Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
eilysm
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Gram na XP-ku i w domu i w pracy. W domu wywala zaraz sprawdzę w pracy. Żadnych zmian nie robiłem.
Oryginał z GOG /eng/ i przekopiowanie do folderu rozpakowanego NC v 1.13 - wszystko przepisowo.
Zaraz sprawdzę na drugim kompie.

Dodano: 06 lut 2012 11:20

Nie kumam ?? na drugim mi wchodzi !!!
Co prawda gram dwutorowo - innymi najemnikami i w różnym układzie czasowym ale mimo to ??
Spróbuję jeszcze raz w domu nadinstalować. W pracy nawet wszedłem w zakupy u Tonego omijając Hansa /górą - wykorzystując owe złażenie przy workach do środka - wszystko można wykorzystać/

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

eilysm pisze:
Spróbuję jeszcze raz w domu nadinstalować. W pracy nawet wszedłem w zakupy u Tonego omijając Hansa /górą - wykorzystując owe złażenie przy workach do środka - wszystko można wykorzystać/

No a Brenda Cię nie zaatakowała ?

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

To jest to jak się gra w pracy :D

Starchris pisze:
No a Brenda Cię nie zaatakowała ?

Dostała pewnie kulkę w łeb, to się nie odzywała :P

*

eilysm
Szeregowy

Brendy i owszem zaatakowały, ale wycięłem je wszystkie w pień. Z tym że dzieje się mimo wszystko coś nie tak z Tonym. Ogólnie : doszedłem naturalnie do San Mony i sektora z Tonym, wybiłem wszystkie klony Kongpina, Brendę i jej klony i teraz : w domu wybiłem jeszcze Madam i jej ochroniarza, - w pracy ich nie znalazłem. Zaś wczoraj podczas próby wszedłem w menu Tonego i było dobrze /po rozmowie z Hansem który stwierdził że robi remanent - spróbuj później - odczekałem na kompresji dzionek i wówczas pomimo protestów Hansa obszedłem go górą i wtedy było ok z Tonym. Później wróciłem do gry w tym samym momencie /koniec 1 dnia/ i znowu wywaliło mi na próbie kupienia czegoś u Tonego. ??? Nie wiem o co tu chodzi?? Jeszcze sprawdzę raz po drugim dniu.

*

eilysm
Szeregowy

jest wszystko ok - wygląda na to , że jest jakaś blokada na Tonym i nie obsługuje w pierwszym dniu !!
Przy okazji -- dzięki Starchris za pracę -- wykonałeś dobrą robotę.
Gram we wszelkie Jaggedy od dwóch - trzech lat, praktycznie bez przerwy - wcześniej przed ośmioma / a może już i więcej / laty tłukłem namiętnie JA2 - potem jak wyszła nakładka Ja 2,5 UB wróciłem do gry i dopiero dwa lata temu odkryłem Waszą stronkę i lecę po kolei wszelkie mody - miód dla moich oczu. I praktycznie przeszedłem już wszystkie - miodem dla moich pragnień była wiadomość o nowych wersjach poczynionych przez Ciebie Starchris. Duże - wielkie dzięki.

*

eilysm
Szeregowy

Witam ponownie
Niestety nadal wywala na Tonym
W pliku vfs.log pokazuje:
File : ..\src\Core\vfs_file_raii.cpp
Line : 50

Could not open file : Data\Polish.slf

zaś w pliku game.log
[125.949] : ERROR : ========== Fri Feb 24 21:21:33 2012 ==========
File : ..\src\Core\vfs_file_raii.cpp
Line : 34

file "NPC_SPEECH\091_000.gap" does not exist

*

hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Instalowałeś na angielską wersję Jagged Alliance?

*

eilysm
Szeregowy

Instalowałem na oryginał z GOG /eng.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Wersja podstawki nie ma żadnego znaczenia ponieważ 1.13 od razu uaktualnia ją do Gold 1.12 i dodaje swoje pliki. Popatrzę jeszcze raz o co może chodzić z tym błędem.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Sprawdzałem co mogłem łącznie z Twoim raportem błędu i niestety dalej nic nie znalazłem. U mnie (sprawdzałem na kilku komputerach) Tony współpracuje bez zarzutu.

Już nie pamiętam gdzie ktoś o to pytał ale zauważył, że nie może wejść do żadnego z sektorów Almy i ten błąd faktycznie był i został poprawiony.

New Classic JA2 1.13(4870) v1.01 PL

*

lost
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Ja mam pytanie. Dlaczego pierwsza mapa zaczyna się starciem z czołgami, bloodcatami, cywilami, crepitusami i ze wszystkim, co można było tam włożyć? Absurd kończy się po pierwszej mapie, czy o tym właśnie jest ten mod? ;)

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lost pisze:
Dlaczego pierwsza mapa zaczyna się starciem z czołgami, bloodcatami, cywilami, crepitusami i ze wszystkim, co można było tam włożyć?

Bo wersja klasyczna się tak zaczyna, a to jest jej wersja na 1.13.

lost pisze:
Absurd kończy się po pierwszej mapie, czy o tym właśnie jest ten mod?

Dla niektórych absurd, dla niektórych świetna rozrywka lub coś nowego nierealnego w tym jakże radykalnie realnym świecie JA2 1.13. Nie ma możliwości, żeby jakaś modyfikacja trafiła w gusta wszystkich graczy, jest to po prostu nie możliwe. Każda modyfikacja ma swoje grono odbiorców. Na szczęście jest tyle różnych modyfikacji, że każdy może znaleźć coś dla siebie.

*

lost
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Czyli rozumiem, że po puszczeniu pierwszej mapy z dymem, wszystko wraca do normy? To gram dalej :)

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

lost pisze:
Czyli rozumiem, że po puszczeniu pierwszej mapy z dymem, wszystko wraca do normy?

No właśnie nie !!! Już w Drassen będą na Ciebie czekać wyzwania godne największych bohaterów Arulco :diabelek: Już w pierwszym sektorze rzucą się na Ciebie wygłodniałe Królowe Crepitusów :diabel2: które w przeraźliwym okrzyku rozpaczy niemożności poruszania się wywalą na wszystkich Twoich najemników galony napalmu, które spalą na popiół każdego kto w nich wejdzie ;)

lost pisze:
To gram dalej

Zagraj sobie przynajmniej do Drassen i do Pierwszego SAM Site, a potem rezygnuj bo wtedy będziesz miał pełną orientację co cię czeka w całym Arulco.

*

djt
Awatar użytkownika
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
No właśnie nie !!! Już w Drassen będą na Ciebie czekać wyzwania godne największych bohaterów Arulco

No właśnie niemile się o tym przekonałem, gdyż w 1.13 Królowe Crepitusów mają dodatkowy atak mackami, przez co podejście na wymagane 3-4 pola jest praktycznie niemożliwe, a ponieważ niefrasobliwie wystrzelałem trzy pociski moździerzowe wcześniej, więc... :wall:
A poza tym nie są dodane dodatkowe materiały wybuchowe (które sa w normalnym klasycznym)
Musiałem przerwać. Skończę normalny klasyczny, to wróce do 1.13, bo to chyba najtrudniejszy mod.

Pozdrowienia

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna