Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 391 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
Starchris
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

*

JancioThor
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Hey mam takie marzenie,
zagrać w jaga w taką wersje gdzie broń krotka straci znaczenie gdzieś tak przy 30-40 % rozgrywki (lub później) a nie po zdobyciu 1 miasta
a bronie typu HKG11, M24, FN FALL, i tym podobne były tylko sporadycznym rarytasem ( to samo pancerze) nie opłacalny w poszukiwaniu.

zna ktoś coś takiego

pytam bo znane mody nudzą mnie po zdobyciu 1 miasta (właśnie ze względu na zdobyczny arsenał) gdzie cienias (IMP czy AIM) staje sie z tego typu bronią zabójczym mordercą na odległość

a na koniec dzięki za naprawę archiwum przetestuje po świętach

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

JancioThor pisze:
Hey mam takie marzenie,
zagrać w jaga w taką wersje gdzie broń krotka straci znaczenie gdzieś tak przy 30-40 % rozgrywki (lub później) a nie po zdobyciu 1 miasta
a bronie typu HKG11, M24, FN FALL, i tym podobne były tylko sporadycznym rarytasem ( to samo pancerze) nie opłacalny w poszukiwaniu.

zna ktoś coś takiego

Revenge of Fallen i "najnowsze" New Classic takie są.

PS Co ty w robisz o 3:00 w nocy?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
PS Co ty w robisz o 3:00 w nocy?

Pewnie z pasterki wrócił natchniony i musiał swoje myśli przelać na papier" :P

JancioThor pisze:
Hey mam takie marzenie,

Na to jest bardzo prosta rada niemal w każdym modzie. WYŁĄCZAMY OPCJE DROP ALL ITEMS. Po czymś takim to broń krótka nie straci znaczenia nawet po połowie gry, nie mówiąc o innych przedmiotach jak np. pancerze.

JancioThor pisze:
pytam bo znane mody nudzą mnie po zdobyciu 1 miasta (właśnie ze względu na zdobyczny arsenał) gdzie cienias (IMP czy AIM) staje sie z tego typu bronią zabójczym mordercą na odległość

Zgadzam się z Micandem, w New Classic tak jest. Nie mogę się z tobą zgodzić, że broń krótka w tym modzie staje się bezużyteczna już po krótkim czasie. USP9, Micro Uzi, Hartford6 mają punkty akcji od dwóch do zera. Taka broń przydaje się zawsze i podczas całej rozgrywki w JA2. Jak Ci braknie PA do strzału z broni długiej to zawsze Ci starczy na użycie takiej broni krótkiej. W ciasnych pomieszczeniach, w podziemiach, w nocy taka broń jest niezastąpiona. Przynajmniej ja się z nią nie rozstaje.

Również bardzo chciałbym wypuścić modyfikację New Classic dopiero taką jaka jest teraz bo ta wersja, a początkowa to niebo, a ziemia. Większość już pewnie grała w tego moda i kolejne aktualizacje już tak bardzo nie zachęcają jak nowo wypuszczona modyfikacja. No ale wiadomo doświadczenie i wiedzę nabywa się z czasem i tutaj też tak było w postaci ciągłych aktualizacji New Classic.

*

fallout152
Starszy kapral
Starszy kapral

Można zgłaszać swoje propozycje do NC? Bardzo bym chciał by było możliwe mieć więcej niż 18 najemników i żeby ekwipunek był nieco lżejszy bo inaczej po co więcej slotów? Niedługo kończę 1.13 i byłbym bardzo wdzięczny tylko za te dwie rzeczy.

Co do Skyridera to go nawet lubię.

Ostatnio zmieniony 25 gru 2011 16:15 przez fallout152, łącznie zmieniany 2 razy

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

fallout152 pisze:
Można zgłaszać swoje propozycje?

