Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Stridingshadow
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
Dodajesz bronie z DBB-MOD do sprzętu z 1.13?

Jeżeli tak, to ja bardzo proszę o tego moda.
Proszę także o dodanie innych rzeczy z DBB :D np. mundurów, bo bez tego trochę łyso :/

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Stridingshadow pisze:
Jeżeli tak, to ja bardzo proszę o tego moda.

Też jestem za. Czekam niecierpliwie na tego MODa.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

micand1989 pisze:
Dodajesz bronie z DBB-MOD do sprzętu z 1.13?

No mniej więcej. Nie wszystko bo niektóre rzeczy sam dodaje. Broni jest już prawie 500 w grze. Komputer używa od samego początku broni długiej produkcji rosyjskiej ale to jeszcze może ulec zmianie. Ten akurat wybór był po to aby samemu sobie utrudnić grę bo sam używam amerykańskich lub europejskich broni.
Broni ma być więcej ale to całą grafikę ja już muszę przygotować :( . Nie wiem tylko czy opłaca dodawać aż 200 pistoletów z najróżniejszych zakątków świata. Co innego karabiny, tego powinno być jak najwięcej. Jeśli się nie mylę dojdą nowe 2 karabiny granatniki, trochę ciężkiego sprzętu jak QLZ87, i inne ciekawe rzeczy :diabelek: .

Tak czy inaczej trochę jeszcze mi z tym zejdzie. Szkoła się zaczęła :( . A w ferie przez pierwszy tydzień testowałem to co dodałem a drugi walczyłem z tym problemem który w tym temacie poruszyłem plus parę innych rzeczy które nie były aż tak ważne. Jestem na etapie dodawania plecaków, kamizelek itp. Próbuje dodawać to takie jakie jest to w rzeczywistości ale nie wszystko jest. Czasami robię różne warianty tej samej kamizelki bo tego to nigdy nie za wiele a jak będzie więcej to gra stanie się bardziej realistyczna (tak sądzę).

Chciałem też dołączyć do tego zmianę interfejsu produkcji Starchrisa ale z tym to on musi się zgodzić. Do tego chciałem dodać powiększoną ilość najemników w oddziale ale nie znalazłem kodu źródłowego z 4870.

Stridingshadow pisze:
Proszę także o dodanie innych rzeczy z DBB :D np. mundurów, bo bez tego trochę łyso :/

Myślę że coś się znajdzie :) . Jak nie w pierwszej wersji która opuści mój komputer to w aktualizacjach :).

Takie pytanie mam jeszcze co do dodatków. Czy jest możliwe podłączenie dwójnoga z chwytem przednim? Niby jedno drugiego nie wyklucza bo chwyt montuje się na dolnej szynie Picatuny a dwójnóg na końcu lufy najczęściej.

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012 18:21 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 6 razy

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Assur-ad-mu pisze:
Takie pytanie mam jeszcze co do dodatków. Czy jest możliwe podłączenie dwójnoga z chwytem przednim? Niby jedno drugiego nie wyklucza bo chwyt montuje się na dolnej szynie Picatuny a dwójnóg na końcu lufy najczęściej.

Dwójnóg montuje się na końcu ale łoża, a nie na końcu lufy. Podtrzymuje korpus karabinu a nie lufę (rurę).

Dziwnie by to wyglądało, ale myślę że znalazła by się broń dla której takie rozwiązanie byłoby najbardziej optymalne. W 1.13 był 'Grippod', czyli połączenie chwytu z bipodem. Na początku dobrze się sprawdza, ale w późniejszej fazie gry - zbędny (wg mnie; albo chwyt albo bipod - bez kompromisu).

PS Odnośnie MODA:
Ja proszę o kilka karabinów snajperskich (M14 DMR, Barrett M82A1M, Barrett M95, CheyTac M200, M40[A1,A3,A5] i wyciszone pistolety (te z tłumikiem) :ok:

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012 18:42 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Assur-ad-mu pisze:
Chciałem też dołączyć do tego zmianę interfejsu produkcji Starchrisa ale z tym to on musi się zgodzić.

Możesz jak najbardziej go użyć. Absolutnie nie mam nic przeciwko temu.

Assur-ad-mu pisze:
Do tego chciałem dodać powiększoną ilość najemników w oddziale ale nie znalazłem kodu źródłowego z 4870.

Ja też szukam tego kodu, ponieważ chciałbym uaktualnić moda "Powiększony skład najemników" oraz dodać go do New Classic 1.13.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

micand1989 pisze:
Dwójnóg montuje się na końcu ale łoża, a nie na końcu lufy. Podtrzymuje korpus karabinu a nie lufę (rurę).

Faktycznie masz rację wystarczyło wejść na Google grafika i tam wszystko jest, a tak to się wygłupiłem. Ale dzięki. Przy niektórych karabinach maszynowych montuje się na końcu i to mnie zmyliło.

micand1989 pisze:
PS Odnośnie MODA:
Ja proszę o kilka karabinów snajperskich (M14 DMR, Barrett M82A1M, Barrett M95, CheyTac M200, M40[A1,A3,A5] i wyciszone pistolety (te z tłumikiem) :ok:

Już są: Barrett M82A1,A2, Barrett M95, Barrett M98, Barrett XM109 i Barrett XM500. To z barrettów Oba CheyTac-i (.408 CheyTac i .50 (też je lubie i dlatego były dodane w pierwszej kolejności :) )) Co do M40 to jest na razie tylko M40A1, ale będzie ich więcej :diabelek: Co do pistoletów to są tłumiki do dołączenia więc chyba wychodzi na to samo ale przelecę jakie tam były pistolety i jak zajdzie potrzeba to dodam. :)

Starchris pisze:
Możesz jak najbardziej go użyć. Absolutnie nie mam nic przeciwko temu.

Dzieki. Bardzo mi się spodobała nowa grafika jaką stworzyłeś i dlatego chciałem ją dodać.
Jeszcze ktoś ma jakieś zamówienia?

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012 20:35 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 3 razy

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

A zamierzasz się bawić w wirtualny patriotyzm, tzn. Beryl, Alex, MSBS (ale to tylko w trybie SF ;))?

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

M'cin pisze:
A zamierzasz się bawić w wirtualny patriotyzm, tzn. Beryl, Alex, MSBS (ale to tylko w trybie SF ;))?

Tak zamierzam. Beryle już są, a Alex, WKW Wilk, MSBS (obie wersje standard i Bullpup) czekają jak zajmę się drugą turą broni. Grafika w większości jest już gotowa :). Będą dostępne w realistycznym trybie gry. W trybie Sci-Fi są tylko bronie których nie ma jak np. broń laserowa itp.

Glauberyt też jest. W dwóch wersjach na różną amunicję

Ostatnio zmieniony 30 sty 2012 21:19 przez Assur-ad-mu, łącznie zmieniany 2 razy

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Assur-ad-mu pisze:
Czy jest możliwe podłączenie dwójnoga z chwytem przednim? Niby jedno drugiego nie wyklucza bo chwyt montuje się na dolnej szynie Picatuny a dwójnóg na końcu lufy najczęściej.

Rzeczywiście jedno drugiego nie wyklucza, ale nieco ich wzajemne zastosowania się wykluczają.

Chwyt przedni służy przede wszystkim do tego, żeby sprawować lepszą kontrolę nad bronią podczas prowadzenia szybkiego ognia.
Dwójnóg służy do prowadzenia ognia w pozycji leżącej, bądź po oparciu o jakąś barierę (jak worki z piaskiem czy kawał ściany).

Do prowadzenia ognia ciągłego w pozycji leżącej służy sam dwójnóg, zmienia się wtedy nieco chwyt broni, ręką dominującą (czyli zazwyczaj prawą) trzyma się chwyt pistoletowy, a drugą ręką trzyma się kolbę (stąd szkieletowa konstrukcja kolby wielu erkaemów).
Nie ma sensu używać wtedy dwójnogu, bo dwójnóg ma eliminować drgania pochodzące z ręki strzelca.

micand1989 pisze:
Dwójnóg montuje się na końcu ale łoża, a nie na końcu lufy.

To zależy w jakiej broni.
Wiele KMów ma dwójnogi montowane właśnie na lufie czy rurze gazowej.

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Stridingshadow pisze:
Rzeczywiście jedno drugiego nie wyklucza, ale nieco ich wzajemne zastosowania się wykluczają.

Chwyt przedni służy przede wszystkim do tego, żeby sprawować lepszą kontrolę nad bronią podczas prowadzenia szybkiego ognia.
Dwójnóg służy do prowadzenia ognia w pozycji leżącej, bądź po oparciu o jakąś barierę (jak worki z piaskiem czy kawał ściany).

Do prowadzenia ognia ciągłego w pozycji leżącej służy sam dwójnóg, zmienia się wtedy nieco chwyt broni, ręką dominującą (czyli zazwyczaj prawą) trzyma się chwyt pistoletowy, a drugą ręką trzyma się kolbę (stąd szkieletowa konstrukcja kolby wielu erkaemów).
Nie ma sensu używać wtedy dwójnogu, bo dwójnóg ma eliminować drgania pochodzące z ręki strzelca.

Dzięki za dokładne wytłumaczenie sprawy. Mniej więcej wiedziałem jak się jednego i drugiego używa ale wprowadziło mnie w błąd wygląd kilku karabinów gdzie właśnie dwójnóg zamontowany jest na końcu.

*

Stridingshadow
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Tak mniej więcej powinno wyglądać prowadzenie ognia ciągłego z wykorzystaniem dwójnogu.

Jak już mówiłem dwójnogi montuje się do różnych elementów broni np. łoża (SR-25 czy WA2000) komory zamkowej (SWD) czy lufy (RPK).
Pod względem celności najkorzystniejszy jest montaż dwójnogu do komory zamkowej, lub łoża (jeśli lufa jest swobodnie pływająca = samonośna).

Przedni chwyt pionowy montuje się głównie w karabinkach i subkarabinkach, bo w ich wypadku zależy przede wszystkim na celności w strzelaniu 'z wolnej ręki', erkaemy i ukaemy korzystają zwykle z dwójnogów, choć zdarza się broń fabrycznie wyposażona w oba te elementy.

Załączniki:
M16A2_Hbar.jpg
M16A2_Hbar.jpg [ 16.23 KiB | Przeglądany 1327 razy ]
US_M249.jpg
US_M249.jpg [ 63.47 KiB | Przeglądany 1327 razy ]

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

We większości karabinów snajperskich typu bolt-action znajdują się na łożu
Załącznik:
Zdjęcie1869_1.jpg
Zdjęcie1869_1.jpg [ 245.05 KiB | Przeglądany 1319 razy ]

Załącznik:
Zdjęcie1870_1.jpg
Zdjęcie1870_1.jpg [ 245.61 KiB | Przeglądany 1319 razy ]

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012 17:55 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Assur-ad-mu
Starszy sierżant
Starszy sierżant

Trochę jeszcze poczytałem na ten temat i już dokładnie wiem co i jak w tym temacie. Jeszcze raz dzięki.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Mam problem z dodawaniem dodatków do lunet i celowników optycznych.

Próbowałem robić na przykładzie ACOG+Kolimator , ale nic nie wychodzi z tego. Cały czas wywala że nie mogę połączyć lunety z kolimatorem albo IR-em. Lunety i IR łączy się normalnie w plecaku tak jak ACOG i Kolimator - a przy broni jest tylko luneta a IR wylatuje do plecaka.

Pomocy :!:

*

Kelly
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Jak wstawisz lunetę to powinno ci się pojawić nowe pole opcji i tam dajesz kolimator. Pamiętaj, że nie do każdej lunety (tutaj ACOG) pasuje wybrany kolimator. OIDP to do acoga pasuje tylko ten najmniejszy,

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1, 2, 3  Następna