Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 391 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
micand1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major

Perry pisze:
Na krótkie dystanse są noże do rzucania/nóż/walka wręcz..

Muszę przyznać że one były bardzo dla mnie zabójcze.
Perry pisze:
Na długi zasięg przydałby się karabin dobrze wyciszony...Zwłaszcza w walce w dzień.. Czyli M24 ma zredukowany hałas wystrzału, o ileś tam procent.. Bo rozumiem, że tłumika do niej nie da się nadal włożyć..

M24 jest najlepsza i bardzo cicha. Nie da się tłumika dodać.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Perry pisze:
Na krótkie dystanse są noże do rzucania/nóż/walka wręcz.

Wszystkie noże w New Classic są najbardziej zabójcze ze wszystkich modyfikacji. Obrażenia mają od 70 do ponad 100. W nowej aktualizacji (mam nadzieje, że demo dam radę wypuścić już w piątek) noże będą miały od 150 do 255 obrażeń.

Perry pisze:
Na długi zasięg przydałby się karabin dobrze wyciszony...Zwłaszcza w walce w dzień.. Czyli M24 ma zredukowany hałas wystrzału, o ileś tam procent.. Bo rozumiem, że tłumika do niej nie da się nadal włożyć.

Wszystkie bronie, które strzelają po cichu są z urzędu całkowicie wyciszone (do zera). Wróg stojący dwie kratki od Ciebie nie usłyszy Twojego wystrzału. M24 również ma takie parametry (VAL i VSS Vintorez też). Z tego co pamiętam M24 ma PA 9. Jak włożysz pręt i sprężynę to będzie miała chyba 7 PA. Więc naprawdę broń jest znakomita.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Ok, dzieki za info to teraz pozostało mi tylko ściągnąć NCJA, rozumiem, że wersja 1.32 jest najnowsza i wyeliminowała wszystkie dotychczasowe błędy z poprzednich wersji New Classic.. Moja wersja JA2 to 1.12 Gold eng.. wiec powinno śmigać bez zarzutu...Trzeba wypakować do głównego folderu z grą, czy do katalogu ...\Data?

I jeszcze jedno nurtujące mnie pytanie:
Zdrowie - w 1.12 Gold z niewiadomych mi przyczyn nie wzrasta za cholerę... Czy to też uległo zmianie w New Classic??

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Najnowsza wersja to ta w dziale Download (1.34). Jest ona jak najbardziej stabilna. Co do zdrowia to wzrasta ale cholernie powoli. Ja to sprawdziłem na wcześniej przygotowanym najemniku, któremu poprzez modyfikacje ustawiłem 15 punktów życia i przydzieliłem go do trenowania zdrowia. Jego nauczycielem był najemnik, który miał 100 punktów zdrowia, 100 punktów inteligencji oraz 100 punktów szkolenia. Zdrowie szkolącemu się najemnikowi jak najbardziej szło w górę.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Starchris pisze:
Najnowsza wersja to ta w dziale Download (1.34). Jest ona jak najbardziej stabilna. Co do zdrowia to wzrasta ale cholernie powoli. Ja to sprawdziłem na wcześniej przygotowanym najemniku, któremu poprzez modyfikacje ustawiłem 15 punktów życia i przydzieliłem go do trenowania zdrowia. Jego nauczycielem był najemnik, który miał 100 punktów zdrowia, 100 punktów inteligencji oraz 100 punktów szkolenia. Zdrowie szkolącemu się najemnikowi jak najbardziej szło w górę

No ale mi chodzi o IMPa, jeśli ustawie mu zdrowie na 85, czyli na maxa, to nawet jeśli będzie uczniem kogoś, kto ma zdrowie na 100 to i tak wytrenuje IMPa tylko to poziomu 90.. Bo zawsze jest tak, że uczeń uczy się do poziomu o 10 punktów niższego niż ma nauczyciel, a osiągniecie IMPem wartości zdrowia - 100, graniczy z cudem..

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

To prawda, graniczy z cudem ale jest możliwe. Żeby osiągnąć poziom 100 życia to jest tylko jedno wyjście. Trzeba chodzić po mapie z maksymalnym obciążeniem. Tylko, że problem jest taki, że chodzić trzeba chyba w nieskończoność.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Starchris pisze:
To prawda, graniczy z cudem ale jest możliwe. Żeby osiągnąć poziom 100 życia to jest tylko jedno wyjście. Trzeba chodzić po mapie z maksymalnym obciążeniem. Tylko, że problem jest taki, że chodzić trzeba chyba w nieskończoność

Mam już przejęte 5 miast. Wczoraj łaziłem nim z Chitzeny do Drassen i z powrotem chyba z godzinę i nie osiągnąłem nawet upragnione 86 punktów. Waga 150%

Ostatnio zmieniony 04 paź 2011 16:14 przez Perry, łącznie zmieniany 1 raz

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

No bardzo mi przykro ale powyżej 85 punktów podwyższanie punktów życia jest bardzo trudne. Trzeba chodzić i chodzić, a efektów może w ogóle nie widać.

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Wykonałem kolejną aktualizację tej modyfikacji

New Classic Jagged Alliance 2 v. 1.40

Lista zmian i poprawek

1. Dodano nową broń w postaci wielkiego miotacza ognia oraz zmieniono statystyki wielu broniom.

2. Dodano kilka rzucanych materiałów wybuchowych: TNT, C4, RDX oraz duży granat oszałamiający.

3. Dodano ponad dwieście czołgów, krwawych kotów i robotów.

4. Dodano kilkadziesiąt królowych Crepitusów oraz zwykłych Crepitusów w różnych sektorach na powierzchni.

5. Igmus „Iggy” Palkow oraz Richard "Slay" Rutween znajdują się teraz w sektorze początkowym (Omerta A9) i można ich zwerbować od razu.

6. Zamieniono odpowiedzi podczas tworzenia IMP na odpowiadające im umiejętności, atrybuty i cechy osobowości.

7. Wdrożono występowanie wszystkich terrorystów. Dodatkowo dodano im porządną obstawę w postaci kilkudziesięciu ochroniarzy.

8. Zabójcy Kingpina zostają wysyłani z kilkudziesięcioosobową obstawą bardzo dobrych ochroniarzy.

9. Wszyscy źli cywile dostali obstawę w postaci kilkudziesięciu ochroniarzy.

10. Dodano do sektora H3 (Grumm) zestaw wszystkich kluczy jakie występują w grze.

11. Zlikwidowano możliwość odmówienia odnowienia kontraktu przez najemnika bez względu na sytuację.

12. Naprawiono problem z porucznikiem Stogie Horge’em, który po krótkiej rozmowie stawał się dla nas wrogiem i zaczynał walkę z nami.

13. Usunięto nowe twarze najemnikom.

14. Wdrożono występowanie wszystkich cywilów o każdym czasie i o każdej porze dnia i nocy.

15. Usunięto save’y testowe.

16. Zmniejszono poziom trudności na wszystkich trzech poziomach trudności: Novice, Normal oraz Expert.

17. Przywrócono domyślne rozprzestrzenianie się gazów.

18. Zwiększono kwotę pieniędzy w kopalni Kingpina do około 300 tyś. Dolarów.

19. Poprawiono problem z nieznikającymi dachami w sektorach, w których dodane były nowe dachy z workami z piaskiem.

20. Przywrócono brakujące zielone światełka na przyciskach odpowiadających za długość kontraktu najemnika oraz za wybór opcji z bronią w AIM.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Załącznik:
NC1.40.PNG
NC1.40.PNG [ 131.51 KiB | Przeglądany 1676 razy ]

6000 pobrań w 15 minut?

To jest połączone Revenge of Fallen i New Classic?

*

Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

micand1989 pisze:
To jest połączone Revenge of Fallen i New Classic?

Podczas aktualizacji różnych modyfikacji włączamy opcję "aktualizuj datę dodania" aby dany plik pojawił się jako pierwszy na liście najnowszych plików no ale jednocześnie zmienia ona datę dodania na taką, z której wynika, że cały mod jest w Downloadzie dopiero od krótkiej chwili, a tak oczywiście nie jest. Po za tym licznik ściągnięć dla danego pliku się nie kasuje. 6000 ściągnięć jest wspólną ilością dla wszystkich wersji i aktualizacji tego moda. To jest dalej tylko i wyłącznie New Classic. Nie ma to nic wspólnego z Revenge of the Fallen.

Przy okazji usuwania wszystkich nowych twarzy usunąłem również twarze dla nowych najemników z innych części JA2 przez co dany najemnik miał nie pasującą do siebie twarz. Kolejna aktualizacja naprawia ten problem.

New Classic JA2 v. 1.41 (naprawione archiwum)

*

JancioThor
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

coś nie hula,
pobrałem 3 razy i nie moge niczym rozpakować
wyskakuje błąd archiwum, a rozmiar prawidłowy 66,1 MB

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

JancioThor pisze:
coś nie hula,

Stara wersja WinRARa nie obsługiwała rozszerzeń (.7z). Spróbuj nowszą wersją albo WinZIP-em. Powinno pomóc.

*

JancioThor
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

micand1989 pisze:
JancioThor pisze:
coś nie hula,

Stara wersja WinRARa nie obsługiwała rozszerzeń (.7z). Spróbuj nowszą wersją albo WinZIP-em. Powinno pomóc.

niestety zainstalowałem najnowszego winrara i 7zip-a i zaden nie otwiera, błąd pliku
dla pewności że to nie wina archiwizatora rozpakowałem starą wersje 1.34 która ma to samo rozszerzenie, i tam hula, czyli wina pliku, niech to ktoś sprawdzi

*

VaireGrim
Szeregowy

Najnowsza wersja winrar'a i winzipa i niestety - błąd archiwum/archiwum jest uszkodzone.

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna