Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę   1, 2  Następna
Autor Wiadomość
p5zx
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Kapral
Kapral

Witam szukałem na forum podobnego tematu ale niestety nie udało mi się znaleźć a więc do rzeczy.

1.Przed rozpoczęciem gry mam do opcje Number of Terrorists do wyboru random i all - czy mógłby ktoś mi to bardziej przybliżyć o co w tym chodzi i jaka będzie różnica w rozgrywce ?
2.W przypadku Bobby Ray's Selection też nie do końca jestem pewien o co chodzi i proszę o wytłumaczenie.
3. Ostatni i w sumie największy problem mam z odnalezieniem się przy wyborze umiejętności czy istnieje jakiś sensowny opis poszczególnych umiejętności tych podstawowych i drugorzędnych bo widzę że dwa razy wybieramy skile raz mamy do wyboru tak jakby 3 pkt i potem 1pkt czy jedne skile eliminuję pozostałe?,jak zmieniają sie pkt do rozdzielenia już przy Sile,zręczności itp w zależności od wyboru skili?, i jak wygląda wybór charakteru tzn jakie bonusy dostane jak wybiorę np. Pacifist i jak to sie ma do rozdania pkt przy Sile,Zre itp ?

Jeżeli taki temat już istnieje to proszę o podanie linka.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

ODP 1.
All - bedą wszyscy dostępni w Arulco (wszystkich będziesz miał)
losowo - może bedzie 2-3 (w tym Charlie H2)

ODP 2.
Niewiarygodne - wszystko jest dostepne od razu jak zajmiesz lotnisko
Każdy stopień niżej zmniejsza dostępność towarów.

ODP 3.
Zwiad - daje 2 pola więcej widoczności najemnika
Asertywny - pomaga w gadaniu z NPC i RPC
Strzelec wyborowy / Snajper - zwiększa CTH
Doktor (nie paramedyk) - możesz uleczać stracone punkty (strzał w głowe - tracisz inteligencje, w ramię - zręczność, w korpus - życie, nogi - zwinność) TIPS: jak będziesz miał Vince-a ze szpitala to on ma "doktor".
Flegmatyk - rzadsze przerwania

reszty nie wiem bo nie używałem

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

1. Jesli ukradniesz Kingpinowi kase beda cie scigac wszyscy dostepni terro w grze lub losowo wybrani. Jesli zabijesz Kingpina bedziesz mogl ewentualnie dostac za ich glowy kase (10 000 za glowke).
2. j.w.
3. Tu dales cialka micandi ;) Najedz podczas tworzenia impa na cechy charakteu i umiejetnosc, wyskoczy ci okienko z opisem co i jak.
Obrazek

Ostatnio zmieniony 08 wrz 2011 09:28 przez Gryf, łącznie zmieniany 2 razy

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
1. Jesli ukradniesz Kingpinowi kase beda cie scigac wszyscy dostepni terro w grze lub losowo wybrani. Jesli zabijesz Kingpina bedziesz mogl ewentualnie dostac za ich glowy kase (10 000 za glowke).

teraz ty dałeś ciała bo to dotyczy tylko poszukiwanych przez Carmena. Jak utniesz głowe ludziom Kingpina to będzie zwykła głowa - bezwartościowa :> Kingpin nie ma nic z tym wspólnego.
Gryf pisze:
3. Tu dales cialka micandi ;) Najedz podczas tworzenia impa na cechy charakteu i umiejetnosc, wyskoczy ci okienko z opisem co i jak.

Zapomniełaem że to się wyświetla. Bo tylko kilka wybierałem pożytecznych.

*

p5zx
Kapral
Kapral

Dziękuje za info i mam następne pytanie.

Czy jak zmieniam rozdzielczość na 640x480 to tracę możliwość wybrania w opcjach nowego sposobu wyświetlania inwentarza ? (Czy tylko coś u mnie nie działa) ???

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

p5zx pisze:
Czy jak zmieniam rozdzielczość na 640x480 to tracę możliwość wybrania w opcjach nowego sposobu wyświetlania inwentarza ? (Czy tylko coś u mnie nie działa) ???

"Nowy" inwentarz nie działą po prostu w 640x480. Jak masz dobry komp to nic ci się nie stanie. U mnie strzasznie się tnie, ale to wina antycznego kompa.
"Nowy" inwentarz polega na tym że wyświetlaja ci się dodatkowe funkcje i podpowiedzi. Nie wiem czy na "starym" można było sprzedawać i usuwać. Polecam nowy.

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
teraz ty dałeś ciała bo to dotyczy tylko poszukiwanych przez Carmena. Jak utniesz głowe ludziom Kingpina to będzie zwykła głowa - bezwartościowa Kingpin nie ma nic z tym wspólnego.

Fakt. Ja zawsze zabijalem Kingpina, masz racje, pomylalo mi sie :)

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

micand1989 pisze:
Doktor (nie paramedyk) - możesz uleczać stracone punkty (strzał w głowe - tracisz inteligencje, w ramię - zręczność, w korpus - życie, nogi - zwinność) TIPS: jak będziesz miał Vince-a ze szpitala to on ma "doktor".

Miałem niedawno akcję przy rozbrajaniu drzwi w L11 Balime. Wybuchła mi pułapka wybuchowa w drzwiach, wysadzając moje ładunki (te do zamków) które miałem w plecaku. Wywaliło wszystko w promieniu 4 kratek ode mnie. Zabrało mi 70 pkt zwinności (a miałem 70, chyba mi wszystkie kończyny urwało) i 72 z 80 pkt zdrowia. Ogólnie stan agonalny. Vince złapał za apteczke i mnie postawił na nogi. Inni tylko mogli mnie opatrzeć i uleczyć ranę. Vince operował mnie prawie 4 dni (z tego 1 dzień spał) ale połatał mnie do stanu sprzed wypadku.

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Paramedyk tez moze uleczyc stracone punkty. Ira raz mi przywrocila kilka straconych punktow zwinnosci.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
Paramedyk tez moze uleczyc stracone punkty.

Dziwne. Ja specjalnie musiałem zatrudnić Spider. W Cambrii też mi punktów nie chcieli odnowić.

~Gryf
Jesteś tego pewien?

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Tak. Najpierw sie zapytala czy chce zeby najpierw operowala i dalem tak. Nawet sie zdziwilem, ze jest mozliwosc odzyskania utraconych punktow. Nie pamietam tylko czy to bylo w tym patchu czy poprzednim.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Gryf pisze:
Nie pamietam tylko czy to bylo w tym patchu czy poprzednim.

To musiało być w poprzednim. Mnie się nikt nie pyta czy operować. Ustawiam na Lekarz / Pacjent i samo się wszystko robi.

*

M'cin
Awatar użytkownika
Starszy chorąży sztabowy
Starszy chorąży sztabowy

A to i ja mam problem. Ściągnąłem sobie UC v1.13 release 4453 z downloadu stronowego. Sprawdziłem, czy działa, a potem zabrałem się za ini, jak na razie jakąś połowę przejrzałem, pozmieniałem jakieś tam pierdółki pokroju częstotliwości deszczy, parę wartości wziąłem na domyślne i zmieniłem zasięg widoku. Po prostu chcę sobie zrobić za Jaggeda turowe Close Combat i dałem zasięg wzroku na maksa, tu się pojawia pytanie: próbował ktoś? Będzie dobrze czy np. AI sobie nie poradzi albo jest to używane do obliczania innych rzeczy i np. zakamuflowany koleś w krzakach będzie widoczny kilkadziesiąt metrów dalej, jakby był na drugim końcu miasta, albo po prostu gra będzie nudna, bo będą na mnie lecieli na chama jak zobaczą i takie tam :P
Macie czas aż przejrzę ini w całości na odpowiedź, a duży jest :P

*

Gryf
Starszy kapral
Starszy kapral

Cytuj:
To musiało być w poprzednim. Mnie się nikt nie pyta czy operować. Ustawiam na Lekarz / Pacjent i samo się wszystko robi.

Wlasnie sprawdzilem w obecnym patchu. Wysadzilem IMPa granatem, dalem mu pacjent a Irze doktor. Zapytala sie czy najpierw ma operowac. Ma umiejetnosc paramedyk i w opisie jest m.in. can heal lost stats by the surgery or doctor assignment.

*

micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

M'cin pisze:
... i dałem zasięg wzroku na maksa, tu się pojawia pytanie: próbował ktoś? Będzie dobrze czy np. AI sobie nie poradzi albo jest to używane do obliczania innych rzeczy i np. zakamuflowany koleś w krzakach będzie widoczny kilkadziesiąt metrów dalej, jakby był na drugim końcu miasta, albo po prostu gra będzie nudna, bo będą na mnie lecieli na chama jak zobaczą i takie tam :P

Wystarczy że zrobisz to x2 i przez lunete x10 zobaczysz kolesia przez przekątną mapy. Ale za to na pewno nie trafisz i pocisk nie doleci. Musiałbyś zmienić również zasięg broni. A to się robi nudne jak stoisz na krańcu sektora ze snajperką i "zdejmujesz" po kolei wrogów.

Jak nie zmienisz zasięgów broni a zmienisz zasięg wzroku to lunety nie będą "skupiały" się w pełnej mocy. Normalnie na lunecie x10 bedziesz miał skupienie 10,0x , a jak zmienisz to wrogowie będą wchodzić dużo powyżej zasięgu broni albo "skupienie" poniżej (od 9,9x do 1,1x) będzie powodowało pudłowanie.

~Gryf
Jak i co wciskasz że pyta ci się czy operować?

Ostatnio zmieniony 08 wrz 2011 17:27 przez micand1989, łącznie zmieniany 1 raz

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie Przejdź na stronę   1, 2  Następna