grml91 pisze:
Głupota wrogów polega na tym, że nie wiedza co mają robić. W każdej z wymienionych 3.. wersji zmodowanej gry. Jak zobaczą moich to tylko kręcą się w kółko, z miejsca na miejsce, tam i z powrotem, prawie w ogóle nie strzelają do mnie. Jak strzelam do nich z ukrycia (np w lesie) to ani nie uciekają, ani nie próbują mnie znaleźć, tylko kręca się w obrębie kilku.. kwadratów wokół siebie. Jest tak samo z normalnymi żołnieżami jak i elitarnymi. Nie wiem o co chodzi, w standardowych wersjach czy to JA2, UB, czy nawet UC nigdy nie miałem takiego "problemu z wrogami" walczyło się z nimi normalnie. Czasem było ciezko. a Teraz to są po prostu biegające żywe tarcze.
Po prostu Cię nie widzą i nie wiedzą skąd padają strzały
grml91 pisze:
Przy okazji nie wiem czemu zasięg wzroku jest tak drastycznie zmniejszony. W dzień najemnicy.. jak i wrogowie zapewne, widzą na odległość (szacuję na oko) około 20-30 pól, w nocy zaś na około 5! 5 pól! I to jeszcze miałem sytuacje że wróg był oświetlony przez racę, a nie widziłem go z odległości około 8 pól. Co jest z tym modem? Co prawda wtedy padało,
Jak pada deszcz to widoczność jest bardzo niewielka...można nawet na noże leciec.
grml91 pisze:
Czy ktoś mógłby mi pomóc? Zasadniczo pomocą dla mnie byłaby tez informacja, czy jest jakiś mod który zwiększa rozdzielczość w jagged alliance 2 (np ten 0,05) ale jest kompatybilny z Urban Chaos, albo innymi modami-kampaniami. (nie używanie 1.13 byłoby rozwiązaniem, podejrzewam).
W wersjach 1,13 można zwiększyć do 800x600 (nawet samo powinno byc tak ustawione. Nie bedziesz mógł zmniejszyć do 640x480 bo będzie wywalać bład że nowy inwentarz nie jest wyświetlany w tej rozdziałce).