Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Bart_Tut
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

"- Dodano inwentarz sektora w postaci przycisku "Zbierz wszystko do jednego miejsca"

Jakoś nie mogę tego znaleźć, jest tylko przycisk który zabiera wszystkie przedmioty z jednego dropa do ekwipunku mojego najemnika.

*

Rixi
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Bart_Tut pisze:
"- Dodano inwentarz sektora w postaci przycisku "Zbierz wszystko do jednego miejsca"

Jakoś nie mogę tego znaleźć, jest tylko przycisk który zabiera wszystkie przedmioty z jednego dropa do ekwipunku mojego najemnika.

Jest to przycisk "Loot All" gdy podchodzimy do zielonej teczki upuszczonej przez zabitego przeciwnika (czyli jego rzeczy) i gdy go klikniemy zbieramy wszystko do naszego najemnika, oczywiście najemnik musi mieć wszystkie sloty wolne aby zebrać wszystko (czyli : 10 wolnych slotów = 10 rzeczy zebranych natychmiast).

Jeden ból... jeśli czyścimy sektor z przedmiotów i zbieramy do jednego miejsca to przydał by się też przycisk "Drop All" a go nie ma :/ i trzeba wywalać wszystko pojedynczo.
Bardzo pomaga teraz to że nie spada energia najemników, można znacznie szybciej oczyścić sektor z przedmiotów.

Jeszcze wracając do inwentarza - NIE JEST ON SEKTOROWY ani GLOBALNY tylko PRZEDMIOTOWY! :) ( działa na przedmiotach upuszczonych przez zabitych przeciwników).

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Rixi pisze:
Jeszcze wracając do inwentarza - NIE JEST ON SEKTOROWY ani GLOBALNY tylko PRZEDMIOTOWY! ( działa na przedmiotach upuszczonych przez zabitych przeciwników).

Tak, zgadza się, masz rację. Sprawdziłem to teraz dokładnie w praktyce jak w rzeczywistości działają te opcję i okazało się, że niektóre z nich zdecydowanie za mocno zdefiniowałem. W tej aktualizacji nie ma ani mgły wojny ani inwentarza sektora. Opcje, o których myślałem, że mają działać tak i tak okazało się, że służą do całkowicie innych niezbyt ważnych czynności. Niestety :/

Przepraszam wszystkich za wprowadzenie w błąd.

*

Rixi
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Starchris pisze:
Tak, zgadza się, masz rację. Sprawdziłem to teraz dokładnie w praktyce jak w rzeczywistości działają te opcję i okazało się, że niektóre z nich zdecydowanie za mocno zdefiniowałem. W tej aktualizacji nie ma ani mgły wojny ani inwentarza sektora. Opcje, o których myślałem, że mają działać tak i tak okazało się, że służą do całkowicie innych niezbyt ważnych czynności. Niestety :/

Przepraszam wszystkich za wprowadzenie w błąd.

Spoko, każdemu może się zdarzyć ;)
Kolejna nowość, bardzo na + to to, że gdy odbijemy sektor (wyeliminujemy wszystkich wrogów) nie trzeba wychodzić do mapy globalnej i z powrotem wracać, aby pojawiła się nasza milicja (do rekrutacji)... są od razu po zakończeniu walk. :)

*

Bart_Tut
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Jeszcze z jakieś 50 większych updatów i gra będzie na prawdę dobra :D

*

marcinl0
Plutonowy
Plutonowy

Dokładnie na to też czekam i moooże wtedy zagram w BIA. Na razie cierpliwie czekam...

Szczególnie czekam na poprawkę o której pisze Starchris: "Co do drugiej dużej aktualizacji to na razie wiemy tyle, że będzie zmieniała jakieś trzy bardzo kluczowe elementy gry. Jedna będzie aż tak kluczowa, że będzie jako opcja ponieważ stworzy całkowicie nowy wymiar rozgrywki w JA Back in Action."

Mam nadzieję m.in. na przywrócenie starego dobrego trybu turowego walki z JA2 i Wildfire.
http://forum.jagged-alliance.pl/lista-zyczen-co-zmienic-w-patchu-do-bia-t3034.html

*

Rixi
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

marcinl0 pisze:
Dokładnie na to też czekam i moooże wtedy zagram w BIA. Na razie cierpliwie czekam...

Szczególnie czekam na poprawkę o której pisze Starchris: "Co do drugiej dużej aktualizacji to na razie wiemy tyle, że będzie zmieniała jakieś trzy bardzo kluczowe elementy gry. Jedna będzie aż tak kluczowa, że będzie jako opcja ponieważ stworzy całkowicie nowy wymiar rozgrywki w JA Back in Action."

Mam nadzieję m.in. na przywrócenie starego dobrego trybu turowego walki z JA2 i Wildfire.
http://forum.jagged-alliance.pl/lista-zyczen-co-zmienic-w-patchu-do-bia-t3034.html

Może zrobią tryb S-F tak jak było w starych JA2 ;)

Co powinni naprawić:
1. Milicje w niektórych sektorach w których ich nie ma a powinni być.
2. Dodać jakiś Plecak oraz Slot na Tłumik i Sprężynę.
3. Naprawić nierówności terenu w sektorach.
4. Dodać Mgłę Wojny (choć gra i bez tego jest fajna)
5. Naprawić niektóre sektory w których nie da się wyciągnąć rzeczy z szafek (blokuje coś je).
6. Dodać możliwość naprawy Kamizelek (ubrań).
7. Mogli by dodać (jako bonus jakiś) tryb turowy (choć bez tego też się da grać).
8. Dodać Inwentarz Globalny i Sektorowy oraz dodać opcje wywalania wszystkich rzeczy z Najemnika "Drop All".
9. Zdobyć licencje na oryginalne nazwy broni!
10. Zrobić "coś" z rzeczami które są w grze a do niczego nie służą.
11. Dodać pojazdy "naziemne jak i powietrzne" którymi będzie dało się przemieszczać po mapie Globalnej (jak w starym JA2).
12. Dodać sektory podziemne.
13. Zwiększyć ilość użycia Apteczek, Skrzynki z narzędziami, wytrychu (nawet go zrobić niezniszczalnym).
14. Dodać opcje wchodzenia przez okna i na dachy (bez drabin).
15. Zmienić wysadzanie obiektów, czyli dodać możliwość wysadzenia każdej ściany.
16. Dodać możliwość przecinania siatki "nożycami" i zlikwidować łatwe przejścia "dziury w siatkach", ale nie wszystkie.
17. Zmienić wygląd twarzy najemników na w miarę nowoczesny i normalny (a nie plastikowe gumisie).
18. Dodać opcje do Hełmu (głowy) aby dało się zakładać noktowizor na Hełm i zlikwidować Hełmy z noktowizorami.
19. Dodać opcje która pozwoli ubrać i uzbroić Milicję w Inwentarzu Globalnym lub Sektorowym.
20. Dodać Kanistry z Benzyną jak już dodadzą Pojazdy.
21. Dodać zwierzęta, w trybie S-F potwory i roboty gąsienicowe.
22. Zmienić wygląd Czołgów.
23. Dodać opcje strzelania do Cywilów (wiem, wiem nie przejdzie) :P
24. Dodać możliwość Zaawansowanej Rozmowy (przeprowadzania konwersacji) z NPC i RPC. Górna odpowiedź = Dobra, Dolna odpowiedź = Zła (bezsens)! Urozmaicić to, dać graczowi możliwość wyboru co się chce powiedzieć i pomyłki (tak jak w JA2).
25. Bardziej balansować całą mapę, aby sukcesywnie (nie za szybko) zdobywać lepszą broń.
26. Dodać opcje w Milicji aby jeden z Milicjantów zawsze był Nauczycielem i szkolił kolejnych (zamiast robić z nas nauczycieli).
27. Dodać opcje Leczenia, Uczenia, Naprawy, Spania w mapie Globalnej (jak w JA2)
28. Zmienić rodzaje pocisków, amunicji aby każdy rodzaj danej amunicji pasował do danej broni.
29. Dodać miasto Chitzena!
30. Dodać konkretne wskazówki (jeśli NPC mówi, że wyrzutnie SAM są tam i tam, to na mapie globalnej zaznaczyć się to powinno w jakikolwiek sposób!
31. ZMIENIĆ poziom doświadczenia... ok. 10 lvl zgoda ale czemu nie mogę uczyć się dalej ? BEZSENS!:/
[dodane: 2012-03-20]
32. Dodać opcje "zwalniania" najemników.
[dodano: 2012-03-21]
33. Powinno dodać losowość questów, tzn. że za każdym razem gdy rozpoczniemy nową grę, lokacja terrorystów powinna być losowana i zmieniana aby było trudniej ich znaleźć oraz np. losowa lokalizacja Płatków za które dostajemy 1 milion $. (tak było w JA2!).
34. Dodać Siatki (płoty) pod napięciem.
35. Dodać możliwość poddania się najemników którzy zostaną pojmani i przetrzymywani w więzieniu.
36. Dodać więzienie (nie myślę tu o więzieniu Tixa) tylko o więzieniu na południowym wybrzeżu (tak jak było w JA2).
37. Dodać Szafki, Kufry, Skrytki które są pod napięciem.
[dodano: 2012-03-22]
38. Naprawić rozwalanie czołgów (kto widział aby czołg padł od granata) paranoja.
39. Naprawić wygląd czołgów.

Pewnie jeszcze coś znajdę ;P

Jeśli by to wszystko dodali, to gra wymiata :)

Ostatnio zmieniony 22 mar 2012 21:09 przez Rixi, łącznie zmieniany 7 razy

*

Hallas
Szeregowy

marcinl0 pisze:

Wiemy, że ma dotyczyć trzech spraw :

visibility of enemies
sector inventory
militia

źródło: http://boards.jaggedalliance.com/index. ... formation/

*

marcinl0
Plutonowy
Plutonowy

Rixi pisze:
marcinl0 pisze:

Może zrobią tryb S-F tak jak było w starych JA2 ;)

Co powinni naprawić:
1. Milicje w niektórych sektorach w których ich nie ma a powinni być.
2. Dodać jakiś Plecak oraz Slot na Tłumik i Sprężynę.
3. Naprawić nierówności terenu w sektorach.
4. Dodać Mgłę Wojny (choć gra i bez tego jest fajna)
5. Naprawić niektóre sektory w których nie da się wyciągnąć rzeczy z szafek (blokuje coś je).
6. Dodać możliwość naprawy Kamizelek (ubrań).
7. Mogli by dodać (jako bonus jakiś) tryb turowy (choć bez tego też się da grać).
8. Dodać Inwentarz Globalny i Sektorowy oraz dodać opcje wywalania wszystkich rzeczy z Najemnika "Drop All".
9. Zdobyć licencje na oryginalne nazwy broni!
10. Zrobić "coś" z rzeczami które są w grze a do niczego nie służą.
11. Dodać pojazdy "naziemne jak i powietrzne" którymi będzie dało się przemieszczać po mapie Globalnej (jak w starym JA2).
12. Dodać sektory podziemne.
13. Zwiększyć ilość użycia Apteczek, Skrzynki z narzędziami, wytrychu (nawet go zrobić niezniszczalnym).
14. Dodać opcje wchodzenia przez okna i na dachy (bez drabin).
15. Zmienić wysadzanie obiektów, czyli dodać możliwość wysadzenia każdej ściany.
16. Dodać możliwość przecinania siatki "nożycami" i zlikwidować łatwe przejścia "dziury w siatkach", ale nie wszystkie.
17. Zmienić wygląd twarzy najemników na w miarę nowoczesny i normalny (a nie plastikowe gumisie).
18. Dodać opcje do Hełmu (głowy) aby dało się zakładać noktowizor na Hełm i zlikwidować Hełmy z noktowizorami.
19. Dodać opcje która pozwoli ubrać i uzbroić Milicję w Inwentarzu Globalnym lub Sektorowym.
20. Dodać Kanistry z Benzyną jak już dodadzą Pojazdy.
21. Dodać zwierzęta, w trybie S-F potwory i roboty gąsienicowe.
22. Zmienić wygląd Czołgów.
23. Dodać opcje strzelania do Cywilów (wiem, wiem nie przejdzie) :P
24. Dodać możliwość Zaawansowanej Rozmowy (przeprowadzania konwersacji) z NPC i RPC. Górna odpowiedź = Dobra, Dolna odpowiedź = Zła (bezsens)! Urozmaicić to, dać graczowi możliwość wyboru co się chce powiedzieć i pomyłki (tak jak w JA2).
25. Bardziej balansować całą mapę, aby sukcesywnie (nie za szybko) zdobywać lepszą broń.
26. Dodać opcje w Milicji aby jeden z Milicjantów zawsze był Nauczycielem i szkolił kolejnych (zamiast robić z nas nauczycieli).
27. Dodać opcje Leczenia, Uczenia, Naprawy, Spania w mapie Globalnej (jak w JA2)
28. Zmienić rodzaje pocisków, amunicji aby każdy rodzaj danej amunicji pasował do danej broni.
29. Dodać miasto Chitzena!
30. Dodać konkretne wskazówki (jeśli NPC mówi, że wyrzutnie SAM są tam i tam, to na mapie globalnej zaznaczyć się to powinno w jakikolwiek sposób!
31. ZMIENIĆ poziom doświadczenia... ok. 10 lvl zgoda ale czemu nie mogę uczyć się dalej ? BEZSENS!:/

Pewnie jeszcze coś znajdę ;P

Jeśli by to wszystko dodali, to gra wymiata :)

W pełni się zgadzam i szacun za tak szczegółową listę. Good Work!

Aż dziw że Twórcy od razu nie zaimplementowali w/w już w pierwszej odsłonie, byłaby inna reakcja fanów i początkujących.

(Ja z uporem mocno podkreślę jeszcze starą dobrą całościową tradycyjną koncepcję gry JA2 - przynajmniej jako opcja. Z "nowym" czasem rzeczywistym i aktywną pauzą to wg mnie JA BIA wypada całkowicie, są zresztą o niebo lepsze gry tego typu. W ogóle porównajcie sobie grywalność JA2 i JA BIA - jak można było to tak schrzanić Szanowni Twórcy!)

*

sliwiak
Awatar użytkownika
Szeregowy

skąd można ściągnąć aktualizację, bo nie mogę wgrać load i komp się zawiesza

*

Rixi
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

sliwiak pisze:
skąd można ściągnąć aktualizację, bo nie mogę wgrać load i komp się zawiesza

Ze Steam... powinna sama Ci się pobrać.

*

marcinl0
Plutonowy
Plutonowy

Czy cokolwiek wiadomo jak się posuwają prace nad tym utęsknionym patchem? Jakieś terminy itp? Bez niego to nawet nie ruszam BIS...

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

*

vinnersy
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Tak prawde mowiac to ten ostatni post ktory zistal napisany 1 kwietnia w tym dziale forum to chyna akis przykry zart primaaprilisowy. Czy juz nikt nie gra w te gre, czy kazdy moze przeszedl ja 2 razy i nie udziela sie na forum??
A powracajac do tematu, jakies nowosci w sprawie aktualizacji?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

vinnersy pisze:
A powracajac do tematu, jakies nowosci w sprawie aktualizacji?

Na chwilę obecną tylko takie:

bitComposer_Michael pisze:
Got a PM that reminded me that I maybe should post here what I posted in the German version of this board too. So I'll that. The next patch is coming along fine right now.

Yes. If everything works out well, the patch isn't far from now. We'll handle it like the last time. I'll pre-release the changelog as soon as I have it. From the date where you get it, add a week plus a day or two till the patch is available (before you ask: I get the patch plus the changelog. Than the patch goes into extensive testing. Maybe a few fixes follow. Patch is ready? Yes? Well, release it! That's pretty much how it works (Well, it's a bit more complicated to be honest, I described it as easy as possible...). Add steam-time to it.).

Expect to read the changelog early next week.

(now everyone can read this like in the German boards. Same information for everyone )

Czyli drugi wielki patch będzie gotowy do wypuszczenia za około 8 dni.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna