Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Starchris
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Na chwilę obecną największym zainteresowaniem cieszy się najnowsza odsłona Jagged Alliance czyli Back in Action oraz pierwsze próby modyfikacji tej gry. Nie znaczy to jednak, że jego poprzednik starszy o ponad 13 lat odszedł już w zapomnienie. Wręcz przeciwnie, cały czas tworzone są nowe modyfikacje, a jedna z największych czyli JA2 1.13 również cały czas jest udoskonalana. Najlepszym na to dowodem są poniższe nowe modyfikacje oraz informacja dotycząca JA2 1.13, wedle której w najnowszej jej odsłonie ma być wdrożone przegrzewanie się broni.

Wśród nowych modyfikacji na uwagę zasługuje przede wszystkim JA1 Mercenaries. Jest to modyfikacja, dzięki której będziemy mieli możliwość zagrania wszystkimi najemnikami jacy pojawili się w pierwszej części Jagged Alliance oraz w dodatku Deadly Games. Myślę, że wielu z Was pamięta takich najemników jak Snake, Sparky, Kaboom czy Rusty, dlatego kierowanie nimi oraz pozostałymi z pewnością sprawi Wam mnóstwo przyjemności. Trzeba również zaznaczyć, że wszyscy nowi najemnicy mają swoje oryginalne głosy, teksty oraz relacje w stosunku do pozostałych najemników.

Zapraszam bardzo serdecznie do przetestowania wyżej wymienionych modyfikacji oraz do podzielenia się swoimi wrażeniami tutaj lub w odpowiednim temacie na naszym forum dyskusyjnym. Życzę przyjemnej, długiej i udanej zabawy.

*

Adasko71
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

U mnie nie działa są tylko portrety bez imion i zerowe statystki.Przy próbie rekrutacji zatrudnia sie ...trupa bo na ekranie personelu jest adnotacja"nie żyje".Błąd instalacji czy moda?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Sprawdziłem jeszcze raz i działa u mnie wszystko bez najmniejszych problemów. Musiałeś w jakiś sposób źle zainstalować.

Ja zainstalowałem czystą wersję JA2 (wersja i język nie ma znaczenia), następnie 1.13 z działu download i tego moda i wszystko grało.

*

Jazz
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Nie wiem, która wersja v1.13 jest na JAC, ale ta modyfikacja wymaga nowej wersji v1.13. Z tego co zauważyłem, repozytorium v1.13 zostało zintegrowane z tą modyfikacją. U mnie działa bez problemu. Brakuje tylko polskich opisów najemników, w pliku MERCBIOS.EDT.

*

Adasko71
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Jednak to moja wina-wrzuciłem Ja1 Merc na Arulco Revisited co jak się okazało nie działa razem...

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Z tego co się orientuje to najnowsza przyszła odsłona 1.13 będzie zawierać już w sobie ten mod więc i Arulco Revisited zostanie pewnie przystosowany do niego. Niestety na chwilę obecną trzeba czekać.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie