Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Teo
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

nintendo666 pisze:
A mi po tym patchu wywala do windowsa:/ a wszystko działało pieknie.Teraz mam do wyboru odinstalowanie 1.06 lub czekanie na następny.

Mam dokładnie to samo. Ktoś wie w czym problem ?

*

lukaos112
Szeregowy

A macie oryginał czy pirat?

*

seboo
Kapral
Kapral

Teo pisze:
nintendo666 pisze:
A mi po tym patchu wywala do windowsa:/ a wszystko działało pieknie.Teraz mam do wyboru odinstalowanie 1.06 lub czekanie na następny.

Jesli to wersja orginalna bo taka mozna pobrac programem steam.
Wejdz w programie steam w zakladke gry, prawym klikamy na Jagged Alliance Back in Action, wlasciwosci, przywroc spojnosc plikow gry.Czekamy az steam zainstaluje brakujace pliki. Jesli to nie pomoze to reinstal powinien pomoc.

*

nintendo666
Szeregowy

Tak oryginał ze steama.
Zrobiłem tak jak pisze seboo jednak nadal wywala:/
Zmieniłem nazwę folderu videos
STEAM\STEAMAPPS\COMMON\JABIA\BIN_WIN32\VIDEOS
i teraz działa ale bez filmów

Ostatnio zmieniony 15 lut 2012 23:54 przez nintendo666, łącznie zmieniany 1 raz

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

http://boards.jaggedalliance.com/index. ... ome-infos/

Będą dwa duże patche. Dodadzą m.in. mgłę wojny i inwentarz sektorowy. Drugi patch ukaże się w późniejszym terminie.

Szkoda, że nie będzie jakiegoś globalnego inwentarza\magazynu. Można by było wygodnie przezbrajać milicję :/.

prof. Murray Newton Rothbard

*
smyk100
Szeregowy

Teo pisze:
nintendo666 pisze:

Dodano: 19 lut 2012 13:44

Miałem ten sam problem z patchem 1.06. Pomogła dopiero reinstalacja całej gry, ponowne ściąganie ze steama i takie tam.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

BitComposer opublikował kolejną listę poprawek, które będą zawarte w pierwszym dużym patchu. O wszystkich poprawkach możecie sobie tutaj poczytać.

Z tych najważniejszych poprawek, to na uwagę zasługują:

1. Poprawiono błąd z cywilami RPC gdzie po wyjściu z sektora, a następnie po powrocie do niego taki RPC stawał się nierekrutowalny.
2. Dodano nowe puste miejsca na bronie i amunicję, dzięki czemu moderzy będą mogli dodać więcej broni do swoich modyfikacji.
3. Zmniejszono wymagania dla uruchomienia gry, dzięki czemu gracze mający w posiadaniu starsze komputery też będą mieli możliwość odpalenia gry.
4. Dodano opcję "Ultra High" do jakości terenu.

5. Dodano opcję "Zakres widoczności", która ma determinować mgłę wojny. Sami będziemy mogli sobie ustawić jak daleko chcemy widzieć.

6. Energia nie będzie się obniżać kiedy będziemy chodzić i biegać po mapie, którą już oczyściliśmy z wszystkich wrogów.
7. Bobby Ray - nowy sprzęt co trzy dni. Szybkie dostawy to 24h, a długie to 48h.
8. Dodano słynny "pręt i sprężynę", w postaci celownika laserowego zmniejszającego czas na oddanie strzału.
9. Poprawiono celowanie do przeciwnika w sensie łatwiej i swobodniej będzie teraz można wybrać: głowa, tulów, nogi.
10. Szybkość chodzenia po mapie zmniejsza się jeśli jesteśmy zmęczeni. Przy zerowej energii nie będziemy mogli chodzić po mapie.
11. Połączono rzucanie granatów ze znajomością materiałów wybuchowych. Najemnik z wysoką umiejętnością rzuci granat o wiele później aby wybuchł tuż po zetknięciu z przeszkodą.
12. Dodano skrót klawiaturowy: SHIFT + LPM, który nakazuje najemnikowi w aktywnej pauzie strzelać do wroga aż go zabije.
13. Dodano wyświetlanie nazwisk nad najemnikami.

14. Dodano inwentarz sektora w postaci przycisku "Zbierz wszystko do jednego miejsca" - tak mi się wydaje, że o to chodzi.

15. Dodano przycisk, który zaznacza od razu całą drużynę.
16. Minimapa: LPM powoduje przejście kamery w to miejsce, a PPM powoduje nakaz pójścia tam zaznaczonego najemnika.
17. Dodano wyraźny i charakterystyczny dźwięk, który ma oznaczać pokonanie wszystkich wrogów w sektorze.

Co do drugiej dużej aktualizacji to na razie wiemy tyle, że będzie zmieniała jakieś trzy bardzo kluczowe elementy gry. Jedna będzie aż tak kluczowa, że będzie jako opcja ponieważ stworzy całkowicie nowy wymiar rozgrywki w JA Back in Action.

*

havok
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Uuu, podoba mi się. Ciekawe, jak to wyjdzie "w praniu".

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Starchris pisze:
6. Energia nie będzie się obniżać kiedy będziemy chodzić i biegać po mapie, którą już oczyściliśmy z wszystkich wrogów.

W końcu ktoś o tym pomyślał! Nawet w JA2 v1.13 nie można było na to liczyć, a przecież w ciekawych sektorach ciągłe bieganie i padanie najemników z chwilowego zmęczenia było "nieco" irytujące.

*
swietlikinho
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Pytam, ponieważ się zastanawiam czy opłaca się dla niego grać od nowa w BiA ?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Na razie jeszcze za wcześnie o mówieniu jakie wrażenia. Myślę, że w weekend większość osób znajdzie trochę wolnego czasu aby go przetestować (w tym i ja) więc do poniedziałku musisz poczekać.

EDIT

Cytuj:
Najnowsza odsłona JA2 czyli Back in Action cały czas jest poddawana ewolucji. Sprawne oko bez problemu zauważy, że pośród wszystkich wydanych do tej pory aktualizacji nie ma wiele poprawionych błędów tylko większość są to usprawnienia wdrożone do gry. Najwyraźniej widać, że Twórcy ugięli się przed ostrą krytyką fanów za pierwszą wersję wydanej gry i dlatego pewnie postanowili ulepszyć ją w możliwie najwyższym stopniu np. poprzez dodanie inwentarza sektora i mgły wojny. Wersja 1.11 przynosi ze sobą największą ilość usprawnień jakie do tej pory zostały wydane.

O wszystkich poprawkach możecie sobie poczytać na tej stronie natomiast tutaj wymienię tylko te najważniejsze. Wśród zmian, które najbardziej zasługują na uwagę znajdują się:

- Granatnik M79 wystrzeliwuje teraz pociski, a nie strzela z nich jak z normalnej broni,
- Granatnik M79 używa teraz prawidłowej amunicji czyli granatów 40mm, a nie rakiet 66mm,
- Poprawiono błąd z nierekrutowalnymi RPC, którzy tacy się stawali po wyjściu z sektora, w którym się znajdowali,
- Dodano wiele nowych pozycji na nowe bronie i amunicje dla moderów,
- Zmniejszono wymagania dla gry przez co gracze ze starszymi komputerami też będą mieli możliwość odpalenia gry,
- Dodano opcję graficzną w postaci bardzo wysokich tekstur terenu,
- Dodano mgłę wojny w postaci opcji, w której wybieramy jak daleko chcemy aby nasi najemnicy widzieli,
- Energia już nie będzie nam spadać kiedy będziemy chodzić i biegać po mapie, którą już całkowicie oczyszciliśmy z wszystkich wrogów,
- Sprzęt u Bobbiego Raya odnawia się co trzy dni,
- Dostawy od Bobbiego raya zostały bardziej sprecyzowane: szybka przesyłka to 24h, a normalna to 48h,
- Wdrożono pręt i sprężynę w postaci specjalnego celownika laserowego, który zmniejsza czas do oddania strzału,
- Poprawiono celowanie do przeciwnika w sensie łatwiej i swobodniej będzie teraz można wybrać: głowa, tulów, nogi,
- Szybkość chodzenia po mapie zmniejsza się jeśli jesteśmy zmęczeni. Przy zerowej energii nie będziemy mogli chodzić po mapie,
- Połączono rzucanie granatów ze znajomością materiałów wybuchowych. Najemnik z wysoką umiejętnością rzuci granat o wiele później aby wybuchł tuż po zetknięciu z przeszkodą,
- Dodano skrót klawiaturowy: SHIFT + LPM, który nakazuje najemnikowi w aktywnej pauzie strzelać do wroga aż go zabije,
- Dodano wyświetlanie się nazwisk nad najemnikami na mapie taktycznej,
- Dodano inwentarz sektora w postaci przycisku "Zbierz wszystko do jednego miejsca",
- Dodano przycisk, który zaznacza od razu całą drużynę,
- Zmiany na Minimapie: LPM powoduje przejście kamery w to miejsce, a PPM powoduje nakaz pójścia tam zaznaczonego najemnika,
- Dodano wyraźny i charakterystyczny dźwięk, który ma oznaczać pokonanie wszystkich wrogów w sektorze.

Jak widać usprawnień jest naprawdę sporo i w dodatku nie są to byle jakie zmiany ale naprawdę wprowadzające mnóstwo ulepszeń do całej rozgrywki w grze. Oczywiście jest to tylko mała cześć zmian, które zostały wprowadzone tą aktualizacją. O wszystkich innych możecie sobie poczytać na tej stronie. Zapraszam bardzo serdecznie do zapoznania się z wszystkimi zmianiami jakie wprowadza ta wersja oraz do dzielenia się swoimi wrażeniami tutaj lub w odpowiednim temacie na naszym forum dyskusyjnym.

*

Ravender
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Co z tego jak ja nadal nie mogę robić SAVE bo debile umieścili folder save w jakimś bezsensownym miejscu (jakby nie mógł to być normlanie folder z grą)...

*

Rixi
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Ravender pisze:
Co z tego jak ja nadal nie mogę robić SAVE bo debile umieścili folder save w jakimś bezsensownym miejscu (jakby nie mógł to być normlanie folder z grą)...

Uruchom grę z prawami administratora i tyle, gra pozwoli Ci na zapisywanie. Jeśli odpalasz przez Steam to również uruchom Steam z prawami administratora.

*

swietlikinho
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Starchris pisze:
- Dodano inwentarz sektora w postaci przycisku "Zbierz wszystko do jednego miejsca",

Czy to tylko się sprowadza do LOOT ALL z martwego wroga ??
Czy jest może możliwość przeniesienia w jakiś magiczny sposób cały inwentarz z mapy w jakieś jedno miejsce?
bądź jakiś przycisk do zarządzania inwentarzem na mapie strategicznej ??

Ostatnio zmieniony 17 mar 2012 20:54 przez swietlikinho, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

swietlikinho pisze:
Czy to tylko się sprowadza do LOOT ALL z martwego wroga ??
Czy jest może możliwość przeniesienia w jakiś magiczny sposób cały inwentarz z mapy w jakieś jedno miejsce?
bądź jakiś przycisk do zarządzania inwentarzem na mapie strategicznej ??

Jutro dam Ci znać jak to dokładnie wygląda.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4, 5  Następna