Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
jaspernorth
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Witam wszystkich ponownie,

Moj problem polega na tym iz po zdobyciu miasta Balime i zabiciu wszystkich zolnierzy, gdy probuje wrocic na ekran mapy gra automatycznie pokazuje ze sa tam jeszcze jacys wrogowie i konflikt zaczyna sie od nowa z losowa iloscia przeciwnikow w centralnym punkcie mapy. W wyniku tego w moim przypadku nie jest mozliwe by opuscic lokacje Balime City. POMOCY! Gram w ta gre po raz drugi i stanalem w tym samym miejscu. Poprzednim razem myslalem ze to moja wina ale identyczny problem pojawil sie ponownie. Jesli ktos ma jakies informacje na ten temat to bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrowienia

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Przede wszystkim jeśli możesz to używaj polskich liter. Regulamin forum nakazuje pisanie poprawnie po polsku co oznacza również używanie polskich liter.

Wracając do tematu. Jaką masz wersję gry ? Jeśli piracką to wina może być wiadomo gdzie. Jeśli masz oryginalną to czy masz zaktualizowaną do wersji 1.06 ?

Poza tym można wyjść z planszy w trakcie bitwy. Trzeba iść do samego krańca mapy, tak aby prawie wejść w nicość wszystkimi najemnikami, wtedy powinien się uaktywnić przycisk wywołujący mapę Arulco.

Możesz również przeinstalować grę. Mogłeś też natrafić na nieznanego dotąd buga, który zostanie załatany w przyszłości.

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Żeby wyjść z lokacji w czasie bitwy wystarczy wyjść poza obszar "zakreskowany" na mapie strategicznej (tzn nie musi to byc "nicość" na samym brzegu).
To jest obszar aktywnej obrony - tu dość ważna uwaga - jeśli to MY atakujemy.

Natomiast gdy walczymy z patrolem wroga, który atakuje nas to chyba trzeba go po prostu pokonać. Nie jestem pewien, bo nigdy sobie wrogich patroli nie odpuszczałem, niemniej tak chyba to wygląda.

Tyle że jeśli to jest atak w żadnym wypadku wrogowie nie powinni być w centralnej części mapy (raczej nabiegać z brzegu sektora). W takim razie może to być jakiś bug.

*

vinnersy
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Miapem identyczna sytuacje. Po zabiciu wszystkich wrogow w balime, okazali sie ze na srodku mapy ukazala sie jeszcze dodatkowa grupa przeciwnikow. Bylo ich z 7, wiec jednym ze sposobow jest ich zabicie. ja jednak moglem bez problemu przejsc do ekranu strategicznego, po czym gra mnie cofnela do spowrotem do miasta, i wyeliminowalem ich.

*

dent0n
Szeregowy

Witam wszystkich.

Pytanie odnośnie Balime - załatwiłem wszystkich podopiecznych Deidranny i nie mogę wejść do domów ludzi tam żyjących (wiem, bandyta ze mnie). Łom, wytrych - nic nie dają. Jest jakiś sposób by otworzyć tamte drzwi? Otwarte są tylko te domy, w których byli żołnierze. Od razu mówię, że mam osiłków i mam ludzi wprawionych w mechanice (niestety nie mam nikogo wymaksowanego i w tym i w tym, ale średnie tych obu nie są złe, widać jednak za słabe na takie drzwi, pewnie mają Gerdę tam czy coś...) i nic. Szkoda, że się wysadzić ich nie da.

Tam chyba gdzieś się błąka ten bogaty koleś co to za płatki płaci jak za zboże, nie?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

dent0n pisze:
Pytanie odnośnie Balime - załatwiłem wszystkich podopiecznych Deidranny i nie mogę wejść do domów ludzi tam żyjących (wiem, bandyta ze mnie). Łom, wytrych - nic nie dają. Jest jakiś sposób by otworzyć tamte drzwi? Otwarte są tylko te domy, w których byli żołnierze. Od razu mówię, że mam osiłków i mam ludzi wprawionych w mechanice (niestety nie mam nikogo wymaksowanego i w tym i w tym, ale średnie tych obu nie są złe, widać jednak za słabe na takie drzwi, pewnie mają Gerdę tam czy coś...) i nic. Szkoda, że się wysadzić ich nie da.

Na 100% Twoi najemnicy mają po prostu za małą średnią dlatego nie mogą otworzyć drzwi.

dent0n pisze:
Tam chyba gdzieś się błąka ten bogaty koleś co to za płatki płaci jak za zboże, nie?

Tak, on jest w domu, obok którego chodzi sobie Eldin, który da Ci zlecenie odzyskania świętych rzeczy. W sumie to prostopadle do chodnika, który wiedzie do muzeum.

*

dent0n
Szeregowy

Mhm.

Na kasę w sumie nie narzekam ($250k), mam 31. dzień, jak dobrze pamiętam.

Widzę na mapie "!", także strzelam, że tam jest ten bogacz. A tak się składa, że płatki targam ze sobą. Została mi jeszcze stolica do podbicia (co jakiś czas odbijają te pomniejsze miejsca, ale to małe grupki).

Gra fajna, ale ma swoje minusy, jednak wciągnęła mnie równie jak klony JA swego czasu - Brydaga E5 i 7,26 HC. :)

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

dent0n pisze:
Mhm.

Na kasę w sumie nie narzekam ($250k), mam 31. dzień, jak dobrze pamiętam.

Widzę na mapie "!", także strzelam, że tam jest ten bogacz. A tak się składa, że płatki targam ze sobą. Została mi jeszcze stolica do podbicia (co jakiś czas odbijają te pomniejsze miejsca, ale to małe grupki).

Ee, to mało masz kasy. Na pewno z przydało by Ci się więcej. Zobacz na opis misji nr 34 w poradniku, tam są opisani najemnicy, którzy mogą otworzyć te drzwi do tego RichKida.

https://jagged-alliance.pl/artykul403/mi ... action/#34

*

dent0n
Szeregowy

A, mało. No ok. :)
Sądziłem, że dużo bo w sumie planuje już atakować Medunę i pewnie będzie koniec.
W ogóle pierwszy raz gram w JA, jako serię, jakoś lata temu jak była pierwsza i druga część to jakoś to pominąłem, a z czasem wyszło, że bardzo lubię ten gatunek (za to zagrywałem się do upadłego w UFO: Enemy Unknown - tam kasy zawsze było mało. :>)

Jak oddam te płatki to wpadnie bańka to już będzie "na waciki".
W międzyczasie - tzn. między demem JA:BiA a pełną wersją - spróbowałem pograć w JA2, ale ciężko mi było w to grać. Lynx strzelał jakby miał zeza rozbieżnego, mimo iż ma, bodajże, 99 marksmanship, za to Ira strzelała z Beretty lepiej niż on z M-14, mając jakąś śmieszną wartość tegoż samego skilla... Ogólnie lubię stare gierki bo oldschool nie jest mi obcy (pogrywam w Fallouta czasem, regularnie wracam do CM3 01-02), ale jakoś mi to nie podeszło. A z tego co kojarzę to tam się wynajmowało merców na tydzień/dwa, a tu raz na zawsze, więc chyba te 250 kawałków mi styknie (no i może dorwę tą bańkę za płatki). W sumie to czekam 30h bo ma wylądować Trevor, a on tam ma niezłe statsy odnośnie rozpruwania zamków, itd. Może on da radę.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

dent0n pisze:
Trevor, a on tam ma niezłe statsy odnośnie rozpruwania zamków, itd. Może on da radę.

On bez problemu otworzy ten zamek.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie