Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 130 ]  Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
Svean
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Młodszy chorąży
Młodszy chorąży

Szczerze powiedziawszy The Expendables to dla mnie porażka jakich mało...
A przyznam że napaliłem sie swego czasu na ten film jak szczerbaty na suchary :P
Możliwe że mam za duże wymagania bo filmy oglądam tylko jak mam czas i nie w TV ale... no trochę to żenada była. Ja rozumiem nawet że Stallone może i sympatyczny jest w realu i ma sporo kumpli których się dało namówić na zagranie w tym "czymś" no ale jak dla mnie "Drużyna A" (właściwie każdy odcinek serialu) jest lepsza i to zarówno jeśli chodzi o fabułę, akcję, jak i "realistyczność". Np motyw z ostrzałem z samolotu (w filmie) powalił mnie na kolana tak, że nie wiedziałem czy śmiać się czy płakać (w końcu musiałem się napić czegoś wysokoprocentowego żeby kontynuować oglądanie :P).

Ja wiem że jestem spaczony tym że oglądam co chcę, a nie co puszczają w TV (m.in dlatego że puszczają odpowiedniki The Ex.), ale to już nie te czasy żeby kręcić coś w stylu Rambo 17 (nie uwłaczając np. Rambo 1 którego Stallone nie reżyserował, a jedynie grał), a że można zrobić dobry film akcji udowadnia całe mnóstwo tytułów (które zdarza się że puszczają nawet w TV).

Nie czekam na sequel The Expendables...

*

Aver
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Do pierwszego filmu scenariusz pisał przede wszystkim Stallone. Teraz ma tylko współtworzyć scenariusz i nie będzie reżyserował. Mam nadzieje że wyjdzie to filmowi na dobre. Choć jak czytałem zalążek fabuły to włosy mi dęba stawały. ;)

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Ponoć te informacje o fabule, które wyciekły do sieci są już nieaktualne. Stallone świetnie sprawdza się jako filmowy twardziel, który potrafi zagrać wzruszające sceny (Rocky jako nieśmiały bokser, a nawet Rambo jako wyrzuty ze społeczeństwa weteran wojny w Wietnamie), jednak scenariusze nie wychodzą mu zbyt dobrze. Nie ma tragedii, ale odnoszę wrażenie, że żyje latami 80. i nie zauważa, że dziś pisze się nieco inne scenariusze.

A na Expendables 2 czekam z niecierpliwością jak na każdy film ze Stallonem :) Choćby miał być słaby to i tak obejrzę.

*
hasan_talib
Awatar użytkownika
Starszy sierżant
Starszy sierżant

The Expendables, nie wiem, czy ktoś z moich szanownych przedmówców pamięta, był zapowiedziany jako film akcji w starym stylu. "Z wybuchami, niekończącymi się magazynkami i walkami na noże." - coś podobnego sam Stallone powiedział. Tak więc, Len, to nie miał być film o scenariuszu takim, jakie mamy dziś. Miało być "w starym stylu" i było.

Mnie się film podobał. Dostałem dokładnie to, na co liczyłem - film sensacyjny po brzegi wypełniony akcją. Taki miał on być i tak został zrobiony. I na taki film się wybierałem do kina, wiedząc, że ambitniejsze toto nie będzie. Bo i nikt nie mówił, że ma być. Na dwójkę na pewno się skuszę.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

hasan_talib pisze:
The Expendables, nie wiem, czy ktoś z moich szanownych przedmówców pamięta, był zapowiedziany jako film akcji w starym stylu. "Z wybuchami, niekończącymi się magazynkami i walkami na noże." - coś podobnego sam Stallone powiedział. Tak więc, Len, to nie miał być film o scenariuszu takim, jakie mamy dziś. Miało być "w starym stylu" i było.

Chodziło mi o mniejsze szczegóły, jak choćby sposób prowadzenia rozmów. Wybuchy i szybka akcja mogą być, ale jeśli podczas słuchania dialogów odnosisz wrażenie, że słyszałeś je w tysiącu innych filmach, to na plus tego raczej zaliczyć nie można. Mówię o wielu drobiazgach. Czasem doprowadza to do sytuacji, że wśród widzów roznoszą się głosy "no jasssne, a jakżeby inaczej"

*
M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

A mnie jak pytają o film mówię zawsze, że brakowało Seagala, Van Damme'a, Norrisa... i wszystkich gwiazd kina akcji które da radę na chwilę obecną przypomnieć :P Telewizji też już w zasadzie nie oglądam, ale wychwytuje każdy transmitowany ramboid jaki dam radę, bo lubię tego typu kino i mam sentyment do dzieciństwa, kiedy to było takie "ooo", i "łaaa" i wolę coś otwarcie głupiego niż te wszystkie współczesne filmy o X-manach czy innych. A "Niezniszczalni" b. mi się podobał, Idealne połączanie wybuchowej akcji i autoparodii, a scena z AA-12... bezcenna :)

*

GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

No cóż zrobić. Taka praca kaskadera jest niestety. Musi się liczyć z tym, że jak coś pójdzie nie tak to może stać się najgorsze.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Eh, co za newsman. "Zginął ktoś tam", jakby miał zakaz podawania nazwisk. Czy śmierć osoby naprawdę nie jest warta wymienienia choćby jego nazwiska?

To wydarzenie na pewno nie wpłynie dobrze na pracę całego zespołu, a szczególnie na Stallone'a dzięki któremu ten film przecież zaczęto kręcić. Trudno jednak przewidzieć, co nas czeka.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

Len pisze:
Eh, co za newsman. "Zginął ktoś tam", jakby miał zakaz podawania nazwisk. Czy śmierć osoby naprawdę nie jest warta wymienienia choćby jego nazwiska?

To wydarzenie na pewno nie wpłynie dobrze na pracę całego zespołu, a szczególnie na Stallone'a dzięki któremu ten film przecież zaczęto kręcić. Trudno jednak przewidzieć, co nas czeka.

jeżeli nazwisko martwego nigdy nie pojawiło się w gazecie/programie to jest tyle cenny co kierowcy ginący na drogach = 0 wartości medialnej.

Ciekawe czy jakieś komisje czy prokuratura czy kogo oni tam mają zawiesi produkcję filmu do czasu wyjaśnienia sprawy, podziwiam kaskaderów ale jeszcze bardziej aktorów którzy grają te niebezpieczne sceny.

*

Wigen
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

Wigen pisze:
Niezniszczalni powracają w ulepszonym składzie.

No to będzie się działo, jeszcze tylko Lindy brakuje .. LOL :D

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Linda by im wszystkim nakopał :D
A tak na serio, obsada niesamowita... muszę kiedyś w końcu obejrzeć pierwszą część :D

*
Starchris
Awatar użytkownika
Pułkownik
Pułkownik

Ja czekam z niecierpliwością na część drugą. Choć przyznam, że najbardziej chciałbym zobaczyć w filmie dwa wątki: walkę pomiędzy Arnoldem, Brucem i Sylwestrem oraz kilka już nieśmiertelnych kopów z półobrotu Chucka Norrisa (miejmy nadzieje, że nie wyszedł z formy) :D

Pierwsza część mi się bardzo podobała i na drugą też na pewno pójdę do kina.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Pierwsza część była fajna, ale bez rewelacji. Popełniono duży błąd, a mianowicie skupiono się na oprawie i obsadzie, kosztem fabuły. Ta nie była zbyt porywająca, ale sam fakt, że można w jednym filmie zobaczyć niemalże wszystkie te twarze, które oglądaliśmy praktycznie codziennie na Polsacie przez całe lata 90. - bezcenne :D

*
Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   Poprzednia   1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna