Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2
Autor Wiadomość
McVoy
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral

Wracając do tematu: u mnie demo śmiga prawie idealnie (na max ustawieniach). Grafika płynna jak mało kiedy. Jedyne zacinki zdarzają się czasem przy max oddaleniu widoku.
Sprzęt: AMD Athlon64 3000+, 3GB RAM, GF 7600 GT.

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

aszek pisze:
Wziąłem tą alfę3 i zainstalowałem ją (jak zalecają) pod VM Oracle'a (dostała jeden 3Ghz rdzeń na wyłączność, 1GB ramu, 4GB hdd) i pobawiłem się nim trochę. Działa wooolnoooo, mimo że OS emulowany to powinien jednak działać płynniej, naprawdę mało co jest na ekranie a wyświetlane się muli, tu mam porównanie z MS Windows Server 2003 pod VM (MS) który mi zapierdalał z 5x szybciej (a katowałem go ostro).

Chyba najlepiej działa pod VirtualBoxem. Do którejś z wirtualek dopisali jakiś tryb gościa czy coś, nie wiem, nie orientuje się w tym - musiałbym poszukać. Pamiętam, że mi na wirtualce działało dość dobrze, ale to było dawno temu.

Minimalizujesz klikając dwa razy na belkę ;). Jakie obcięte okno? Chyba wiem o co Ci chodzi. To się nazywa Stack & Tile :). Łapiesz za to jakieś okno, przytrzymujesz klawisz Windows i przyciągasz z którejś strony do drugiego okna. Od spodu, od góry, z boku - poeksperymentuj. Dzięki temu można przełączać się między oknami, jak w kartach w przeglądarce :). Ma to trochę bugów, ale jest bardzo wygodne.

Skróty klawiszowe są takie jak w Windows tylko, że lewy alt zamist ctrl. ctrl + alt + del działa. Można sobie samemu pozmieniać skróty.

Mi tam wszystko działa bardzo szybko( ja instaluje na kompie), spróbuj tego virtualboxa. Interfejs możesz zrobić taki jak w Windows.

http://www.haiku-os.org/docs/userguide/en/contents.html

Nie jestem programistą, ale każdy chwali to API, bo się w nim szybko pisze wydajne programy, etc. Nie martw się o te kontrolki, system da sobie radę, a jak nie to można zgłosić błąd, ze jest "bottleneck".

http://www.antigrain.com/ - to odpowiada za rysowanie okien. Ja mam w ogóle inne doświadczenia z tym osem od Ciebie, od razu stał się moim ulubionym. I nic jeszcze tak szybko nie działało na moim komputerze. Jest na pewno szybszy od Windowsa.

Jak Cię denerwuje wyskakiwanie kolejnych okien jak w Win95, to w katalogu, na belce weź setting i tam gdzieś zmienisz, by był te dwie strzałki.

Podwójnego bufora nie ma, bo jest portowana nowa Mesa. Ale chyba nie dawno włączyli, z dwa dni temu. Na razie nie ma akceleracji sprzętowej i jest software render. Za akceleracje będzie odpowiadać Gallium3D. Najniższa przetestowana konfiguracja to Pentium II 266 i 64 MB RAMu. I ponoć działało dobrze.

Według mnie winna jest wirtualna maszyna - trzeba użyć innej. Bo one są optymalizowane pod użycie Windowsa i Linuxa a nie Haiku.

http://www.haiku-os.org/guides - dla VMvare jeszcze nie ma artykułu.

http://www.haiku-os.org/guides/virtualizing/virtualbox

To jest mikro-kernel. OK nie klasyczny mikrokernel, bo coś od sieci dodano do jądra ze względu na wydajność, ale jednak.

Póki co niewiele można robić chyba, ze masz komercyjny software z BeOSa. Ale porty i natywne aplikacje to tylko kwestia czasu. Mi tylko brakuje kilku załatanych błędów, by stał się moim głównym osem na desktopie. Można np. pisać programy :).

Tu http://haiku-files.org/files/optional-packages/ i tu http://haikuware.com/ masz trochę softu. Przy czym najwięcej będzie działać na trzeciej alphie( do bety będą jeszcze wprowadzane zmiany w API).

prof. Murray Newton Rothbard

Ostatnio zmieniony 06 lut 2012 06:49 przez Premislaus, łącznie zmieniany 9 razy

*
frank1
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

@McVoy

jakim cudem Ci to poszlo na gf 7600gt????!!??!

mam takiego samego i pojawia mi sie komunikat:

Fatal Dx9 Error

D3DERR_OUTOFVIDEOMEMORY 'CREAT TEXTURE'

czy mozliwe ze to przez to ze mam 1gb ramu ?
czy to chodzi o karte graficzna ?

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

frank1 pisze:

Dobre pytanie. Też mam 1 GB RAMu, ale kartę 512 MB. Czasem to wyskakuje, ale losowo. Na przykład jak szybko przewiną ekran nad kościołem.

*
frank1
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

mi to zawsze wyskakuje po pierwszym filmiku nawet do menu nie moge wejsc :( ,ale kurde moze jest jakas szansa ? podkrecic karte ?

Dodano: 12 lut 2012 18:48

nie no ,panowie to jest troche dziwne bo przeciesz ten komunikat ozacza ze mam za malo pamieci na karcie tak ?

Fatal Dx9 Error

a kolega wyzej napisal ze smiga mu zarombiscie ta gierka na tej samej karcie co ja mam ( Gf 7600 gt)

kurde juz nie wiem co mam robic w bani mam meksyk

*

Premislaus
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Sterowniki, DirectX 9 masz nowe?

*
frank1
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

tak wszystko juz po dwa razy sprawdzałem

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

Specjalista nie jestem, ale bez dokładnej znajomości sprzętu się nie obejdzie. Ten sam chip, ale czy dokładnie ta sama karta, ten sam producent? Różne egzemplarze mogą się przecież nieznacznie różnić.

*

Van
Awatar użytkownika
Plutonowy
Plutonowy

frank1 pisze:
@McVoy

jakim cudem Ci to poszlo na gf 7600gt????!!??!

mam takiego samego i pojawia mi sie komunikat:

Fatal Dx9 Error

Gry w swoich łapkach nie miałem, ale poszperałbym w plikach konfiguracyjnych i w rejestrze celem przypisania większej ilości pamięci karty graficznej, bo czasami domyślne ustawienia nie zdają egzaminu.

*

Svean
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Mnie się odpaliło na stareńkim laptopie, który nijak nie spełnia wymagań, ale tak masakrycznie się cięło, że dałem sobie siana. Tyle że kompem stacjonarnym (trochę szybszym i wygodnym, z dużym ekranem itp.) muszę się dzielić :P

*

McVoy
Kapral
Kapral

No nie wiem, tak jak pisałem działa super płynnie. RAMu mam 3GB a na karcie chyba 512MB. Twój błąd to pewnie faktycznie mała ilość RAMu, 1GB to ledwo na system starcza. ZObacz jakiej wielkości masz ustawiony plik wymiany w Windows.

Dodano: 22 lut 2012 20:55

A nie, przepraszam, RAMU na karcie mam 256 MB tylko,
Poniżej parametry mojej karty. Może to coś pomoże. DX mam a wersji 11. Może to wina starej wersji DXa u Ciebie...
Załącznik:
info o karcie.gif
info o karcie.gif [ 87.27 KiB | Przeglądany 2405 razy ]

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2