Jagged Alliance Center - Forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Len
Cytowanie selektywne Odpowiedz z cytatem
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Jagged Alliance 2: Stalker? Rosjanie biorą się do roboty
Jagged Alliance 2 starzeje się coraz bardziej, a gracze są coraz bardziej zapatrzeni w nadchodzące kontynuacje, lecz mimo to, pewna grupka fanów z Rosji postanowiła wziąć się za nową modyfikację. Tytuł jest na tyle wymowny, że z łatwością można domyślić się o co chodzi. Jagged Alliance 2: Stalker to amatorski projekt, którego akcja zostanie osadzona w nuklearnym świecie Czarnobyla przedstawionym w grze S.T.A.L.K.E.R. ukraińskiego studia GSC Game World. Modyfikacja powstaje na bazie 1.13, zatem będzie zawierała wszystkie nowinki technologiczne.

Póki co, o projekcie nie wiadomo zbyt wiele. Prace są na bardzo wczesnym etapie produkcji, więc twórcy najwięcej czasu spędzają nad planowaniem pewnych rozwiązań i tworzeniu koncepcji. A problemów jest niemało. Autorzy stoją przed zadaniem stworzenia anomalii, promieniowania czy choćby zmutowanych przeciwników. W trakcie podróży po Zonie, zwiedzimy miasto Prypeć, okolice Czarnobyla, stację Janow, bagna, wysypisko, cementownię, cmentarz, Czerwony Las, a nawet "Oko Moskwy" - tajemnicze anteny pozostawione przez Związek Radziecki, które uległy awarii w trakcie emisji promieniowania w 1986 roku. Mapę w wersji roboczej możecie obejrzeć po prawej stronie, a poniżej pierwsze zdjęcie przedstawiające jeden z sektorów we wczesnej fazie projektowania.

Obrazek

ObrazekObrazek

*
micand1989
Awatar użytkownika
Major
Major

Fajny projekt. Zamiast tygrysów bedą dzikie wilki? Mam tylko nadzieję że bedzie nie tylko ruski sprzęt :>

*

lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Ja przede wszystkim mam nadzieję, że projekt w ogóle wypali - z Horn of Africa też zapowiadało się ciekawie, a póki co nic nie słychać. Niemniej Rosjanom i tak jakoś częściej udaje się takie rzeczy doprowadzić do końca. W kwestii sprzętu (a dokładniej broni) to chciałbym, aby był ten zawarty w STALKERze, nic poza tym.

*
Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

A ja żałuję, że starają się zrobić klona Stalkera osadzonego w JA2, zamiast zrobić nową modyfikację z nową historią i akcją osadzoną w Czarnobylu.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

"nowych" jest kupa, a taki JA:Stalker, czy JA:Residen Evil takich połączeń ilośC = 0, tym bardziej jak się lubi obie te gry.

*

Len
Awatar użytkownika
Generał broni
Generał broni

Tyle, że to pociąga za sobą ścisłe trzymanie się wzoru, co jest niemożliwe w przypadku przenoszenia gry współczesnej do produkcji z lat 90. Doskonale przedstawia ten problem zdjęcie na którym widać budynek z namalowaną twarzą dziecka: w rzeczywistości ma on ok. 10 pięter i jest typowym płytowym blokiem (powszechne w Polsce), a w JA2 nawet tego nie przypomina.

*
p5a
Awatar użytkownika
Starszy szeregowy
Starszy szeregowy

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na chwilę obecną nie widzę sensu czegokolwiek komentować.
Pożyjemy zobaczymy.

*

Pfc.Enrico Mendel
Awatar użytkownika
Kapral
Kapral

Jagged Alliance w Czarnobylu?
Niezły pomysł! Ciekawe tylko, czy wogóle wypali.

*
Jaahquubel
Awatar użytkownika
Kapitan
Kapitan

Pfc.Enrico Mendel pisze:
Ciekawe tylko, czy wogóle wypali.

Nie wierzę w ukończenie modyfikacji, które zostały zapowiedziane na wczesnym etapie prac. Podejrzewam, że sprawa rozejdzie się po kościach i tyle.

*
lukasamd
Pułkownik
Pułkownik

Fakt, w Jaggedach to jakieś fatum, jak jest zapowiedziane w miarę szybko, to projekt najczęściej do dożywa... przynajmniej ostatnio często tak jest.

*
GrU
Awatar użytkownika
Sierżant
Sierżant

zanim Stalker 1.13 wejdzie w fazę "super rozkwitu" wyjdzie odświeżony JA i będzie trzeba robić modyfikację na tą nowość.

*

Perry
Awatar użytkownika
Chorąży
Chorąży

lukasamd pisze:
Ja przede wszystkim mam nadzieję, że projekt w ogóle wypali - z Horn of Africa też zapowiadało się ciekawie, a póki co nic nie słychać. Niemniej Rosjanom i tak jakoś częściej udaje się takie rzeczy doprowadzić do końca. W kwestii sprzętu (a dokładniej broni) to chciałbym, aby był ten zawarty w STALKERze, nic poza tym.

Rosjanom i Niemcom, już się gryzę w język, żeby nie mówić o nas...
Swoja drogą fajnie, ze powstaje, dzięki temu Jagged Alliance jest wciąż żywy, no i oczywiście najważniejsze - przynajmniej coś robią..

*

Nowy temat Odpowiedz w temacie