W tej modyfikacji już więcej nic nie jestem w stanie zrobić więc żadne propozycje i pomysły nie wchodzą w grę. Już bardziej ta modyfikacja się chyba nie zmieni. Natomiast wszelkie propozycje i pomysły można zgłaszać w poniższym temacie. Tam wszystko jest możliwe do wdrożenia tylko trzeba naprawić parę rzeczy.

jagged-alliance-2-1-14-t2850.html

fallout152 pisze:
Bardzo bym chciał by było możliwe mieć więcej niż 18 najemników i żeby ekwipunek był nieco lżejszy bo inaczej po co więcej slotów? Niedługo kończę 1.13 i byłbym bardzo wdzięczny tylko za te dwie rzeczy.

To praktycznie jest już wykonane w JA2 1.14. Najemników będzie można mieć 30, a ekwipunek to nie całemu ale większości obniżyłem wagę własnie ze względu na ilość slotów w inwentarzu najemnika lub też myślałem nad zwiększeniem siły np. tak między 120 a 150.

Jeśli chcecie ten temat dalej ciągnąć to proszę to robić w temacie o 1.14.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Zauważyłem, że twarz terrorysty Terry'ego, którego można zwerbować w Omercie A9 nie posiadała ani mimiki twarzy ani dłuższych tekstów mówionych. Udało mi się to naprawić ale niestety wymaga to rozpoczęcia gry od nowa. Jeśli ktoś już gra to niech się tym nie przejmuje i gra dalej. Natomiast jak ktoś rozpoczął co dopiero grę to może zaktualizować moda i zagrać od nowa. Wtedy Terry będzie działał prawidłowo.

New Classic JA2 1.42

*

fallout152
Starszy kapral
Starszy kapral

A da się to jakoś połączyć z UH ?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Z Urban Chaos ? To jest totalnie nie możliwe. W żaden sposób nie da się połączyć tych dwóch modów.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Ja mam takie pytanko. W Omercie, w sektorze, w którym lądujemy mamy samoobronę i cywili oraz 2 czołgi wroga. Czy jest tam może ukryta jakaś broń do zniszczenia tych czołgów, czy trzeba zatrudniać takich najemników, którzy mają jakieś mat. wyb. w wyposażeniu przy rekrutacji??

Bo z AKSu to raczej im nie dam rady..

P.S. @Starchris - zamiast rysunku broni w ekwipunku IMP, mam rysunek apteczki z 30oma nabojami...

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Perry pisze:
a mam takie pytanko. W Omercie, w sektorze, w którym lądujemy mamy samoobronę i cywili oraz 2 czołgi wroga. Czy jest tam może ukryta jakaś broń do zniszczenia tych czołgów, czy trzeba zatrudniać takich najemników, którzy mają jakieś mat. wyb. w wyposażeniu przy rekrutacji??

Są tam trzy czołgi, poza tym kratkę dalej od miejsca lądowania jest Iggy oraz Slay. Zwerbuj chociaż Iggiego bo on ma dużo rzucanych materiałów wybuchowych i trzy LAW'y.

Perry pisze:
P.S. @Starchris - zamiast rysunku broni w ekwipunku IMP, mam rysunek apteczki z 30oma nabojami...

Napisz, która to dokładnie broń.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Starchris pisze:
Są tam trzy czołgi, poza tym kratkę dalej od miejsca lądowania jest Iggy oraz Slay. Zwerbuj chociaż Iggiego bo on ma dużo rzucanych materiałów wybuchowych i trzy LAW'y.

Problem jest taki, ze od odlotu smigłowca od razu włącza sie tura gracza i nikogo nie widać ani Iggiego ani Slaya, póki co...

Starchris pisze:
Napisz, która to dokładnie broń.

AKSu 74 - tak jest podpisane..

Ostatnio zmieniony 28 gru 2011 21:17 przez Perry, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Zainstaluj świeża kopię JA2 w nowej lokalizacji, a potem tam wrzuć pliki New Classic 1.42 (najlepiej ściągnij nową kopię z działu download).

Powiedz mi jak możesz nie zauważyć Iggiego oraz Slaya, którzy są tuż przy miejscu lądowania. Co do broni to wszystko jest w porządku. Musiałeś nieprawidłowo zainstalować New Classic.

Załącznik:
Omerta.jpg
Omerta.jpg [ 261.74 KiB | Przeglądany 1485 razy ]

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Starchris pisze:
Powiedz mi jak możesz nie zauważyć Iggiego oraz Slaya, którzy są tuż przy miejscu lądowania. Co do broni to wszystko jest w porządku. Musiałeś nieprawidłowo zainstalować New Classic

Zainstalowałem poprawnie - tylko zamieniłem pliki .exe z New Classic na JA2 (ten, który dla mnie zrobiłeś), więc może dlatego..

Jeśli chodzi o instalowanie od nowa to jest tak:
- mam zainstalowane JA2 1.12 i tam utworzyłem podfolder o nazwie New Classic..
- przekopiowałem plik smack32 z 1.12 do NC
- przekopiowałem cały folder Tilecache, gdyż przy starcie gry (lądowaniu helikoptera miałem runtime error związany z lądowaniem i pojawieniem się helikoptera)..
- podmieniłem pliki prof.dat z 1.12 na NC, gdyż miałem tam już ustawione optymalne staty dla mojej ekipy wliczając RPC...
- zamieniłem pli exe z NC na JA2 1.12 (ten od Ciebie). Zrobiłem tak dlatego, że atrybuty przy tworzeniu IMPa nie uległy zmianie w NC, w 1.12 mam możliwość ustawienia atrybutów na maxa (chodzi tu przede wszystkim o zdrowie, na którego punkcie jestem przewrażliwiony)

Po zmianach, gra działa mi poprawnie, nie mam żadnych problemów póki co - (choć jestem dopiero w Omercie). Gra się zapisuje i odczytuje bez zarzutu...

Załącznik:
NC.jpg
NC.jpg [ 86.18 KiB | Przeglądany 1479 razy ]

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Perry pisze:
Zainstalowałem poprawnie - tylko zamieniłem pliki .exe z New Classic na JA2 (ten, który dla mnie zrobiłeś), więc może dlatego..

Jeśli chodzi o instalowanie od nowa to jest tak:
- mam zainstalowane JA2 1.12 i tam utworzyłem podfolder o nazwie New Classic..
- przekopiowałem plik smack32 z 1.12 do NC
- przekopiowałem cały folder Tilecache, gdyż przy starcie gry (lądowaniu helikoptera miałem runtime error związany z lądowaniem i pojawieniem się helikoptera)..
- podmieniłem pliki prof.dat z 1.12 na NC, gdyż miałem tam już ustawione optymalne staty dla mojej ekipy wliczając RPC...
- zamieniłem pli exe z NC na JA2 1.12 (ten od Ciebie). Zrobiłem tak dlatego, że atrybuty przy tworzeniu IMPa nie uległy zmianie w NC, w 1.12 mam możliwość ustawienia atrybutów na maxa (chodzi tu przede wszystkim o zdrowie, na którego punkcie jestem przewrażliwiony)

Po zmianach, gra działa mi poprawnie, nie mam żadnych problemów póki co - (choć jestem dopiero w Omercie). Gra się zapisuje i odczytuje bez zarzutu...

To nie ma prawa działać. Usunąłeś PROF.DAT, czyli plik, na którym opiera się New Classic. Od tego momentu grasz w zwykłe JA2 Gold 1.12 i nic więcej. Nie będziesz miał zdecydowanej większości nowości z aktualizacji 1.40 jak i również z całej modyfikacji. To co zrobiłeś jest dla mniej totalną porażką.

Perry pisze:

New Classic to przede wszystkim jej plik EXE. Grając na innym grasz tylko i wyłącznie na zwykłym JA2 Gold 1.12. To tak jak byś odpalał 1.13 na pliku exe z Urban Chaos. Jest to dla mnie totalne nieporozumienie.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 27  Następna