Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
grml91
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Szeregowy

Witam! Chciałem zagrać sobie w Jaggeda, jednak z jakąs lekką nutką świeżości, dlatego pomyślałem o modach. Najpierw Zainstalowałem na podstawową wersję ten mod/ patch 1.13, na to Renegade Republic. Pograłem trochę, ale dziwnie.. łatwo mi się grało (poziom experienced). To pomyślałem sobie, spróbuję hybrydę 1.13 i Urban CHaos. Przeinstalowałem wszystko, zainstalowałem te hybrydę, niby działa, ale dalej to samo. Przeciwnicy są głupi. Tylko dodam że też są tacy w hybrydzie 1.13 + Unfinished Business, do tego kampania legion. Głupota wrogów polega na tym, że nie wiedza co mają robić. W każdej z wymienionych 3.. wersji zmodowanej gry. Jak zobaczą moich to tylko kręcą się w kółko, z miejsca na miejsce, tam i z powrotem, prawie w ogóle nie strzelają do mnie. Jak strzelam do nich z ukrycia (np w lesie) to ani nie uciekają, ani nie próbują mnie znaleźć, tylko kręca się w obrębie kilku.. kwadratów wokół siebie. Jest tak samo z normalnymi żołnieżami jak i elitarnymi. Nie wiem o co chodzi, w standardowych wersjach czy to JA2, UB, czy nawet UC nigdy nie miałem takiego "problemu z wrogami" walczyło się z nimi normalnie. Czasem było ciezko. a Teraz to są po prostu biegające żywe tarcze. Wydaje mi się że tu chodzi o coś z 1.13, ale pewności nie mam. (wersja 1.13 to 4552, hybrydy UB 1.4). Przy okazji nie wiem czemu zasięg wzroku jest tak drastycznie zmniejszony. W dzień najemnicy.. jak i wrogowie zapewne, widzą na odległość (szacuję na oko) około 20-30 pól, w nocy zaś na około 5! 5 pól! I to jeszcze miałem sytuacje że wróg był oświetlony przez racę, a nie widziłem go z odległości około 8 pól. Co jest z tym modem? Co prawda wtedy padało, ale nie wierze że takie hece powinny się dziać. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Zasadniczo pomocą dla mnie byłaby tez informacja, czy jest jakiś mod który zwiększa rozdzielczość w jagged alliance 2 (np ten 0,05) ale jest kompatybilny z Urban Chaos, albo innymi modami-kampaniami. (nie używanie 1.13 byłoby rozwiązaniem, podejrzewam).

*

micand1989
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Major
Major

grml91 pisze:
Głupota wrogów polega na tym, że nie wiedza co mają robić. W każdej z wymienionych 3.. wersji zmodowanej gry. Jak zobaczą moich to tylko kręcą się w kółko, z miejsca na miejsce, tam i z powrotem, prawie w ogóle nie strzelają do mnie. Jak strzelam do nich z ukrycia (np w lesie) to ani nie uciekają, ani nie próbują mnie znaleźć, tylko kręca się w obrębie kilku.. kwadratów wokół siebie. Jest tak samo z normalnymi żołnieżami jak i elitarnymi. Nie wiem o co chodzi, w standardowych wersjach czy to JA2, UB, czy nawet UC nigdy nie miałem takiego "problemu z wrogami" walczyło się z nimi normalnie. Czasem było ciezko. a Teraz to są po prostu biegające żywe tarcze.

Po prostu Cię nie widzą i nie wiedzą skąd padają strzały
grml91 pisze:
Przy okazji nie wiem czemu zasięg wzroku jest tak drastycznie zmniejszony. W dzień najemnicy.. jak i wrogowie zapewne, widzą na odległość (szacuję na oko) około 20-30 pól, w nocy zaś na około 5! 5 pól! I to jeszcze miałem sytuacje że wróg był oświetlony przez racę, a nie widziłem go z odległości około 8 pól. Co jest z tym modem? Co prawda wtedy padało,

Jak pada deszcz to widoczność jest bardzo niewielka...można nawet na noże leciec.
grml91 pisze:
Czy ktoś mógłby mi pomóc? Zasadniczo pomocą dla mnie byłaby tez informacja, czy jest jakiś mod który zwiększa rozdzielczość w jagged alliance 2 (np ten 0,05) ale jest kompatybilny z Urban Chaos, albo innymi modami-kampaniami. (nie używanie 1.13 byłoby rozwiązaniem, podejrzewam).

W wersjach 1,13 można zwiększyć do 800x600 (nawet samo powinno byc tak ustawione. Nie bedziesz mógł zmniejszyć do 640x480 bo będzie wywalać bład że nowy inwentarz nie jest wyświetlany w tej rozdziałce).

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie