Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
McVoy
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral

Odkryłem pewną rzecz: da się podzielić dowolny (jeśli jest odzielny, np amunicja, diamenty) element naszego inwentarza. Otwieramy inwentarz, wciskamy Shift i klikamy na dany przedmiot. Pojawia się okienko, w kórym możemy dowolnie rozdzielić przedmiot na mniejsze ilości.

Przydaje się jeśli znajdziecie diamenty Oswalda (mają wartość 45.000,-) a można je podzielić na mniejsze kwoty (po 9.000,-) i dzięki temu da się je jakoś powoli opylić handlarzom.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

McVoy pisze:
I małe pytanie przy okazji: znalazłem w jakimś sektorze diamenty (45.000,-$), ale nikt z handlarzy nie ma tyle kasy, żeby je kupić - spotkaliście gdzieś handlarza z taką kasą? To nie jest kasa, na którą czeka Skirider.

To nie jest ta kasa dla Skyridera. Są to zwykłe diamenty, które możesz sprzedać. W Cambrii będzie sprzedawca Bob, on ma na koncie 100 tyś. dol. Z kolei w San monie jest Tony, który ma na koncie 150 tyś dol. U nich bez problemu sprzedasz te diamenty.

*

tigeroos
Szeregowy

siema wszystkim, gdzie mozna znalezc te diamenty??? chetnie wyslucham podpowiedzi na temat gry itp. pozdrawiam

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

McVoy pisze:
diamenty Oswalda

Na pewno nie jest to questowy przedmiot?

prof. Murray Newton Rothbard

*
Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Kurcze nie mogę znaleźć tematu na forum gdzie sprawa tych diamentów była poruszana. Z plików gry wynika, że jest to przedmiot questowy.

Kod:
//Oswald's Diamonds (QuestID:17)
Collectible (802)
{
   Price 90000
   Weight 100

StackSize 10

Icon 0  504 560 56 40
   Picture 7 2 7 2
}

W sektorze z pompą wodną jest ich tylko 5, gdzieś jest pozostałe 5.

BTW nie mogę sobie przypomnieć, jest w grze list od Enrico? Bo w pliku jest...

Ostatnio zmieniony 12 lut 2012 19:15 przez Premislaus, łącznie zmieniany 1 raz

*
McVoy
Kapral
Kapral

W sektorze w pompą wodną chyba znalazłem te diamenty Oswalda. Jest ich 5 (ale w sumie są warte 40.000,- $).
Jeśli to diamenty questowe to lepiej ich chyba nie sprzedawać. Albo jeśli dostaniemy questa na ich znalezienie to po prostu trzeba je odkupić od handlarzy, którym wcześniej je sprzedaliśmy.

A skoro w plikach gry jest info o ich wartośco 90.000,- to pewnie trzeba jeszcze znaleźć drugą paczkę. A spotkał ktoś Oswalda wogóle?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

McVoy pisze:
Albo jeśli dostaniemy questa na ich znalezienie to po prostu trzeba je odkupić od handlarzy, którym wcześniej je sprzedaliśmy.

Ja je sprzedałem Bobowi w Cambrii i za każdym razem gdy do niego idę coś kupić i lub sprzedać to on ma te diamenty.

McVoy pisze:
A spotkał ktoś Oswalda wogóle?

Tak, jest on szefem kopalni koło Cambrii. Od niego dostałem szósty diament. Po rozmowie z nim nagle w inwentarzu najemnika pojawił mi się ten szósty diament.

*

McVoy
Kapral
Kapral

Starchris pisze:
McVoy pisze:
Albo jeśli dostaniemy questa na ich znalezienie to po prostu trzeba je odkupić od handlarzy, którym wcześniej je sprzedaliśmy.

Ja je sprzedałem Bobowi w Cambrii i za każdym razem gdy do niego idę coś kupić i lub sprzedać to on ma te diamenty.

McVoy pisze:
A spotkał ktoś Oswalda wogóle?

Tak, jest on szefem kopalni koło Cambrii. Od niego dostałem szósty diament. Po rozmowie z nim nagle w inwentarzu najemnika pojawił mi się ten szósty diament.

Ja chyba z nim gadałem. To ta kopalnia po prawej od Cambrii? Jak z nim pogadałem to na podłodze (w miejscu, gdzie stał) znalazłem diament o wartości chyba 4.500,- $.

Ostatnio zmieniony 12 lut 2012 21:22 przez McVoy, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

McVoy pisze:
Ja chyba z nim gadałem. To ta kopalnia po prawej od Cambrii? Jak z nim pogadałem to na podłodze (w miejscu, gdzie stał) znalazłem diament o wartości chyba 4.500,- $.

Dokładnie tak.

*

CockSik
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Też znalazłem te diamenty i jak na razie sobie czekają gdy znajdzie sie ktoś z kaską, tylko zastanawia mnie fakt że podpisane są jako Oswald.... i z tego co wyczaiłem niby powinny należeć do szefa kopalni ale nic o tym wzmianki przy nim nie ma.. :crazy:

A co do podstawowej ekipy to pierwszy najemnik którego zatrudniłem to STEROID (eh mam do niego sentyment :D ) i plus taki że machanik z niego galanty, do tego jako medyk MD, a do strzelania Malice i Raven którą dokupiłem później

*

CockSik
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Panowie ale ten diament który dostaje się od niego chyba nie jest diamenten quesowym, a wnioskuję to z kilku faktów:

1. nie ma takiej nazwy
2. warty jest tylko 4.500 a nie 9000 jak te jego podzielone na pojedyncze
3. wydaje mi się że dostajemy go w ramach podzięki za uwolnienie górników z ciężkiej harówki pod deidraną

I wydaje mi się że tego questa by odnaleźć wszystkie 10 diamentów (prawdopodobnie podzielone na 2 kupki po 5 sztuk) dostanie się dopiero po wykonaniu questa z odbiciem pozostałych kopalń i po ponownej rozmowie z Oswaldem.

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

CockSik pisze:
Panowie ale ten diament który dostaje się od niego chyba nie jest diamenten quesowym, a wnioskuję to z kilku faktów:

Jego dostajesz jako bonus ;). możesz spokojnie opchnąć go. Oswald o tym mówi.

*
Fikoł
Szeregowy

a ja zrobiłem tak że kupiłem sporo sprzętu przydatnego, między innymi Barettę, na lotnisku i kupca, jak nastukałem mu budżet 45k to sprzedałem mu te diamenty :) poza tym z shiftem mozna je dzielić :)

*

frank1
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

ja od Oswalda po odbiciu kopalni dostalem diament ale pogoniłem go za 4k na lotnisku anie za 45... lol :O moze to o jakies inne chodzi.

Mam jeszcze takie pytanie jak Wolf ma napisane ze najlepiej obchodzi sie z bronim typu shootgun to jest sens dawac mu karabin ? na lotnisku w skrzyni pocztowej znalazlem 3 karabiny i 3 zestawy opancerzenia ktorych nawet nie zamawiałem lol :S

*

seboo
Kapral
Kapral

frank1 pisze:
ja od Oswalda po odbiciu kopalni dostalem diament ale pogoniłem go za 4k na lotnisku anie za 45... lol :O moze to o jakies inne chodzi.

Mam jeszcze takie pytanie jak Wolf ma napisane ze najlepiej obchodzi sie z bronim typu shootgun to jest sens dawac mu karabin ? na lotnisku w skrzyni pocztowej znalazlem 3 karabiny i 3 zestawy opancerzenia ktorych nawet nie zamawiałem lol :S

I tym o to pieknym sposobem przypucowales sie ze masz wersje "torrent" bo te rzeczy ktorych nie zamawiales w orginalnej wersji sa dostepne jako DLC wiec nie lol-aj tu tylko kup gre jak Ci sie tak podoba :one:

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna