Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Wigen
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Odpowiedź od gości z bitComposer Games w sprawie twarzy najemników z A.I.M:

bitComposer Games pisze:
Hey Guys,

As usual after a video has been released please note that the game is not finished yet. While the grafics in general are close to final, the UI (and merc faces are part of the UI in this case) is certanly not.
Do not expect it to suddenly become totally different, however.
Those of you that remember the first gameplay video earlier this year and now look at the gamersglobal footage might notice the small but essential differences in character animations which lead to the whole game feeling a lot more "smooth" and "real". Expect the same to happen to the faces.
(and yes, magic should be black. How did that picture happen? I guess a sudden outbreak of the dreaded "albino-virus". I am sure the qualified A.I.M. medical-staff will do their best to ensure it is under control 'till his end-user contract is in effect)

best
Jochen

*

DEMOn
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

bitComposer Games pisze:
and yes, magic should be black.

No fucking way!!!
Magic nie jest czarny!!!!

*
Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wigen pisze:
Odpowiedź od gości z bitComposer Games w sprawie twarzy najemników z A.I.M:

bitComposer Games pisze:
Hey Guys,

As usual after a video has been released please note that the game is not finished yet. While the grafics in general are close to final, the UI (and merc faces are part of the UI in this case) is certanly not.
Do not expect it to suddenly become totally different, however.
Those of you that remember the first gameplay video earlier this year and now look at the gamersglobal footage might notice the small but essential differences in character animations which lead to the whole game feeling a lot more "smooth" and "real". Expect the same to happen to the faces.
(and yes, magic should be black. How did that picture happen? I guess a sudden outbreak of the dreaded "albino-virus". I am sure the qualified A.I.M. medical-staff will do their best to ensure it is under control 'till his end-user contract is in effect)

best
Jochen

Mnie osobiście ta odpowiedź nie satysfakcjonuje. Oznacza ona że jednak możemy się spodziewać że wszystkie mordy będą bazować na 3 męskich wzorcach i na jednym damskim.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

W sumie jedynym czego się dowiedzieliśmy jest to, że nie są jeszcze skończone. Ale to już wiemy. Problem w tym, że to coś nie może wyglądać dobrze, nawet gdy zostanie ukończone.

*
Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Ja już za dużo słyszałem podobnych wymówek w Polsce jak i zagranicą. Odpowiadają jak zwykle bez większych szczegółów. Dla mnie oni nie chcą tego poprawić i zostawią to tak jak jest.

Smutna prawda. Ale obym się mylił.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Skupiają się na mechanice gry licząc, że fani się wkręca i krzywe mordy przeboleją? Oby.

*

Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Dodam tylko, że Shadow wygląda jak cień - cień człowieka. No i nie pomalował sobie uszu i szyi.

*
Benoslav
Kapral
Kapral

Należy więc zadać podstawowwe pytanie. Ile czasu zajmie moderom wsadzenie starych buziek? Albo wymodelowanie nowych na tym silniku, przypominających stare?

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Wracając do portretów najemników to mnie bardzo spodobały się wizerunki już z pierwszych screenów kiedy to opublikowano pierwsze informacje o Reloaded. Nie wiem co pokierowało twórcami, ale tamte twarze były bardzo fajnie wykonane. Pewnie poniosła ich ułańska fantazja.

Obrazek

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Wigen pisze:
Wracając do portretów najemników to mnie bardzo spodobały się wizerunki już z pierwszych screenów kiedy to opublikowano pierwsze informacje o Reloaded. Nie wiem co pokierowało twórcami, ale tamte twarze były bardzo fajnie wykonane. Pewnie poniosła ich ułańska fantazja.

Obrazek

W dziale z artworkami (w którym są tak na prawdę modele 3d) też są dobre twarze: http://www.jaggedalliance.com/artworks/ . Stawiam że mieli problem z nimi. Może z wydajnością.

*

DonPablo
Szeregowy

No ale właśnie statyczne obrazki były by mniej mocożerne niż to 3d nie wiem nie narzekam aż tak na te nowe obrazki choć wolałem rysowane ilustracje JA2 i komu to przeszkadzało.

*

wierzba
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

ale chałę odwalili z tymi twarzami. to w 1999 zrobili!!! aaaaaaaaaaa

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Dodanie oryginalnych twarzy najemników z Jagged Alliance 2 do Jagged Alliance: Back in Action jak się okazuje nie jest takie trudne jak się wydaje. Przekonał się o tym jeden z użytkowników z zagranicznego forum i jak sam oznajmił "jest to na razie bardzo wczesny etap tworzenia". Jak to wygląda można zobaczyć poniżej:

Obrazek

*

seboo
Kapral
Kapral

DonPablo pisze:
No ale właśnie statyczne obrazki były by mniej mocożerne niż to 3d nie wiem nie narzekam aż tak na te nowe obrazki choć wolałem rysowane ilustracje JA2 i komu to przeszkadzało.

Gra jak na te czasy nie jest mocno zasobozerna. Co przwda silnik nie jest mega zoptymalizowany ale tragedji nie ma, a co do facjat to programisci nie mogli zaimplantowac rysowanych obrazkow bo nie mialo by to przelozenia na interaktywne (czyt. wszystkie itemy zakladane na twarz sa widoczne na obrazie danego najemnika) odzwierciedlenie twarzy czlonkow zespolu ktore sa wyswietlana podczas rozgrywki.Niestety takie smaczki w obecnych czasach to norma i nie ma co sie tu na grafikow obrazac bo i tak wyglada to calkiem niezle jak sadze.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Wigen pisze:
Dodanie oryginalnych twarzy najemników z Jagged Alliance 2 do Jagged Alliance: Back in Action jak się okazuje nie jest takie trudne jak się wydaje. Przekonał się o tym jeden z użytkowników z zagranicznego forum i jak sam oznajmił "jest to na razie bardzo wczesny etap tworzenia". Jak to wygląda można zobaczyć poniżej:

Wigen, a miałbyś jeszcze gdzieś w swoich zasobach link do materiału o dodawaniu oryginalnych twarzy z JA2 do JA BiA.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3, 4  Następna