Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
MWK750i
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Witam ;)
Gdzie są kopalnie ??
wyczytałem ze na prawo od Cambri ale tam s atylko pole minowe i rakiety :(

*

cygan027
Szeregowy

no i ja nie znalazlem pierwszej kopalni Ira nie chce do mnie dolaczyc czy ktos to mi wyjasni ?

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

cygan027 pisze:
no i ja nie znalazlem pierwszej kopalni Ira nie chce do mnie dolaczyc czy ktos to mi wyjasni ?

Koło Drassen i Pompy Wodnej jest lokacja Blokada Drogowa. Od tej lokacji skręcasz w lewo, w stronę Cambrii, po drodze jest kopalnia.

prof. Murray Newton Rothbard

*
cygan027
Szeregowy

czy jesli w trakcie ataku na Alme moge ja opuscic i jak wroce straty ktore im zadalem dotychczas beda odnowione czy zastane taki stan jaki zostawilem ? Tz tylu zabitych ktorych rozwalilem

*

dawid503
Szeregowy

a odnośnie kopalni to ile macie kasy za dzień ?

*

Benoslav
Kapral
Kapral

Jak wykonacie questa z chrupkami (patrz przyklejony temat o misjach), to kasa na dzień przestanie odgrywać jakąkolwiek rolę :P. Co do opuszczania sektora i wracania, to tak, przeciwnika powinno zostać tylko tyle ile się zostawiło, trupy się aktualizują, przynajmniej ja tak miałem w Sypply Depot koło Grumm.

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Benoslav pisze:
Jak wykonacie questa z chrupkami [...], to kasa na dzień przestanie odgrywać jakąkolwiek rolę :P.

No ja właśnie staram się omijać tą misję z daleka. Może zrobię przed ostatecznym szturmem - bo trochę rozwala rozgrywkę...

Generalnie ponieważ zatrudniamy ludków na stałe, a nie na czas określony, kasa z kopalni (i miast) jest w sumie na wymianę kamizelek tylko, na najemników wystarczy zdobyć ją jednorazowo - np. odbijając San Monę a potem Balime dla Kingpina, czy na początku wybijając Hicksów których arsenał jest powalający (tylko mało amunicji mają). Tyle że na Hicksów radzę iść z broniami na mocną amunicję lub szybkostrzelnymi bo ludki z siekierami mają wściekle mocne kamizelki i biegają bardzo szybko (9mm ma problem).
Zresztą w sumie jak podbijemy Hicksów i pójdziemy na San Monę (nawet omijając Cambrię po drodze) po czym na koncie wyląduje jakieś 120-150k$ to kasa przestaje mieć jakieś większe znaczenie tak generalnie.

Niemniej wracając do dochodów z kopalni - ta przy Cambrii daje u mnie jakieś 8-9k$ dziennie (przy 100% lojalności), niemniej miasta dają niewiele mniej, zwłaszcza jak się podbije okoliczne farmy itp. lokacje (szpital/uniwersytet przy Cambrii).

Ostatnio zmieniony 23 lut 2012 08:48 przez Svean, łącznie zmieniany 4 razy

*

Agrypa
Szeregowy

A jak jest z kopalnią na zachodzie. Ma być w pobliżu miasta Grumm (o ile nie pomyliłem nazwy- pisze z roboty i nie pamiętam) a tam bliższe lokacje to port, blokada drogowa, i jakiś dobrze strzeżony magazyn.
Wystarczy zdobyć samo miasto czy jak? Pytam bo tam w mieście jest miejsce które wygląda jak wejście do kopalni, ale w opisie lokacji nic nie ma.

*

Benoslav
Kapral
Kapral

Z tego co mi się wydaje to wystarczy wyzwolić miasto i industrial park. Nie trzeba z nikim gadać, ani nic więcej robić, przynajmniej mi to wystarczyło, żeby quest z uwolnieniem kopalń zaliczyć i parę tysięcy dochodu uzyskiwać, choć w porównaniu z kopalnią w Cambrii jakoś mało.

*

Agrypa
Szeregowy

Ok, dzieki Benoslav...

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie