 przedmiocie, natomiast na wysokolevelowych zazwyczaj wypada znacznie więcej (zwłaszcza do craftingu). Ma to sens o tyle że na trudniejsze misje trzeba wydać znacznie więcej fuela i... są trudniejsze (potem zwykle trzeba się leczyć lub naprawiać kamizelki).
- pojawiły się specjalne strefy walk w ramach sojuszy (nie testowane, ale wygrane za strefę są ciekawe).
Przyznam że jak to zobaczyłem to się podjarałem a zaraz potem 3 kolejne misje mi się zawiesiły i odpuściłem sobie, niemniej w miedzyczasie był kolejny update i misje już śmigają. Podejrzewam że jak się pojawia granaty (a liczę że się pojawią) to będzie sporo do balansowania i poprawiania, niemniej narazie - podoba mi się kierunek prac nad JAO. Granaty mają szansę dodać powera innym klasom prócz snajperów