Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Wlody
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Panowie a jak z leczeniem ran? W JA2 brało się zestaw medyczny w rękę i zmieniało w tabeli na lekarz i pacjent i po kłopocie a tu.../? za chiny nie wiem jak mam uleczyć najemnika- proszę o pomoc.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

W JA Back in Action trzeba dać którąś z apteczek do lewej ręki, następnie kliknąć LKM na tę apteczkę (po wyjściu z inwentarza). Apteczka powinna się lekko zaznaczyć, a następnie prawym klawiszem myszy klikasz na konkretnego najemnika.

Pamiętaj, że tu jest wysoka specjalizacja i trzeba mieć odpowiednią ilość medycyny aby używać konkretną apteczkę.

*

Misza140
Szeregowy

witam
mam w ekwipunku amunicje ale nie potrafie jej podzielić na 2 części tak aby każdy najemnik miał magazynek to pierwsze pytanko a drugie brzmi najemnik jest ranny porusza sie ślimaczym tępem bandaż go nie leczy a apteczki nie moge użyć bo nie mam doświadczenia więc jak go wyleczyć poradźcie coś.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 17 lut 2012 19:04 przez Misza140, łącznie zmieniany 7 razy

*

FrEd
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Przedmioty dzielisz przyciskiem "shift" na klawiaturze. Mam nadzieje, ze sam dojdziesz jak. A rany musisz wyleczyc mala lub duza apteczka. Obawiam sie, ze nie ma innej drogi.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Tak samo jak pisze FrEd, uleczyć całkowicie z rany możesz tylko dużą, małą apteczką albo bandażami, a żeby je użyć to musisz mieć odpowiednią ilość punktów medycyny. Dla dużej apteczki trzeba mieć przynajmniej 70 punktów medycyny. Inaczej tego nie zrobisz.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

W opisie każdego medykamentu pisze ile trzeba mieć punktów aby daną apteczką można się było posługiwać.

Strzykawka - 30
Bandaże - 40
Mała apteczka - 50
Duża apteczka - 60

*

CockSik
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

a ja po patchach mam problem, mam MD z bardzo dużą ilością medycyny, więc może używać każdej dostępnej apteczki, ale gdy jakiś najemnik mi pada i leży nie przytomny to on podchodzi i głupieje nic nie robiąc, czasem jak przejde w inne miejsce obok tego "trupka" to łaskawie zacznie go leczyć. Niestety jest to bardzo żadko i każdy śmiertelny postrzał sprawia że muszę sie loadować i liczyć na lód szczęścia i inne ustawienie. Spotkał się ktoś z was z czymś takim??

*

Rixi
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

CockSik pisze:
a ja po patchach mam problem, mam MD z bardzo dużą ilością medycyny, więc może używać każdej dostępnej apteczki, ale gdy jakiś najemnik mi pada i leży nie przytomny to on podchodzi i głupieje nic nie robiąc, czasem jak przejde w inne miejsce obok tego "trupka" to łaskawie zacznie go leczyć. Niestety jest to bardzo żadko i każdy śmiertelny postrzał sprawia że muszę sie loadować i liczyć na lód szczęścia i inne ustawienie. Spotkał się ktoś z was z czymś takim??

Tak, ja się z takim czymś spotkałem i to dość często. :)
Czasami trzeba ruszyć najemnika (którego chcesz leczyć) o parę cm a następnie próbować go leczyć. Możesz spróbować też zmienić apteczkę (zdjąć ja i ponownie założyć "dać do ręki" lekarzowi), wtedy czasem załapuje leczenie. :)

Kolejny bug jak widać, gra nie jest zbyt dopracowana ;P

*

dawid503
Szeregowy

mam taki problem ponieważ mój gość dostał tak że jest ograniczonym tym czarnym paskiem i nic nie może bardziej podnieść życia co zrobić ?? bo kuleje jak nie wiem :P

*

seboo
Kapral
Kapral

Wyjdz na mape i odzczekaj az mu sie zregeneruje.

*

dawid503
Szeregowy

ok dzięki :)

*

Benoslav
Kapral
Kapral

Problem z 'niedochodzeniem' do celu przez medyków i mechaników został rozwiązany w patchu 1.06 już kilka dni temu. Mi przynajmniej się od tamtej pory ani razu nie przytrafił. Nie, żebym rzucał oskarżenia, ale koledzy na pewno mają orginałki? Tak czy inaczej, można też sprawdzić, czy w STEAMie ma się włączoną opcję autoupdate i że gra jest spatchowana do najnowszej wersji.

*

dawid503
Szeregowy

puściłem już 6 dni i nic :/ spróbuje ten patch zainstalować

*

Benoslav
Kapral
Kapral

Ograniczenie czarnym paskiem może wynikać z jakiejś rany też, którą będzie trzeba najpierw wyleczyć przy użyciu medyka, zanim się zregeneruje. Można to sprawdzić patrząc na portret postaci. Jeżeli gdzieś na nim będzie czerwony krzyżyk, to znaczy, że trzeba wyleczyć. Ranę tego rodzaju można wyleczyć tylko małą lub dużą apteczką - bandaże i strzykawki nie dają rady. Dopiero po opatrzeniu ran w ten sposób możliwe jest wyleczenie najemnika z czarnego paska w trybie strategicznym.

*

Rixi
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Benoslav pisze:
Nie, żebym rzucał oskarżenia, ale koledzy na pewno mają orginałki? Tak czy inaczej, można też sprawdzić, czy w STEAMie ma się włączoną opcję autoupdate i że gra jest spatchowana do najnowszej wersji.

;) Spoko, ja mam wersje 1.06 wiec mnie to nie dotyczy... napisałem aby jak sobie z tym radzić, bo widzę, że kolega ma problem, nie wnikam jaka ma wersje lub czy ma zaktualizowaną. ;P
Na wersji 1.06 też nie spotkałem się z tym problemem. Tak wiec ludzie - aktualizujcie grę. ;)

dawid503 pisze:
puściłem już 6 dni i nic :/ spróbuje ten patch zainstalować

...bo rany chyba trzeba leczyć apteczką tą co wymaga 50 medycyny (czerwony krzyż) albo tą największą (kwadratową - prostokątną?) w sektorze. :)
Nie jestem do końca pewny i jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi. :)

Benoslav pisze:
Ograniczenie czarnym paskiem może wynikać z jakiejś rany też, którą będzie trzeba najpierw wyleczyć przy użyciu medyka, zanim się zregeneruje. Można to sprawdzić patrząc na portret postaci. Jeżeli gdzieś na nim będzie czerwony krzyżyk, to znaczy, że trzeba wyleczyć. Ranę tego rodzaju można wyleczyć tylko małą lub dużą apteczką - bandaże i strzykawki nie dają rady. Dopiero po opatrzeniu ran w ten sposób możliwe jest wyleczenie najemnika z czarnego paska w trybie strategicznym.

Ahhh byłeś szybszy :P

Ostatnio zmieniony 21 lut 2012 11:42 przez Rixi, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna