| Kapral |
 |
-
-
|
Testowałem to, bo chciałem steryda i igora mieć jednocześnie, ale steryd się pienił, nawet jak nie byli na jednej mapie, wiec chyba globalnie. (BTW, może mi ktoś powiedzieć jak to działało w JA2?) Być może jednak jest jakiś zasięg na mapie strategicznej w którym to działa, bo w moim teście nie byli jakoś przesadnie oddaleni od siebie, nie liczyłbym na to jednak... A co do jednej mapy sektorowej, można mieć kilka squadów po 6 na jednej mapie, choć przełączanie pomiędzy nimi jest nieco uciążliwe, bo, z tego co na razie mi się wydaje nie ma na to skrótu klawiszowego. No i jest ten dziwny bug przy atakowaniu 2 squadami. Jak atakuje się sektor jeden jednocześnie 2 oddziałami, to na jednym z nich zaznacza się tarczka na mapie strategicznej, a na drugim skrzyżowane sztylety/miecze/patyki/kij wie co tak na prawdę. I efekt w czasie walki jest taki, że przeciwnicy słysząc np wystrzał, albo nawet gdy się ich zrani na odległość przekraczającą ich pole widzenia najemnikiem z oddziału z tarczką (snajperzy tu przede wszystkim mieszają przeciwnikom w mózgach, co wydaje się być zasadą w tej grze), to dany przeciwnik/przypisana do niego grupa dostaje downa i biegnie atakować ten drugi oddział, który na mapie strategicznej miał mieczyki w oznaczeniu, choćby oddział ten był umiejscowiony po zupełnie przeciwnej stronie mapy i się w ogóle na razie nie ujawnił.
|
|